29 oktober 2010

Jimmy Connors citatKlassiska citat av Jimmy Connors. Den idrottsperson som gjorde att jag och Författaren gick med sorgband om han råkade ha otur en dag i världstennisen. 

“But why should I read what somebody else thinks of my life when I know the real story?”

“Experience is a great advantage. The problem is that when you get the experience, you're too damned old to do anything about it.”

“I hate to lose more than I love to win.”

“I was never part of the crowd.”

"New Yorkers love it when you spill your guts out there. Spill your guts at Wimbledon and they make you stop and clean it up."

"People don't seem to understand that it's a damn war out there."

"Tennis was never work for me, tennis was fun. And the tougher the battle and the longer the match, the more fun I had."

"Use it or lose it.

“You have to remember that I played longer than anybody else on the main tour; I played until I was 40, and then played another six years or so on the seniors tour.”

28 oktober 2010

Ska skaffa en PT

Äntligen har jag hittat lösningen på en sak som bekymrat mig. Lösningen på hur behovet av och lusten för att träna ska lyckas kombineras med ett aldrig stillande behov att jobba...

Det finns tydligen något som kallas eller heter PT. Först nu har jag förstått vad det betyder och egentligen är. Det betyder Personlig Tränare, det är helt enkelt en förkortning.

Dett betyder att din PT kommer sköta all din träning när du vill, givetvis inom rimliga tider. Fast det kanske går att få PT:n att även träna på natten, även om det blir en annan taxa. Detta är ju genialt. 

Nu kommer jag kunna och resa och jobba precis som vanligt och så kommer PT:n att träna för fulla muggar, på gym och i skogen och gud vet allt... Vet inte hur mycket jag kommer behöva kolla PT:n, de borde ju vara självgående...

Perfekt, det var inte bättre förr...

27 oktober 2010

Idrotten segling

Detta är en klassiker bland vissa jag spenderar dagarna med. Att seglare för några år sedan började prata om segling med en start meningen som var "Idrotten segling...". Vi skrattade gott åt att det var så viktigt att hela tiden säga detta. Nu har jag hittat källan, eller åtminstone så tror jag det.
Jag hittade ett dokument på svensksegling.se som heter "Seglingen Vill" och som verkar vara Svenska Seglarförbundets version av RF:s dokumentation Idrotten Vill.


Så här står det under rubriken "Våra värderingar" och Upplevelse och Glädje":Idrotten segling ska ge upplevelser och ska skapa kontakter mellan människor ur olika samhällsgrupper. Människor som deltar får vara med och ta ansvar för sitt deltagande. Alla som deltar ska känna en kamratlig och trygg social gemenskap.

Undrar varför de måste betona idrotten framför segling... Hör aldrig andra lagidrotter eller individuella idrotter göra detta.

26 oktober 2010

Köksbordspsyke


Många barn och ungdomar ges tidigt chansen att skaffa sig köksbordspsyke.

Vad är då köksbordspsyke?
Låt oss tänka oss följande scenario. Ett barn kommer hem till köksbordet från tennisen. Barnet spelar tennis två gånger per vecka. I en grupp om fyra stycken. Föräldrarna frågar hur det gick på mötet barnet haft med klubben. Barnet svarar att det inte har blivit uppflyttat till och med den grupp som spelar tre gånger i veckan.

Det är nu det i grunden finns två kategorier av respons… 
Den första kategorin är att föräldern svarar med frågan. Ok, och hur ska du nu göra för att komma med i den gruppen, för du har sagt så många gånger att du vill komma med där? 
Den andra kategorin är den där föräldern börjar med påståenden som är ungefär så här: Det är inte klokt vad de andra favoriseras..., antagligen har deras föräldrar massor av kontakter... Och hade bara tränarna fattat hur duktig du är så hade du fått chansen... och så vidare.

Denna andra kategorins barn ges en tydlig och bra chans att skaffa sig vad jag kallar köksbordspsyke. Jag tror att jag förstår hur de föräldrarna tänker med sitt svar och att det ska innehålla en slags tröst. Jag vet att det ger en märklig effekt på de barn som anammar det. De skaffar sig ofta detta köksbordspsyke, som går ut på väldigt lite eget ansvar samt använda tonvis av reaktivitet.

25 oktober 2010

Filmaffisch

Säga vad du vill om översättare, de kan saker som bara Google Translations kan i skiftet mellan engelska och svenska...24 oktober 2010

Fuck Barbie

Gick förbi bakom en parkbänk en dag och denna ovanliga text prydde ryggen på en tröja på en kille som satt på en bänk. Smög upp iPhonen och sköt från höften.