12 januari 2009

Smiths of Smithfields

Någon gång per vecka kan det vara trevligt att glida in på Smith of Smithfields i London. Restaurangen ligger i Farringdon/Clerkenwell. Deras The Top Floor är ett kanonställe med takterass. Hela SoS är restauranger och barer i olika plan och i olika stilar. De har öppet från klockan sju på vardagar tills mycket sena timmen och helger öppnar de tio på lördagar och halv tio på söndagar. Det ligger mittemot den stora gamla köttmarknaden i Farringdon och delar av filmen About a boy är inspelad i detta området.
Du bara måste besöka Smith of Smithfield vid nästa besök i London. När du väl klickat dig förbi jul-introt och ett intro till kan du kolla på alla våningarna i högernavigationen http://www.smithsofsmithfield.co.uk/sos/index_main.html
Se till att gå dit vilken tid på dygnet det än är. På Ground Floor älskar jag att äta en fet engelsk frukost sittandes i en gammal soffa med Ibiza disco i hötalarna en morgon. Men lika fantastiskt kan det vara att sitta på Top Floor och käka en affärslunch, att hyra en våning eller ha herrmiddag med boysen på våning 2.

Sverige är för litet, men i London funkar det. RaRe!

Saknar Pelle Blohm i rutan!

Satt och kollade på ett gäng i Canal+ igår och lyssnade på deras analyser. Bland annat var Fredrik eller om det var Filip med i studion och en mittback från Brommapojkarna. Dessutom hade det fyllts på med någon av ritarna.
De allra flesta jag känner har spelat fotboll på någon form av nivå under sitt liv och för alla som gjort det så är det kul att analysera matcherna och spelet. När andra analyserar och vi lyssnar vill vi lära oss något och framförallt ej känna att vi kan mer än de som har betalt för det. Sedan Pelle Blohm för några år sedan gjorde sitt inträde i rutan har det varit ett nöje att sitta och lära sig. Och framförallt at ha en expert som ej har som sin egen främsta uppgift och drivkraft att sitta och marknadsföra sig själv. Utan att analysera och fundera. Därmed har det även varit ett nöje att vara prenumerant av Canal+ kanaler.

Jag har inte en aning varför jag och andra har fråntagits denna förmånen, men tomt på och efter Pelle i Canal+rutan är det. För djävligt, hoppas att det är Pelle som tackat nej. För är det Canal+ som tackat nej så ser de ned på oss som gillar att lära oss något.

In med Pelle på Canal+ igen tack! Om han inte vill så övertala honom. För de tittarna som vill utvecklas skull!

Pelle is RaRe!

Alla dimensioner av livet

Finns det saker som vi skall tycka för att passa in? Finns det saker som det är lite tabu att prata om?
Mitt livs största upplevelse var och är att ha suttit vid en dödsbädd.
När jag var mycket liten blev min mormor enormt arg på mig en gång. Jag minns inte vad jag hade sagt men jag minns att hon sköt in köksstolen, traskade iväg och vände sig bestämt i köksdörren och sade..."Det har du ingen aning om...Vuxen blir du inte förrän du har suttit vid en dödsbädd..." Argt gick hon ut och smällde i köksdörren. Vad vuxen är i detta och andra sammanhang tänker jag ej ge mig in i. Men för min del var det en enormt viktig och speciell upplevelse, det kan jag intyga. Jag kan ej jämföra den med hur det är att bli förälder eller något annat. Men jag förstår vad mormor menade, oavsett vad hon kallade det.
Jag tror att vi skulle vara bättre förberedda för mycket om vi vågar prata mer om saker och upplevelser kopplade till att vi faktiskt dör. Tror att det skulle göra att människor klarar sig bättre när det väl händer, oavsett om det är någon nära eller ej. Det läggs så mycket tid på att prata om saker som är så fantastiska så att det ej liknar någon sort, men jag tror att det går att hjälpa varandra en hel del genom att faktiskt prata om alla dimensioner av livet.

Vad tror du?

RaRe Site

The Brand of Brands. Med jämna mellanrum måste jag promota RaRe. Detta helt fantastiska varumärke. Siten lämnar mycket i övrigt att önska men även den är trevlig att promota med jämna mellanrum. Vårens kollektion ligger ännu ej uppe på siten men du kan ju njuta av den förra kollektionen och kanske gå med i deras Facebook-Grupp på och via http://www.ra-re.it/

Några få saker har kommit i butikerna i Sverige än så länge. Vårens kollektion är kanon och en del är fantastiskt. Jag lovar att flagga upp när den nya kollektionen och siten ligger uppe.


RaRe!!!