16 juni 2012

Just nu i Little Village

Misstänker att flera av er näst intill fått panik idag. När kommer bilden? Kommer espresson att vara med? Var är han? Stay cool... Just nu i Little Village. Kängorna från Delle Cose är på. Orange jeans från Dondup. Och espresson på golvet...
God Save The Queen!

Det engelska kungahuset borde visat imponerande distans till sin roll och uppgift genom att fråga orginalmedlemmarna i Pistols om de velat vara huvudnummer vid 60-årsjubileet härom veckan... Men nej då! Såg en sammanfattning med den pompösa skiten och bland annat hade de tagit dit botoxfylld Tom Jones och annan föråldrad skit som Kylie och han som var med i Beatles, eller vad de ny hette.

Jag hade tagit dem till hjärtat om Lydon, Cook, Matlock och Jones hade fått köra en låt och sedan borde DB fått sitt Sir framfört till en överlycklig världs rättvisa glädje!

15 juni 2012

För några dagar sedan i Little Village...

Detta är ett försök till en hyllning. Tack för att jag får ha er och vara med er. Ni är riktigt fina, kloka, goda, skojsiga vänner! Puss på er Drottningen och Fixaren!


Och då har jag ännu inte nämnt hela er fina Family of Fabulous, det tar jag en annan gång...

Hotel Omm i Barcelona

Bodde på Hotel Omm i Barcelona förra veckan. Jag vill inte kalla detta för en recension, det avgör du helt som läsare. Om jag lutar mig åt ena hållet så säger jag att Omm är ett fantastiskt hotell. Om jag lutar mig åt andra hållet så säger jag att det är sådär. Jag kan tänka mig att bo där igen, fast ändå inte. Solklart va...?


Läget, stuket, takterrassen, maten, kläderna på personalen... Allt inklusive muzaken är kalasfint. Och delar av personalen och servicen är vänlig, vänskaplig och fantastisk.


Hotell Omm är känt för sin bar, designen, takterrassen och nattklubben, men för de som inte känner till själva hotellet så kan jag berätta att det är coolt och snyggt. Det som gör mest av upplevelsen är kontrasten mellan de mörka korridorerna mellan rummen och att rummenbadar i ljus. Att det sedan ligger sviktande parkett genom alla rum hela vägen fram till badkaret är till och med oväntat. 
Inredningen är modern och lekfull. Hotellet läge är bra för de som vill shoppa loss längs så kallat  eleganta Paseo de Gracia och Avinguda Diagonal. För de som vill hitta det riktiga Barcelona och de gamla delarna så funkar promenad, tillräckligt litet är Barcelona. Det bästa på hela Hotel Omm är kvälls- och frukostpersonalen i baren. Världsklass!
 

14 juni 2012

Just nu i Little Village

Tx Lenny and GAD

I just want to say tx to you Lenny and GAD. Great concert in the Rabbit Park in Little Village! See you in Belgrad!

Jag trivs inte riktigt...

"Jag trivs inte riktigt", precis så sa en viktig vän. Han kände och känner sig stressad.

Kanske är det vanligt, jag har ingen aning om det är vanligt...

Jag har dock en aning om hur det är att vara jag och påminner mig själv om att jag har ganska liten erfarenhet av att må dåligt eller göra saker jag inte vill göra eller prioritera.


Jag vet även att må bra är ett symptom på något och som går att påverka och styra. 


Jag skriver detta för att tacka för förtroendet jag ofta får och då jag ombeds att komma med råd gällande relationer, lust, mående och andra saker. 

Skriver även detta för att påminna mig själv och andra om att jag och du äger makten över våra egna välbefinnanden, och att normalläget är att skratta och må bra. 

Mina råd är: Lev i bra relationer, trivs på jobbet, uppfyll dina drömmar, våga, trivs med där du är, visa nyfikenhet och inse att du bestämmer allt själv - det blir skojigare då. Alla svar och beslut du behöver ska komma från dig själv, gärna med råd och stöd av andra, fast du ska alltid ta besluten. 

13 juni 2012

GAD & DB Under Pressure


GAD och DB i Madison Square Garden 1997... Magiskt!

Tid är det mest demokratiska vi har...

Att "inte ha tid" är det absolut mest oansvariga du har att skylla dina egna prioriteringar på. Och det värsta med det är att det är ett relativt vedertaget uttryck och begrepp. Vi behöver första att tid är det mest demokratiska vi har, hur vi använder tid handlar enbart om vår egen prioritering. Att sedan styra över konsekvenserna av dina prioriteringar... Det är en annan sak...


Det händer att du, jag och andra säger: "Jag hinner inte", "Jag har inte hunnit", "Jag har inte tid", när du, jag och de får frågan "Varför har du inte gjort det", oavsett det är det ena eller det andra.


Det finns flera enormt väl använda, och tyvärr ibland användbara ursäkter, till varför vi inte prioriterar det som är viktigt för oss, vi har inte råd, vi orkar inte, vi kan inte osv. Gör helt enkelt en inventering av hur du väljer att använda din tid. Observera noga vad du hinner med och hur mycket du gör av detta. Prioriterar du verkligen rätt saker? Lägger du tid bara på sådant som leder till att du får mer energi, som ger avkoppling, skapar glädje, och som får dig att utvecklas i riktning mot det du drömmer om och vill uppnå? Eller är det något du behöver förändra drastiskt?


Att jag säger att tid är det mest demokratiska vi har, beror på att det är så. Tiden är helt jämt fördelad över hela världen. Året har 365 eller 366 dygn. Ett dygn har 24 timmar. Varje timme har 60 minuter. Varje minut 60 sekunder.


Så nu är det dags för förändring och använda prioritering som den i särklass mest använda anledningen till varför vi gör det där som vi väljer att göra, oavsett vad vi egentligen borde, måste eller ville göra.

12 juni 2012

Bild of the day

Dagens bild innehåller ord och tankar, enjoy!

Det räcker inte med en grej

Ibland hör jag att den och den har snygga klockor eller att en annan eller en annan alltid har snygga skor. När jag sedan träffar någon av den så visar det sig allt som oftast att det jag hört varit rätt. De hade snygga klockor eller skor.

Alltför sällan hänger det samman. Det finns ju något som heter helhet också...

La med den här bilden för att visualisera att denna snygga klocka borde vara förbjuden till så smaklös klädsel som det bärs till på denna bilden. Måste vara en tysk eller en schweizare som bär denna IWC Portuguese Cronograph Automatic med så lite stil till.

Det räcker inte med en grej...

Miss you!

Några få vet varför jag alltid den 12 juni alltid känner saknad. 


Min Kompis skulle ju haft födelsedag idag... 


Och just detta året så gör det riktigt ont denna dagen. Som vanligt så gör det vackert ont, men ont. 


Bara att lägga minsta tanke på dig gör att det trillar tårar ur den annars så hårda kroppen och knoppen.


Saknar Dig, Min Kompis!


Ferrari 166 MM från 1950

Kanske är det en sådan här liten raring jag ska skaffa mig? Ferrari 166 MM (1950)


10 juni 2012

Finns bara en...

Vill härned tydliggöra att det bara finns en artist och musiker...

Varit lite knorr i leden för att jag just nu har en period där jag maniskt skriver och lägger upp saker med GAD och Lenny. Jag kommer göra det några dagar till.

OCH vill vara tydlig med att det bara finns en...

Just nu i Little Village

När jag fikar i Little Village hamnar jag allt som oftast på ett fik jag inte gillar, har fastnat lite där för att jag inte känner så många där.

Ber om ursäkt DB!

Bäste DB! Misstänker att du tycker att det varit för mycket Lenny här på bloggen nu! Men det beror enbart på att du inte spelar live just nu och att den enda chansen att få se något av dig är att gå och titta på GAD. Hon lirar ju med Lenny! Så det är huvudanledningen! Bara det...

JAPONISM 2012 Bamboo Frames


JAPONISM 2012 Bamboo Frames