19 mars 2011

Germermans klädstil

Det sägs att München är en av de stora modestäderna och att människor är väl klädda eller kanske t.o.m. välklädda. Pyttsan! Det är som på många andra ställen och utbudet av kläder i butikerna och hur butikerna ser ut är snarlikt mot alla andra halvstora städer. Och då ska du veta att jag inte går in i kedjebutikerna eller knallar in på turistgatan den stora.


Fortfarande är det så med tyska män att de gärna köper hög kvalitet i form av dyra kläd- och klockmärken men på något sätt blir det bara en blaffig klocka, lite för tighta jeans, egentligen ganska snygga skor, med glömt bälte och en skinnjacka som egentligen är skitsnygg men möjligen endast passar med skorna. Det blir Schumacher, Ballack och Stich hur de än gör.


Jag är inte imponerad av Germermans stil i München, det ser mycket bättre ut i Berlin, men så länge alla butiker inte vågar mer så kommer kunderna att se ut som idag. 

18 mars 2011

Sova med fienden

Kollade på den gamla rullen Sova med fienden i soffan när jag låg hemma i feber en helg.

Minnet sa mig att den var ganska spännande och jag har inte sett den sedan året den kom. Hade för mig att Patrick Bergin var otäckt tokig, att Julia Roberts gjorde grym insats och att det var en annan slimig kille inblandad… Och så det där strandhuset, en vigselring i en toa, en dold simtalang, krossad strandlampa och en egentligen helt vansinnigt galen Eric Roberts. Mindes det som en bra film.

Efter att ha sett Sova med fienden igen för första gången på 20 år så konstaterar jag att detta skulle kunna vara en film som rent storymässigt skulle kunna var gjord på 50-talet eller just idag. Så förutsägbar och en alla de filmer som gjorde att vi visste att den döda skurken reste sig minst en gång och att riktigt onda alltid är oförklarligt rika och står pall för allt,

Men efter att ha sett den sp konstaterar jag även att filmer verkligen har bäst före datum. Att det filmer inspelade det årtiondet idag känns helt out of date. Den andra starka reflektionen var att grannen som var dramalärare verkligen gav mig kalla kårar då och nästan än mer idag. Skitslimig.

Än en gång konstaterar MrRaRe att jag sett de flesta filmerna flera gånger men att det ska struntas i filmer som jag sett som liten eller mycket yngre. 

17 mars 2011

Dawe Stewart - The Blackbird Diaries

Kliv in här och njut av Dave Stewarts nya The Blackbird Diaries. Du loggar in med ett av dina andra lösen här. Fantastiska låtar och melodier. Detta är det närmaste Peter Forsman och David Bowie någon kan komma...
Du kan även njuta av ett par av klippen från US-turnén på senhösten.
Och så här ser insidan ut.

16 mars 2011

Vilka går i högklackat?

Vilka är det som går med för höga klackar, eller höga klackar generellt? Detta var en helt seriös fråga från mig till en av Europas bästa stylister. Jag hade haft diskussionen med flera goda vänner och fått förslag på allt från snygga tjejer, stillösa, limobimbos, rika till prostituerade kvinnor. Jag personligen tycker att alla människor får bättre hållning och gångstil med lite höjd på hälen.


Så frågade jag då Stylisten och fick svaret:


"De enda som har riktigt högklackat är de som inte ska ligga för att de är för unga och de som inte får ligga... för att de är för outdated"

15 mars 2011

Lilleputt Falsksång

Ibland kan jag undra hur det är med min musikaliska förmåga. Han har ju sjungit operetter och musikaler med guldkant. Jag, å min sida, tycker inte att han kan sjunga. Och så anklagas Johan Kinde för att sjunga falskt.

Nej Lilleputt Falsksång verkar bara vara en med mindervärdighetskomplex välfylld liten skräpsångare. 


Tycker att han ska shapa upp sig, ta hand om sig och bara vara riktig. Så kommer säkert sången åter, om den funnits där. Annars kanske den kommer blott genom att vara något som heter sig själv istället för att vara så onaturlig och ansträngd.

14 mars 2011

Vad betyder för mycket parfym?

För mycket parfym?


Satt på en restaurang i München för några veckor sedan då två så kallade fantastiska varelser skred in. Ljuvliga på avstånd tills de passerade oss, då dog allt intresse för att uppmärksamma dem med besked. Det varken doftade eller var ljuvt. Det ångade nydusch i ett hav av sötpepprig parfym.


Detta fick mig att bli varse och fundera på vad som är för mycket parfym. Något gör att vissa människor tror att det är rätt grej att göra. Har de en speciell hud som gör att det i princip stinker? Döljer de något? Är det en kulturell grej? Eller är det helrätt och fantastiskt? Vet personer om de har för mycket eller för lite? Är det meningen?

13 mars 2011

Baddiel and Skinner unplannedHar fastnat för en brittisk komediserie som heter Baddiel and Skinner unplanned. Serien är inspelad 2003 och består av de brittiska komikerna David Baddiel och Frank Skinner improvisationskomedi. Komedin är baserad på att de låter den relativt unga publiken ställa frågor till dem. Diskussionsämnena väljs helt av publiken.
Du hittar den på kanal 4 Komedi