27 augusti 2011

Ljungberg klar för ny klubb

Sedan Fredrik Ljungberg lämnade Arsenal, där han vann Premier League två gånger och FA-cupen tre gånger, har han spelat för West Ham i England, för Seattle och Chicago i USA och för Celtic i Skottland. Nästa steg i karriären blir den japanska klubben Shimizu S-Pulse. Ljungberg har hela tiden sedan han slutade i Celtic siktat mot Japan och tackat nej till rader av europeiska och traditionella erbjudanden från toppklubbar. Om två veckor tror Freddie att debuten blir.

Slogan gav väggtelefon med nummerskiva

För många år sedan så kom jag ut till köksbordet till mina parenteser och de satt och diskuterade en tänkt reklamslogan.

Telia hade en tävling som gick ut på att komma på en slogan och om man vann skulle man få en väggtelefon med nummerskiva.

Parenteserna hade klurat en stund och i mitt nyvakna tillstånd och vattentörstande mun kom "Det är alldeles uppåt väggarna att inte ha någon...". Den vann och sedan hade jag en fin blekgul telefon i pojkrummet. 

Genom att jag skrivit detta så ges nu Telia chansen att veta vem jag är. De är duktiga på CRM så rimligen borde de kunna få fram vad jag heter och skicka ett tackkort hem för att etablera en mer personlig kontakt och för att imponera ytterligare på mig. Ta det lugnt Telia, det är inget krav. Jag vet att ni läser detta och tycker att det är lite trevligt:)

Konstaterar även att jag aldrig hade kommit på den slogan jag kom på då idag, jag tycker att negationer är all för missledande...

26 augusti 2011

Cole & Son + Mr Perswall

Dags att tapetsera i ett par rum... Hur ska jag tänka? Hur ska det se ut? Vilka färger ska rummen gå in? Blankt vitt på vissa väggar och en vägg i varje sovrum med en tapet. I det ena rummet en tapet som ska sticka ut av rackarn från Cole & Son och i det andra sovrummert ska det definitivt vara en från fina Mr Perswall. Sannolikheten att det blir dessa två varumärken är hög. Nej den är ett faktum.  


Jag gillar båda varumärkena enormt mycket. De är inte ett dugg lika varandra, och det är definitivt och därför det kommer bli tapeter från de två. Har lite koll på människorna bakom och då finns det alltid ett känslostyrt skäl att välja. Plus att variansen hos Mr Perswall är enorm genom att jag kan välja själv. Och Cole & Son har sina oerhört färgstarka och ändå gammaldags varianter som får mig att gå i spinn.


Det är två stora sovrum på och båda är på 25 kvadratmeter. Dubbla, mycket stora fönster i båda rummen och svinhögt i tak. 


Hm, nu kommer de där dagarna jag ska försöka att surfa runt på Mr Perswall och Cole & Son tills jag har bestämt mig. Härligt. 

25 augusti 2011

Utdöende och utdöda ljud

För åtta eller tio år sedan var jag på en fantastisk utställning på Röhsska i Göteborg, den utställningen hette utdöende ljud. Den bestod av allt från skrivmaskiner till utombordare och båtvisslor. Utställningen var fantastiskt kul och bra.
Beroende på din ålder så finns det ganska många ljud som försvunnit helt, de är utdöda. Många jag umgås med har aldrig hört en skrivmaskin. Ännu fler har aldrig hört de första skrivarna. Än fler har aldrig hört de första kvittoskrivarna i svenska taxibilar. Vilka som läser detta har hört en telegraf eller ett modem när det ringer upp?  


Vilka ljud kan du mer komma på som är utdöda? 

24 augusti 2011

Annons för Fågelmännen?

Barcelona's fotbollssparkare var länge de omutbara med reklam. Sedan valde de hedervärt att göra reklam för Unicef. Numera är de som alla andra, de tar betalt för reklam på bröstet.

Jag gör aldrig reklam för någon, jag skriver och proklamerar bara vad jag tycker.

Så även nu med denna lilla annons...

Om du tycker att bilden inte höll för att dra upp så stort så behöver du gå till optikern, jag kan inte rekommendera någon bra...

23 augusti 2011

Dialogen

Denna dialogen tillhör kategorin hårda kommentarer men det finns en del i dialogen som är tankvärd...


Jag lärde mig en del av en dialog mellan vänner för ett par veckor sedan. Vi var tre stycken som satt på en bänk och filosoferade. Så tänk dig att tre vänner sitter på en bänk en sommarkväll...


S "Jag tycker att du röker för dåligt E!"


E "Jag har börjat ett nytt liv!"


S "Nytt liv, hur vore det om du tog tag i ditt pågående?"


Jag vet att det inte var några hard feelings, för det sades mellan personer som gillar varandra. Kontentan var dock skön eftersom vi alla har en tendens att vilja börja om hela tiden, och en del vill leva någon annans liv. Egentligen kan vi faktiskt bara ha ett. 

22 augusti 2011

Sveriges sämsta artist

Jag kanske kommer bli stämd eller hånad för detta, jag står för det. Tomas Ledin är Sveriges sämsta artist, alla kategorier och utan konkurrens.


I en värld av Nutcase Colin, Bingolotto, Lill-Babs, Änglagård och annat förkastligt så står han ändå i en klass för sig själv. Han är genomusel.


Kan du ge mig en enda låt som är värd att ödsla tid på...


Som en krydda till denna hyllning av världens sämsta artist så får du här ett klipp från You Tube som är taget från hans scengrej i Little Village på Kaninparken. 


21 augusti 2011

Sveriges bästa gulasch?


Varje gång jag är på Stockholms Central och har en kvart över så passar jag på. Direkt innanför stora entrén ligger det ett café till vänster. Det finns säkert mycket gott, allt från mackor till sallader. Men jag äter alltid samma, deras gulasch. Känns som med musik, det finns bara en artist. Här är det, det finns tre soppor i världsklass. Två finns på Caleo i Göteborg och en finns på Centralen i Stockholm. Den i Stockholm är utan konkurrens världens godaste gulaschsoppa.


Att jag lade två stora likadana bilder på detta inlägg berodde inte på att jag fick tips av LMS att ha mindre bilder. Nog för att jag är obstinat... Jag gjorde helt enkelt fel och hade ingen lust att ändra... Jag har upphörsammat din order LMS!!!