18 januari 2014

Dags för kvinnorna att ta över

C har berättat engagerat om ett program hon kollat på, Fittstim. Det går enligt C's uppgift på en av de statliga kanalerna. Själv har jag inte sett det än och kommer att kolla så småningom.

Så mycket har jag förstått att det fick igång minst en viljestark persons tankar och lust.

Igår pratade vi om det när vi var ute på middag. Vi hamnade i ett samtal där jag blev glad över engagemanget gällande jämställdhet.

Fast min uppfattning är solklar gällande män vs kvinnor och så kallad jämställdet.

Den ena delen av uppfattningen är att världen i tusentals år har styrts av män och det vi upplever idag världen äver är resultaten av det mansstyret. Till den uppfattningen hör att män är modiga/oförsiktiga. Så vad gäller styre av världen så är det en könsfråga där det nu är dags för kvinnor att styra världen i lika många tusen år som män styrt så kommer människor i framtiden att få se resultatet av hur den världen kommer att se ut.

Den andra delen av uppfattningen ligger i linje med ovan. Jag anser att kvinnor alltid ska ha mer betalt än män beroende på att kvinnor generellt är mer nogranna/försiktiga. Och så kommer det förhoppningsvis att vara och bli om vi världsmedborgare beslutar oss för att genomföra ovan behövliga förändring under samma antal tusen år.

Så nu vet du det. Tycker du inte till med en kommentar nedan så anser jag det bekräftat att du håller med.

17 januari 2014

Joe & The Juice

Varje gång jag kommer till Landvetter Flygplats och innan avfärd så smyger jag förbi Joe & The Juice.

Grymt god juice, grymt goda mackor och framförallt… personal som kommer ihåg mig och oss och som har känsla.

Nästa gång du är på flygplatsen Landvetter utanför Little Village så gå dit och handla och njut inför avfärd.

15 januari 2014

Ett citat

Det här med pro aktivitet vs. reaktivitet och hur mycket vi själva beslutar om hur vi ska tycka, känna och vara…

Min åsikt är att det är en del i en filosofi som borde finnas i utbildning, fostran och skola i hela Avlånga Landet. Vi behöver verkligen konkurrensfördelar gentemot den nya världen.

Vi behöver bli starka inidiver med samma värderingar och moral som matar på och har kul baserat på fler faktorer av trygghet än vad vi ger varandra idag.

13 januari 2014

Smeden, Max, Kellerman och jag

Detta är en bild från en väl känd serietidning, Rocky av Martin Kellerman (Och ja, det är ej särskrivning som i felskrivet, jag ville skriva väl känd, ej välkänd)

Seriebilden tjänade som inspiration när Smeden skapade ringen på bilden till mig.

Han läste denna sidan för sin son Mad Max, och han sa att "Det är ju Antonio till höger"... Så fick Smeden idén till att skapa denna ringen och budskapet på den.

Så jag!

12 januari 2014

Citat från Seth

Idag är det söndag och även denna dagen är en dag då Seth Godin kan bidraga med en klok tanke.