03 mars 2012

Just nu i Little Village

En kaffe och en cigarett sjungs av Olle i lurarna. Själv sitter jag på bänken utanför W19+Guapa och tar en kaffe i det vintriga solskenet.

De fem vanligaste sakerna personer ångrar på sin dödsbädd

En artikel om en sköterska på ariseindiaforum.org fångade mitt intresse. Klicka på länken och läs den.


Hon säger att detta var de fem vanligaste sakerna personer ångrade på sin dödsbädd. Hon frågade alla innan de dog om de hade något de ångrade eller något de hade velat göra annorlunda. Detta var de fem vanligaste sakerna de svarade henne.


Jag önskar att jag levt ett liv där jag vågat leva mitt egna liv och inte ett liv som andra hade förväntat att jag skulle leva.
Jag önskar att jag inte jobbat så hårt.
Jag önskar att jag hade uttyckt vad jag känt.
Jag önskar att jag hade hållit kontakt med mina vänner. 
Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara gladare.

Pariserhjul - De livslevande FÅGELMÄNNEN (Anno 2012)

Detta kan vara det bästa jag hört, sa du.
Detta är det bästa du hört, svarade jag.

02 mars 2012

Mercedes Benz 300S 1951


Jag gillar egentligen inte bilar. Fast jag gillar vackra, snygga och fina saker. Och detta är en fin bild på en vacker bil med snygg lack.

Citat från J"Fan, jag har 2000 vänner på Facebook men ingen jag vill gå på bio med"
J om livet

01 mars 2012

The Cure - Lullaby

Finns roliga prylar till iPad

Egentligen är det ganska enkelt, du skaffar först en iPad och sedan så börjar du skaffa saker till den. Egentligen inte svårare än så. Jag vet att det sedan är en stor värld som öpnnar sig för dig. Det finns enormt mycket skojsiga saker att skaffa, nedan har jag listat några tips till och för dig. Spring sedan och handla.

29 februari 2012

ADAY.org – Picture Today Inspire Tomorrow

ADAY.org – Picture Today Inspire Tomorrow

Pappa på burk

Ytterligare en gullig amerikansk film om en barnlös storstadskvinna som är 35+ och lever karriär och har ett så kallat bra liv... Denna filmen heter "Pappa på burk" på svenska och den amerikanska orginatiteln var "The Switch".Kvinnan har en man som bästa vän och plötsligt bestämmer hon sig för att hon ska skaffa sig ett eget barn med hjälp av donator, eftersom inga killar är bra nog att bli bra pappor.
Kvinnan heter Kassie och spelas av Jennifer Aniston och hennes bästa kompis Wally, pojken med tunghäftan, spelas av Jason Bateman. Wally klarar inte av att erkänna sin starka kärlek till Kassie medan Kassie tycker att det är hög tid att skaffa barn och söker aktivt efter en spermadonator. Filmen är något uppenbar och hackar fram trots att den kunde blivit originell och naturligtvis så gillar jag den. Jag gillar ju många skitfilmer, så länge inte för många andra gillar den. 
I fokus för hela filmen är sperman som är grunden för skapandet av Kassies son. Wally har bytt sperma med donatorn för att han är kär, men var så full vid tillfället så att han faktiskt inte minns det. När Kassie och hennes son Sebastian är sju år så återvänder Kassie till New York. Wally tycker att Sebastian är väl lik honom själv och börjar prata med sin chef om detta, hans chef berättar då att Wally förmodligen är fadern. För på natten då han bytt sperman så hade Wally kommit hem till sin chef dyngrak och berättat just det. Sedan hade hans chef inte tänkte på det mer.  
Problemet med denna typ av filmer är att jag gillar dem tills allt kommer till punkten då romantiken måste vinna. Inte särskilt förvånande men desto tråkigare när man i denna filmen faktiskt har ett budskap som kommer från ett verklighetsdatum senare än 1950-talet.
Det stod i recensioner på nätet att denna skulle fungera som underhållning en regnig söndag och det gjorde den. Fast när Hollywood nästa gång skaffar ett modernt ämne så vore det nice om de gick hela vägen med temat. 

28 februari 2012

Bar Lobo

Lägger bara upp ett par halvkassa bilder från ett av världens bästa matställen, Bar Lobo i Barcelona. Frukost, lunch, fika och middag slåss om stället vid varje besök i Barcelona.

Byggnader i Barcelona

Staden med många schyssta byggnader, Barcelona. Här har du en bild som säger mer.Svenskars lojalitet

Hörde på Nyheterna att svenskar är mer lojala till sin bank än till sin partner. Och då vet vi ändå att bankerna i princip äger allt alla har med sina partner i form av hus, inredning, bilar, båtar och fritidshus.


Så kanske är det rätt eller bra? Eller hur fasen ska jag analysera detta faktum? Eller ska jag bara bli bedrövad och gå vidare?

27 februari 2012

Spotify

Min relation till Spotify är lite lustig...
Lustig så tillvida att jag har haft det riktigt länge, från en av de första dagarna det gick att skaffa, men jag har alltid kört gratisvarianten. Inte för att jag inte har råd utan för att jag vill se hur duktiga Spotify är på konvertering.

Än så länge har Spotify inte haft en chans eller ens varit nära att konvertera mig. Jag tror helt enkelt att de är precis som alla andra bolag. De bygger inte sin affärsidé på att veta mycket om mig eller förstå att det är billigare med bra relationer än lönsamt med massor av dem. Och att de som vill vinna behöver båda.

Ovan och detta är absolut inte någon kritik och säger inte att jag skulle gjort annorlunda om jag ägde eller drev Spotify. Och min del med tävlingsinslag innehåller ingen prestige, jag skulle bara vilja att de var så duktiga att de fick mig att konvertera. 

Jag har flera av mina favoritlåtar avstängda för att jag spelat dem för ofta och får ofta slut på tiden, än så länge håller jag dock ut på grund av att jag skulle vilja att de konverterar mig. Kanske kommer det en dag när de gör det, eller en dag då jag bara bestämmer mig för att signa upp med kortet och kör.