17 oktober 2009

Unik grupp

Att få vara med i ett sammanhang och en grupp som fungerar på detta unika vis är sagolikt. Jag har blivit insläppt i en grupp av människor och kontakter som jag betraktar som mer än givande.

Mitt i gruppen finns en person med andra tankebanor än jag normalt möter. När personen ifråga dessutom baserar det mesta den gör på sunt förnuft och moral, så blir det för mig ordentligt spännande. Brevid denna person finns en person som har som uppgift att stå för massor av balans och omtanke.

Runt dessa två personer finns det en inre cirkel med en grupp av personer som även de är helt enorma och annorlunda individer.

16 oktober 2009

Många imponerar

Du som läser här lite oftare kommer säkert tröttna på alla mina hyllningar. Jag har ett eget behov av att formulera dessa hyllningar. Har det så enormt bra och förmånligt runt mig.

Jag kan under en dag ramla baklänges av allt som händer och alla relationer som jag imponeras av. Face it, på vardagarna och privat så får jag röra mig med helt fantastiska kollegor, vänner, nära, kära, bekanta och nya ansikten.

Satt på något som skulle kunna liknas vid en konferens för ett tag sedan och bara njöt.

Var på Svenne Viking med Elegantens kollega Relationsmäklaren och Fixaren samma kväll. Varför skulle jag stirra på Svenne Viking när det fanns så mycket kul att dialogisera kring med Relationsmäklaren?

Samma dag växlade jag texter med Gladys Glorious. Hon undrade vilken restaurang det var som gällde i London och hon fick tips. Verkade som hon blev glad. Hon är verkligen unik. Hon skall erövra världen för hon är fantastisk. Vi finns kvar här som en mjuk matta för henne om hon vill komma med jämna mellanrum för att få bekräftat att hon ej missar något.

Samma dag såg jag även Julia ta ett steg och stråla. Julia är grym!

Det är alltid många som skall med i de hyllningar. Jag vet att vissa ej förstår vad jag tycker alltid, funderar på om jag skall säga oftare hur jag känner till var och en. Sade till Raker vad jag tycker och han frågade varför. Kändes som han förstod vad och att jag menade.

Är viktigt att komma ihåg att många är ovana vid att få höra vad någon verkligen tycker och att känna sig säkra på att den som framför dem menar det.

Som vanligt bara bugar jag och hoppas att även Du som ej är omnämnd med ditt smeknamn idag tar åt dig rejält. Jag är bara imponerad, njuter och säger som Olle, Tack!

15 oktober 2009

Relation och förtroende

Två starka och viktiga ord. På engelska heter det relation and trust. Jag tycker att dessa två ord är helt fantastiska. De kan tjäna som rättesnören och de går att luta sig mot. De är bra påminnelser och sköna ledord. Kalla det vad du vill. De är sköna att prioritera.

Gillar du relation och relationer?
Vad är relation för dig?
Prioriterar du relation?



Gillar du förtroende?
Är förtroende något annat än 100 eller 0?
Prioriterar du förtroende?

14 oktober 2009

Jubileum

Hipp Hipp! Bloggen fyller ett år.

Under detta första året har 405 inlägg publicerats. Jag har ingen plan för hur länge denna blogg kommer existera eller hur den kommer ändra sig över tid. Min tanke är att jag kommer fortsätta skriva så länge jag tycker att jag kommer på saker att skriva om och så länge det är några få sköna minuter det tar att skriva inläggen. Och framförallt kommer jag att fortsätta med den så länge någon läser den. Och det är ni onekligen några stycken som gör. Jag blir lika glad varje gång jag läser statistiken, och där går det onekligen att se lite om vem du är.

Stort tack för att du orkar läsa den och för att jag får kommentarer till mig direkt och via bloggen.

Be and stay RaRe!

13 oktober 2009

En sådan där varierad igen

Det var en helg med lagom studs i. Det har varit lugnt och variation.

Har hunnit gå den obligatorisk rundan med besök på alla de ställen som jag brukar besöka. Shoppat en del nya bälten, scarfar och lite annat. Har fått träffa Golfaren och Buddha. Har umgåtts med Familjen Fabulous och ätit två middagar med dem samt varit en vända på Kaninfarmen.

Givetvis tittades det på landslagets kämpande mot Danmar och njöt i fulla drag av Pelle Blohm. Tog en fika och promenad med Ekonomen och passade då dessutom på att handla i Fiskdisken, det blev två kilo kolja. Tror att det blivit mer mat äten under de två helgdagarna än vad det blev på hela veckan.

Innan jag var på Kaninfarmen hade jag tvättning och städning samt en långfika med The Duke och The Wise Guy.

Visade sig även under helgen att Golfaren och Arkitekten är vänner. Little Village är oftast verkligen en liten by.

Vid flera tillfällen under helgen försökte jag köpa en ny och snygg dammsugare eller hitta rätt damsugarpåsar till den befintliga fula dammsugaren. Jag lyckades skaffa fel påsar igen, utan att hitta en ny dammsugare.

Helgen avslutades med att ligga i soffan med opera på högsta volym med Mac:en i knät. Nu blir det snart helg i Paradistet igen!

12 oktober 2009

Om kvalet och Pelle Blohm

Vi är det senaste vi har gjort. Så brukar Perceptionisten säga. Det borde Lasse Lagerbäck och Markus Allbäck inse. Sverige har varit ett fantastiskt kvallag under många år. Men denna senaste matchen och hela kvalet har vi inte varit bättre än så här. De flesta analyser efteråt sade att vi är för dåliga på att göra mål. Jag vill nog gå ett steg längre och säga att vi inte är bättre.

Visst skulle vi ha vunnit både denna matchen och flera andra i kvalet. Men det gjorde vi ej. Nu kommer nog flera av de Lagerbäcks lagarbetare att sluta inklusive lagerchefen och det kommer bli ett kanonlag med Zlatan som stolt hänförare.

Hoppas bara nu att någon ser till att han blir kvar för det skulle ej förvåna mig om han plötsligt meddelat att det är nog annars. Bygg förtroende hos honom genom att han skall vara involverad och ta beslut kring tränare och inriktning. Då kommer detta bli kalas. Då kan det bli en ung eller ung och nytänkande. Kanske t.o.m. någon som ej gör exakt som förbund och andra tycker.

Den enda som höll VM-klass i lördags var den briljanta Pelle Blohm. Vilken fantastisk expertkommentator det är. Och Pelle blir bara bättre och bättre. Kul att han var hård mot Allbäck. Allbäck verkar en mycket bra person och jag brukar alltid uppfatta honom som nyanserad. Fast när han igår kallade att Danmark vann för ett rån så fick han rejält mothugg av Pelle. Kör Pelle på VM som huvudexpert. Vilken kanal som än äger rättigeterna. Det är en uppmaning, ingen önskan. Pelle har kvalat in och är VM-klar. Pelle är en så kallad favorit.

11 oktober 2009

Usama Um Barrack driver krig och mäklar fred

Jag tror att jag förstår intentionen. Att en del tror och tycker att han gjort så mycket. Och jag vet att det främsta argumentet gällande hans person är att han är bättre än den förra. Och detta gör att jag förstår att hans företrädare på rollen som krigförande överbefälhavare ej var aktuell.

Jag hör de som pratar för och emot. En del tycker smart och andra tycker emot. Jag tycker ej att det handar om för eller emot. Det handlar om ett logikfel i kriterier eller omdöme. Han representerar en krigförande nation och är överbefälhavare.

Kan alltid bli fel. Kommer dessutom mest att bli Usama Um Barracks problem. Kanske vrider sig Herr Nobel i graven. Rutinerad som han bör vara så tänker han att det förhoppningsvis snart är bortglömt.

Min slutsats är just nu att det hade varit klokt av Usama Um Barrack att lämna tillbaka priset. Det hade jag gjort. Fast MrRaRe och Usama Um Barrack har förmodligen lite olika agenda. Dessutom har jag inga sponsorer som styr mig.