16 oktober 2010

Oscar Wilde's födelsedag

Idag vare det 156 år sedan Oscar Wilde föddes. Han har lämnat ett par bra böcker och en mängd citat efter sig.

Njut av dessa som börjar på a och googla fram fler. På engelska är de givetvis ett snäpp bättre.

"Agitatorer är orosstiftare som hetsar upp en nöjd befolkning till missnöje. Därför är agitatorer nödvändiga."

"Allmänheten är väldigt tolerant. Den förlåter allting förutom genialitet."

"Ambition är den misslyckades sista tillflykt."

"Arbete är de drickande klassernas förban­nelse."

"Arbete är tillflykten för dem som inte har något bättre att sysselsätta sig med."

"Att göra människor till socialister är mycket enkelt. Att göra socialis­men mänsklig är däremot mycket svårt."

"Att vara naturlig är en väldigt besvärlig pose."

"Att ångra sina erfarenheter är att hejda sin utveckling."

"Att älska sig själv är början till en livslång kärleks­historia."

"Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga."

Jason Schwartzman introducerar the New Yorker iPad App


Du hittar mer här

15 oktober 2010

Join the joyride?

Jag gillar verkligen inte att kolla på Peter Jihde och att fördriva fredags- och lördagskvällar med att glana på i mina ögon helt planlösa och från underhållning befriade progarm på dumburken. Jag tycker att det finns massor av alternativ att ägna sig åt.

Det är knepigt och på gränsen till jobbigt att prata med vänner och bekanta om dessa programs kvalitet och att såga dem som totalt befriade från skärpa. Flera jag känner och umgås med tycker att denna typ av program är bra. Jag vet inte var mina vänner och bekantas gräns går. Jag är relativt säker på att de inte gillar programmet från Paradisets kantstrand där flarnar  pippar med med okända framför kameran. Jag tror att de tycker att dansprogrammen och talangprogrammen är något de inte vill missa i första taget och att om det händer så tittar de på reprisen eller någon av Playvarianterna.

Det gör inte jag och därför blir det jättekonstigt när jag sågar detta som ickekultur och tycker att Jihde är en tönt.

Jag behöver välja när jag säger vad jag tycker om vilket program och person. Och under tiden jag skriver detta så har Ekvall mognat ett snäpp till och Jihde blivit ett snäpp mer lik Hyland.

14 oktober 2010

Reeperbahn - Främlingen

Fram med den gamla klassiska plattan (eller via Spotify) Venuspassagen med Reeperbahn. Reeperbahn var enormt vassa på den och se till att bara vrida upp låten Främlingen. Njut under 3.37 minuter av Danne Sundqvist och Olle Ljungströms samkomponerade melodi. Kuriosa, minns du att de hette Rotten Group och Lesbian Hardcore innan de blev Reeperbahn... Bara det fantastiskt.


Texten till Främlingen finner du här...


Nu när jag sitter här och du är utanför

Nu när jag sitter här och hör sireners sång

Nu när jag sitter här bland barnskrik och stank

Nu när jag sitter här vid en TV skärmJag hör bomber utanför, en sån taktfast melodi

Jag hör bomber utanför, en sån vacker melodiNu när jag sitter här i min ensamhet

Nu när jag sitter här bland miljoner

Nu när jag sitter här och älskar

Nu när jag sitter här och hatarJag hör bomber utanför, en sån taktfast melodi

Jag hör bomber utanför, en sån vacker melodi


Jag hör bomber utanför, en sån taktfast melodi

Jag hör bomber utanför, en sån vacker melodiSirener, sirener...

(What did you do with my wife?)

(Almost nothing)

da, da, da, da

Ja jag älskar dig

13 oktober 2010

Vad gör Hemtex?

Full respekt för att de vill bort från rabatträsket och vill börja tjäna pengar. Jag har dock tre synpunkter eller funderingar.

Hur reagerar deras kunder som har handlat med rabatt när allt har stigit i pris och alla rabatter är borta? Vad tycker kunderna om att det bara finns mjuka saker i butikerna nu? Jag tycker att det är bra men jag är ingen stamkund. Och så den tredje saken: Vem har tagit beslut om den enormt fula 80-talsaktiga loggan som ger mig en känsla av att det är ett växlingskontor. Jag tar ej med en bild vare sig på loggan eller det frilagda x-et. Det är helt enkelt för fult för mina läsare.

Nåväl, några svar lär jag inte få här. Detta blir till ett lycka till för Hemtex! Jag kommer fortsätta köpa deras lakan som heter Satin som är fantastiskt sköna.  Och jag kommer fortsätta at tycka att det är kul att komma till kassan och säga att jag vill växla tusen euro till pund.

Alla borde inte lita på unga reklamare som inte kan historiken eller de som tycker att det var snyggare förr.

Joy Division - Transmission

Kände att det blev lite deppigt och svart efter ovan inlägg om Hemtex. Så vi var en liten ljus slinga som uppmuntran. 


Detta var ett av mina absoluta favoritband tills Ian tröttnade och hängde sig. Vackra plattor och ljuva toner blev det. Även om de flesta av mina vänner på den tiden tyckte att det var deppigt och dåligt. Fint klipp från YT som innehåller tyckande från en del som varit trovärdiga och en del andra. 

12 oktober 2010

Erich KühnhacklVar ock käkade med LMS för ett tag sedan och vi hamnade på Erich Kühnhackl. Denna odugliga och fascinerande hockeyspelare från den tiden då hockey inte var amerikanskt fördummad i Avlånga Landet. Från en tid då åtminstone jag var säker på att Svenne Viking i Little Village skulle värva honom när han var i femtiårsåldern.

Erich är idag 60 år så nu kanske t.o.m. Svenne Viking tycker att det är för sent. Han föddes i Tjeckoslovakien och blev Västtysk medborgare. Han stack med sina föräldrar 1968. Som mest känd var han under sin tid i EV Landshut och faktiskt erövrade han och Västtyskland en bronsmedalj vid OS 1976. Hans landskampskarriär blev 211 matcher lång och han gjorde 131 mål på dessa landskamper. Hans statistik i Bundesliga säger det mesta: 774 matcher, 724 mål, 707 assist och 1110 utvisningsminuter. Efter karriären blev han tränare och jag tror att han har ett par söner som har spelat. 

Han var stor, småfet, ruggigt ful, hade stort ego, kunde ej åka skridskor... men för mig är han en legend och en profil som hade lyft hela serielunksserien och gjort det värt att betala entré t.o.m. på Svenne Viking. 

11 oktober 2010

Präst...?

Tänker ibland att jag faktiskt ska bli präst lite senare. Jag tror att det skulle vara något som passar mig. Jag vet att jag är nyfiken på och gillar människor och jag kan ibland njuta av att hålle en dragning eller väcka tankar. 

Det finns dock ett litet problem med tankarna, jag är inte religiös. Möjligen tangerar jag när det gäller The Dedicated och Bowie. Fast att jag skulle tillhöra någon uppdiktad religion, det vette fasen.

Skulle kanske Avlånga Landet kunna införa den första kyrkan eller religionen som är helt fri från en bestämd religion men som tar upp de saker som en av de obekanta källorna åtminstone borde ha tänkt, att se till att människor känner sig trygga, bra och duktiga?

En kyrka och en religion som skiter skiter i allt annat än människors välbefinnande. Som har en annan historik än makt, skövling och deg i fokus.

Jag ska klura, fundera och tänka ett tag till.    

10 oktober 2010

Nära och KäraSåg denna så kallade romantiska komedin för ett tag sedan på TV. Den sades handla om en en ambitiös kvinna från Upper East Side i New York som blir förförd av en ung artist från Brooklyn, som också råkar vara sonen till hennes terapeut. En inte så lite mesig och riktigt krystad b-film. Så nära svensk dörrsmällarfars som det går att komma.

Allt är så enormt fint och gulligt gulligt i början för Rafi (Uma Thurman) då hon faller för den yngre konstnären David (Bryan Greenberg). Hon berättar glatt om detta för sin terapeut Eva (Meryl Streep), som lyssnar intresserat och kommer med kloka råd. Ja, självfallet är Eva mor till David, och hon blir inte helt glad över situationen när hon inser detta.

Efter en tid flyttar David in hos Rafi, som inser att han egentligen bara är en grabb som ser på sport och spelar Nintendo hela dagarna. Lite folkligt trivsamt superbråk uppstår. David säljer ett par tavlor och fixar egen lya. De tar en enormt sorglig time-out. Han kastar sig sedan över modellen Sue, som spelas av svenska modellen Mini Andén. Sue visar sig jobba för Rafi, och hon får reda på allt. Vilken katastrof, du förstår ju själv. Rafi gråter floder av högst rimliga tårar.

Vad händer sen? Bekänner han sig som barnslig och omogen, och så blir de tillsammans igen? Du anar inte hur dramatiskt detta blir... hyr den för att se efter, så kan du kommentera här sen och berätta vad som hände. För jag bytte nog kanal där eller så nickade jag till.

Jag tänker, kan det ha varit någon som hade en hållhake på Streep och Thurman? 


Fanns det ett filmsnutt eller något annat inspelat som skulle användas mot dem om de inte ställde upp i denna rullen?