26 september 2009

Ett år sedan

Det har redan gått ett år sedan alla nära, gamla kollegor och kära samlades för att tacka och säga tack och hej då. Den vackra blåa kistan som svävade på gafflar i plexiglas. Luppiner i hela gången. Vår familjs fantastiske vän som skötte akten med en sådan mänsklig värdighet. Så enormt vackert att du inte klarade att vara annat än berörd. Hela akten inbäddad i dina My Way och What a wonderful world i två olika och långsamma versioner.

Det vackra fotot, vädret, platsen, talen och Min Lilla gjorde allt till en vacker dag.

Promenaden idag var med och för dig. Saknar dig!

Pressklubben helt OK

Hade aldrig hört talas om den och för mig ligger den på en turistgata i El Stockholmo. Blev dock genast intresserad när jag med två vänner gick förbi och hörde att det var belgiskt tema på mat och dryck.

Fick snabbt berättat för mig att detta var Pressklubbens tillhåll. Vet ej vad Pressklubben står för och är idag, men antar att det på den tiden namnet kom till var allvarligt menat. Nu kändes det som en restaurang dit busslaster med turister körs och har jag rätt så är detta ställe som bäst teaterfria kvällar.

Jag gillade den vanliga och enkla personalen, indredningen, menyn och maten. Helt klart värt ett besök och de hundralappar det kostade.

Har du inget annat för dig poch är trött på d e som skall läsa som prästen i kyrkan, fast ur menyn. Variera med att gå hit.

Mrs Telecom åt musslor och pommes. Strategen och jag åt rostad kantarellsopa till förrätt och efter det blev det husets korv från Heberlein som serverades med stomp och hemmagjord senap. Bra tryck i den!

Du hittar Pressklubben på Vasagatan 50 eller via www.pressklubben.se

25 september 2009

Vändpunkter

Du skall skriva en lista med dina fem avgörande moment. Dina fem vändpunkter. Du skall tänka till och hitta de fem händelser som format dig mest som människa. Sedan skall du hålla på den ett tag och tänka om det stämmer. Om dina föräldrar och syskon är i livet så kan du fråga dem vilka fem de tycker. Om du har en respektive kan du fråga den vilken den tycker. Kanske har du en nära vän eller tillräckligt vuxna barn. Fråga dem!

Om du gillar tänket kan svaren vara en indikation på något. Stämmer det? Berättar du för mycket om dig själv? Berättar du för lite om dig själv? Stämmer det ej? Är du en öppen eller en sluten? Gillar du dig?

Går det att veta svaren själv?

Hur som haver, det är som Perceptionisten brukar säga: "Vi är det sista eller senaste vi gjort"

24 september 2009

Flockar och individer

Jag struntar fullständigt i om någon kallar sig kapitalist eller kommunist, muslim eller kristen, rik eller fattig, gammal eller ung, kvinna eller man. Det är bara en krydda på toppen. Det som är viktigt är att ständigt faktiskt leta efter alla vi möters vändpunkter och känna ett äkta intresse för att faktiskt förstå hur de tänker, vad de vill och hur de mår. Egentligen berikar bara faktumet att alla tror sig ha gjort en massa val. Så länge vi är intresserade av dem som individer.

Vi är ju flockdjur som är sällskapssjuka och som vill fungera och bli accepterade. Ibland kan en flock ha annorlunda moral än en annan flock. En del flockar har annorlunda moral just därför. Andra flockar har en ur deras synvinkel renare moral och så vidare.

Nyckeln är att det alltid har och alltid kommer att bestå av individer. Därför kan vi ej beskriva alla som gillar fotboll för huliganer. Jag gillar fotboll och har aldrig varit i slagsmål eller uppviglat grupper i hela mitt liv. Kommer ej göra det heller. Alla i Göteborg tycker inte att det är Sveriges framsida. Alla tjejer från Halmstad är inte ljushåriga. Alla engelsmän är inte artiga. Alla irländare är inte rödhåriga. Det enda gemensamma som finns är att vi är individer och att vi vill vara med.

Hotell

Tänker aldrig ge mig på hur många övernattningar det är. Övernattningar där jag knappt varit eller i rummet eller där jag jobbat halva natten med förberedelser eller med att skriva svar på mail eller skapa något. Turer upp och ned i hissar med skön bakgrundsmusik. Skillnader i kvalitet och service oberoende av världsdel eller land.

Har bott i allt från en före detta bordell som låg på Portugals landsbygd, via normala hotell, till överdåd i äckelformat i de största städerna.

Har nästan aldrig bott på hotell privat eller på semester.

Därför känns det alltid förståeligt, men konstigt, när vänner och bekanta säger att de tycker att det låter så skönt att få resa och bo så mycket. Jag längtar aldrig till hotell. Jag kan längta till flygplatser, flygresor, taxiresor och tågresor. I alla länder. Hotell är mer hatkärlek eller kanske är det bara likgiltighet.

23 september 2009

Hjältar

Bara av att höra de första tonerna från Heroes går hjärnan igång. Minnena wobblar fram och tankarna rör sig från nutid till dåtid. Det har funnits så många hjältar genom åren. Kanske har de förändrats och blivit färre med åren. Men hjältarna finns kvar. I minnet och i verkligheten.

Vilka är dina hjältar? Vilken är din definition?

Kommer de vara dina hjältar om ett tag eller några år?

Det är bara att smyga på hjältarnas hjältes låt och drömma om dem.

22 september 2009

Änglar

Detta inlägg handlar om änglar, det handlar inte om gammelsvenskar som gör som mainstream. Det handlar om änglar. Hela detta oerhört skarpa inlägg härrör från att det går att bli oerhört utbildad genom att titta på en söndagsfilm. Jag tittade på Charlies Änglar och fick lära mig en ny fin fundering. Funderingen var och är att änglar är som diamanter - de går ej att tillverka och att de måste hittas.

Du har nästan garanterat hört talas om dem. Några gånger i livet har du säkert sprungit på en. Kanske har du till och med umgåtts med någon. Osannolikt nog lever du kanske med en.

Jag har hört talas om dem. Jag har sprungit på flera. Jag umgås med ett par. Jag har aldrig levt med en.

Jag skriver om änglar. Nästa gång kanske jag skriver om Prinsessor. De är ganska få de också.

Life on Mars

Det är så enormt många som hört av sig och vill ha länken till den bästa versionen av världens absolut vackraste sång... gå till YT och leta fram den

21 september 2009

RaRe för honom


Finns mycket att säga men bara en sak att göra. Gå och köp den. Du kan kolla in alla plaggen för hösten på www.ra-re.it


Om jag har tröjan på bilden?

Irak och Kina

Var och fikade och tog en promenad med Ekonomen för några dagar sedan. Ekonomen är alltid lika påläst och har i princip alltid precis läst minst två böcker. Vi hoppade mellan ämnen och gick igenom allt från byggnader till uteliv. En sak som satte spår var att vi diskuterade Usama Um Barrack och De Stora en del. Ekonomen bara nämnde i förbifarten att Irakkriget nu pågått längre än första och andra världskriget tillsammans. Det är för djäkligt och egentlgen otroligt. De Stora och deras ekonomi får göra precis som de vill. Det är ju egentligen inte så märkligt om det är så att det finns fundamentalister och så kallade terrorister.

Tydligen hade dessutom Ekonomen börjat plugga Kinas historia och han såg med tillförsikt och intresse fram emot vad de kommer hitta på under tiden de tar sig fram till positionen som jordklotets starkaste ekonomi och det ledande landet på klotet.

Kanske är så att De Storas korståg kommer minska betydligt om ett tag.

Alltid givande att ta del av Ekonomens tankar.

20 september 2009

Bra motfråga

Mikael Persbrandt var nervös och stressad gäst i Oldsbergs Här är ditt liv. Inget program jag kommer hänga vid, men när jag såg att det var Persbrandt blev jag nyfiken trots att det var Oldsberg som skulle intervjua.


Någonstans mitt i programmet frågade Oldsberg om det varit mycket alkohol, fest och så vidare genom åren. Persbrandt svarade med motfrågan: Vad säger du själv? Oldsberg skrattade högt och forcerat en stund och sedan var det nästa fråga.