08 maj 2009

Olles spelning i Little Village

Under en ganska lång tid pratades eller skrevs det knappt om Olle. Sedan kom "minnesskivan" och sedan kom dokumentären på TV.

En Olle sittandes i rullstol, han säger sig ha brutit båda fötterna. Undrar lite vad Olle hade förväntningar på konserten i allmänhet och sin kapacitet och mottagandet i synnerhet. In rullade Olle till en enormt trogen och förväntansfull publik som formligen svalde Olle från första sekund, kanske långt innan. Den enda gången under de 70 minuternas konsert som inte bara Olle var i fokus var under den fantastiskt vackra duetten Hjältar med vackra Anna Järvinen.

Olle körde mycket nytt från Sju som de flesta inte verkar ha vant sig vid, eller så är det bara jag som gillar den.

Olle har ju ett hav av bra och finurliga låtar att välja mellan och körde Morotsman, Min far och jag, En apa som liknar dig, Norrländska präriens gudinna och en helt ny, version av Nåt för dom som väntar.

Var länge sedan jag var på en konsert där artisten hyllats så okritiskt och varmt.

Till stående ovationer rullade Olle in till det första extranumret och körde till min enorma glädje Jag spelar vanlig och den gled över i Stones Sympathy for the devil. Publiken i Little Village bara lyfte ur stolarna och stampade med fötterna och jag lurade på hur en dokumentär hade påverkat och vad Olle kände.

Om jag varit Olle, eller så vilsen som Olle förmodligen är, så hade jag nog blivit renlevnadsmänniska bara av den anledningen att det verkar finnas många som saknat honom, uppskattar och gillar honom. Han borde ha blivit mer än berörd och eftertänksam av mottagandet och hyllningarna.

Shape up!

06 maj 2009

Skönt att passa i mallen


Det finns inget bättre än att träffa någon jag ej sett på länge och prata lite om hur vädret varit det senaste och hur bra det var på den tiden vi sågs mycket. Alltid skönt att bestämma att vi skall boka något med dem som aldrig blir av också, som en kväll med det gamla grabbgänget. Tycker att det där med att boka något om några veckor, när vi har hittat barnvakt, är stimulerande och lustdrivande också.
En annan avkopplande grej är att börja med joggingturerna på våren och köpa något riktigt somrigt att ha på sig på en av grillkvällarna med de goda vännerna. Vi har det ju ändå bra med våra nära och det är bara lite synd att vi inte riktigt kan, hinner eller tar oss tid med de gamla. Fast dem träffar vi ju när de är barnvakter och vid jul. Kan ju bli för mycket av de kära. Skönt också att ibland ha en riktig myskväll med pizza, godis, kanske lite Robinson och någon gammal skön rulle när barnen lagt sig.
Vad skönt det är att vara precis som alla andra och att passa in i mallen.

Om Mitt lag

Vet att det finns där och önskar att det hunnit sätta sig lite mer i Mitt lag hur bra de är och hur skönt det är att ha den där känslan i kroppen när du blir chockad över en förlust och alltid förutsätter på ett ödmjukt sätt att du kommer vinna. Det mesta finns där och det finns inget att frukta eller behöver ha respekt för.

Längtar redan


LMS har varit och hälsat på Mentorn i Little Village. Jag vet att Mentorn hade dåligt samvete att han knappt hunnit träffa honom och det är inget mot vad jag har. Hade velat ha ett par heldagar på gator, i butiker och på restauranger med LMS. Han är alltid lika intressant och klurig at diskutera med. En av de personer som jag tycker är bättre än jag själv på att läsa personer och en av de där personerna som jag lär mig filosofi, moral och snor mycket funderingar från. LMS hann förbi ett par butiker själv, men givetvis hann vi med ett besök på W19 för ytterligare RaRe inköp. Ännu roligare var faktiskt att LMS fick träffa Stylisten och Fixaren och delar av Familjen Fabolous.
Längtar redan tills LMS kommer till byn nästa gång.

Förmånligt möte

Var på en urtråkig Allsvensk match. Enda anledningen till att jag var där var att LMS jobbade i studion och att vi skulle knalla hem efteråt. Gick dit mer än nollställd men hade förmånen att springa på Klubbtränaren. Vi kan kalla honom så. Han är den där typen av tränare som jag är säker på säger upp sig dagen efter att han känner att han ej fortsätter utvecklas, eller kanske till och med dagen innan. Han har en enormt bra syn på människor, grupper och filosofi. Inbillar mig att han är klockren vilket jobb han än skulle ta i vilken bransch det än månde vara. Han är garanterat den tränaren med flest år som anställd i en klubb i Sverige i dagsläget och han kommer fortsätta att utveckla den så länge han tillför, sedan kommer han förmodligen att gå utomlands eller komma till Mitt lag. Klubbtränaren, jag gillar dig, vore kul att jobba tillsammans någon dag. Jag kan droppa ett par hemligheter vi pratade om. Om Klubbtränaren fick köpa vilken spelare han ville så skulle det bli Messi och om han fick bygga ett lag i Allsvenskan runt en spelare så skulle det bli Taco.