25 juni 2011

David Bowie - Ashes to ashes

Ibland behöver det inte skrivas så mycket, men att du njuter av ljudet och ökar värdet av ditt liv under några minuter och sekunder är ett krav... Enjoy!!! Glad Midsommardag eller vad det kan heta för krystat, en vanlig lördag på de flesta platserna i världen, men din ges nu chansen att bli enormt speciell under detta klipps tidsrymd...

24 juni 2011

GLAD MIDSOMMAR!

Det är mer än sällsynt att det dyker upp försök till roliga historier här. Idag är ett undantag.
Och så var det den rika turisten som klev in på hotellet i en liten by. Hon lägger 1 000 kronor i receptionen och går för att ta en titt på rummen.
 
Hotelldirektören tar omedelbart med sig tusenlappen till slaktaren och betalar sin skuld. 


Slaktaren går med pengarna till bonden och betalar sin skuld. Bonden tar sedeln till bensinmacken och betalar för bränslet han har tankat på kredit. 


Mackägaren går till ortens prostituerade och betalar sin skuld på 1 000 kronor. 


Hon går till hotellet och betalar tusenlappen hon är skyldig för rummet hon hyrt för sin verksamhet.


Hotelldirektören lägger tillbaka sedeln på disken. 


Turisten kommer tillbaka till receptionen. Hon gillade inget av rummen och tar tillbaka sina 1 000 kronor. 


Ingen har alltså tjänat ett enda öre. 


Men hela byn är skuldfri och alla ser framtiden an med tillförsikt!GLAD MIDSOMMAR! Se till att vila!

The Gents - Ashes To Ashes

Att få denna på Midsommarafton av mig, det är bara en stor eller enorm ära, capish!!!???

22 juni 2011

Jag vill hitta någon...

Två av mina viktiga har sagt samma sak de senaste dagarna... Att de verkligen vill hitta eller ha någon att dela livet med. Jag smälter fortfarande vad jag tänker om det. Båda sa det ärligt och rakt och jag gillade hur de sa det. Och även om det har smält runt en del i mina tankar så har jag inte kommit till vad jag tycker. Jag vill hitta någon..., sa de! Ingen av dem krävde något svar eller sa så mycket mer. Det snurrar fortfarande runt hos mig på ett bra sätt.


De är helt olika så det är inte bara att para ihop dem, de är båda för bra för det. De är så snygga inuti och utanpå båda två. Kanske är det så att de är sådana där som kommit mycket längre och fortfarande är på väg? Där tar likheterna mellan de två slut men jag tror att ovan är en del i grundförklaringen till varför två så fina har det på ett sätt som de uppenbarligen inte vill ha det. Att de är en, var och en.


Kanske trodde jag att den ena av dem faktiskt ville vara en och alltid kunde bestämma när hon ville vara två. Kanske trodde jag att han ville vara två så mycket att han skrämde potentiella respektive. Inget av detta stämmer. Och när jag skriver detta så är det kanske helt enkelt så att de båda inte saknar just en specifik ytterligare en, utan att de saknar stimulans. 


Om någon av er läser detta så är mitt tips att ni ska bryta mönster. Gör det, byt mönster!!!


Och Puss på er, ni är lite för bra för de flesta spekulanterna. 

the gents - shadow show

The Gents ska du bara förälska dig i... Enjoy! Du kan ju försöka dig på att gissa vem det är som skickat förslaget... 

21 juni 2011

Albert Watson

Albert Watson. Definitivt en av favoriterna just nu och sedan ett tag. Idag är det den sista dagen som han ställs ut på Fotografiska i Stockholm. Men det finns massor på nätet av njuta av från Albert Watson. 

Kolla in hans egna sida här och kör en lite Like på FB här, när du ändå går varm på Albert.

Supertramp - Dreamer

Vissa gamla dängor försvinner inte så lätt ur skalet. Jag tror att denna lilla vändan från Supertramp sitter kvar där för evigt. Det var en av de första plattorna jag köpte för egna pengar och den är helt sönderspelad den gamla vinylen. Enjoy! 

20 juni 2011

Via mobil och smartphone


Så har då äntligen Blogger skapat en som de kallar en mobil version. Enkel och lätt att kolla på med ett okej gränssnitt. Och helt kass att publicera på svenska från, kanske kommer det. Dock, ett av konkurrensen från bl.a. Posterous och Wordpress, frampressat framsteg. Besök gärna bloggen med din mobil eller smart phone. Som du kanske kollar via nu? Kommentera eller ge gärna feedback via mobil eller smart phone. Att kommentera i deras version för mobiler och smart phones är däremot mycket enklare än via dator.


Enjoy!

19 juni 2011

Robert Mapplethorpe på Fotografiska


Robert Mapplethorpe är en av de där världsberömda personerna som har avlidit i AIDS. Dessutom är han en av de mest betydelsefulla fotograferna det förra århundradet. Från den 17 juni till den 2 oktiber å kan du se onom på vårt fantastiska Fotografiska. Det visas nästan 200 verk.

Robert levde 1946-1989. 

Läs mer på Fotografiska här. Och framförallt, gå till Fotografiska. Alla deras visningar ska passera bemärkt förbi.

MotorMulle och Snabba Ville


Sannolikheten att du har koll på serien MotorMulle och Snabba Ville är nog ganska låg. Jag rensade i sommarhuset där det fortfarande finns gamla serietidningar kvar. Hittade då en gammal tidning, som jag faktiskt mindes. Denna serie fanns som egen tidning och fanns även med i Scooby-Doo ett tag. Sammanlagt kom det tolv nummer mellan 1973 och 1974 av den egna tidningen. 


Den byggde på en amerikansk fabeldjursserie om en racerförare som var en katt och en mc-mus, och var baserad på en serie animerade filmer från Hanna-Barbera.

Här finner du ett klipp från You Tube med det amerikanska orginalet.