19 december 2009

Garderobsavgift



Mer än tänk dig för innan du lämnar in din jacka i en bevakad garderob. Kolla med dem innan du lämnar in den vilket belopp de maximalt ersätter dig för och se till att ta en bild på jackan med din mobil när du lämnar in jackan.

Jag har en god vän som lämnade in en jacka och fick en seg och lång diskussion med stället han lämnat 20 kronor till för bevakning av den. De tappade bort den och trots att han frågat innan så ersatte de honom bara med 2000 kronor. Jackan var betydligt dyrare. Efter att det hände så har några av mina vänner börjat fråga om maxbeloppet som täcks vid förlust och det händer att de ej behöver hänga in jackorna.

Prova, de flesta chefer till de som arbetar i garderoben svarar att de täcker maximalt 2000-3000 kronor.

18 december 2009

Undrar inte - egentligen

Var är du nu? Egentligen undrar jag inte.

Hittade ett gammalt foto med oss och andra. Satt och tittade på det och försökte hitta någon form av känsla. Någon form av känsla för oss, dig eller mig. Hur var det? Hade vi kul? Njöt vi?

Jag minns ej längre. Jag vet bara att jag hoppas att allt på kortet förändrats, utvecklats, har det bra och njuter.

Det har och gör jag.

17 december 2009

Smartare?

Har du önskat att du var smartare? Har du lurat på att du skulle vilja vara bättre? Händer det att du skulle vilja vara rik? Tror du att det funnits amerikaner på månen? Är du ensam ibland? Har du så kul som det verkar på FB? Har du känt dig förlorad? Vad är viktigt för dig och i vilken prioriteringsordning? Vad tror du på? Hur vill du uppfattas? Har du tagit sprutan?


Bara skjuter lite i luften. Vill bara att du tar del av de frågor som du skulle kunna ställa till dig själv. Du vet att de kommer här på bloggen med jämna mellanrum eller ibland. Jag formulerar ej frågorna till mig själv enligt ovan. Jag ställer dem dock frekvent med liknande innehåll och inriktning.

En person som jag skrivit om här tidigare, Fläkten, ställde alltid ytterlighetsfrågor till mig för att kolla läget. Jag gillade det och är numera min egen Fläkt. Hoppas att jag kommer fortsätta att prioritera att "pressa" mig själv genom att ställa frågor som dessa. Och att jag bara finner ärliga svar.

Formulera några frågor till dig själv och känn på svaren!

Do you like girls or boys...

En version med PSB...

Do you like girls or boys 2

Och en live version med Foo Fighters...

16 december 2009

Länge sedan

Har gått en tid sedan jag fick chansen och tog mig tiden att träffa några av de riktigt trogna, de där som det nästan tycks att det är omöjligt att förlora kontakten med. De där som jag varit med om det mesta med. Några av de där som det känns äkta med. Några av de där det bara tar vid där vi senast slutade.
I lördags hittade äntligen jag och Ambition en tid att ses. Ambition och hans familj var några av de där som bestått eldproven, de där konstiga grejerna som det går att råka ut för, när det går att upptäcka massor av det mesta med de flesta. Men där sann vänskap är det stora beviset. Vi hann med en helig fika på Handelshuset och deras fik samt ett skönt besök hos Stylisten. Ambition är helt enkelt One of the few med sin imponerande skärpa och sin fantastiska ambition. Därav smeknamnet. Jag kommer träffa Ambiton med Eleganten, Strumpan, NSK med flera på fredag.

Ett par dagar senare var det dags för en middag med Direktören. Direktören är även han en vän för livet. Jag storgillar verkligen Direktören. Som jag fattar det har vi alltid haft en öppen, rak och kul kamratskap. Direktören skall tydligen vandra vidare i yrkeslivet. Jag beundrar hans mod i jobbyten. Hoppas att v i ser till att ses snart igen. Passande nog gled Italienaren förbi vårt ståbord på Caleo ett par gånger. Direktören stod för kvällen vilket mellan hedersmän brukar borga för ytterligare en kväll gemensamt. Vi skall gemensamt se till att det blir snart.
Någon gång i livet skall jag ta alla dessa fantastiska och riktiga vänner på en njutarresa någonstans.

15 december 2009

Speciellt


Kan inte minnas att jag varit arg eller förbannad speciellt många gånger i mitt liv. Jag kan med nyvunnen erfarenhet säga att jag inte gillar det.
Fick en fantastiskt väl placerad och bra fråga av Kluring idag. Har du kul? Jag svarade nej. Jag gillade frågan och ovant gillade jag även svaret. Gillar att vara ärlig.



Att ställas inför en ovan känsla är spännande. Att inte orka göra något åt det är ovant.
Jag gillar att komma framåt. Kommer aldrig vilja bli bra på att prata bakåt eller reagera. Vill bara vara bra på att agera och att skilja på sak och person.

Återkommer!

14 december 2009

Julia

Lätt att småle av tankar på Julia.

Lätt att minnas gamla klipp.

Hon är bättre än när jag kollar på klippen.

13 december 2009