19 februari 2011

Carla Bruni

Franrikes första dam heter Carla Bruni och är före detta sångerska och fotomodell. Att jag började kolla upp henne berodde på hennes fantastiska version av Absolute Beginners på plattan för War Child som jag skrev om här. Jag såg ett program om henne på någon kanal för ett tag sedan och erkänner villigt att hon gav ett schysst intryck. Hon ser ut som att hon kan gamet. Jag valde att inte lägga upp klippet från TV4 Play efter som det stängdes i början av januari då detta skrevs. 
Läste på Wikipedia att hennes föräldrar var konsertpianist respektive kompositör. Åtminstone så trodde hon att det var pappan fram till att det 2007 visade sig att hennes bilologiske pappa var en affärsman.  Familjen flyttade från Italien till Frankrike när Carla var 6 år för att slippa bli kidnappade av Röda Brigaderna.

I början av 2008 gifte hon sig med Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Detta efter att ha enligt ryktena ha plöjt igenom bland andra Eric Clapton och Mick Jagger.

Här hittar du en kul artikel i Expressen om presidentfrun som skapar rubriker och framkallar känslor.

Johan Kinde - Nyhetsmorgon 2008

Den 22 februari i år var Lustans Lakejer med i Nyhetsmorgon och spelade bland annat Eld & Vatten. Redan 2008 var Kinde hos Nyhetsmorgon och körde då den stillsamma Genom Eld och Vatten. Här har du den...18 februari 2011

En taxichaufför en morgon...

Jag hoppade in i en droska och hade 6 minuter tills X2000 skulle ta mig norrut en torsdagsmorgon...


Taxichauffören...


"Hur är det man säger...? Byta från fyra gummihjul till fyra järnhjul..."

RA-RE - Backstage Spring Summer Collection

Jag behöver  egentligen bara säga titta, lyssna och njut. Du behöver bara spendera en kort stund på att följa uppmaningen.

17 februari 2011

Huset vid sjön


Det finns filmer som tar dig så där lite trevligt fram i en story där du behöver vara påkopplad men kan vara avslappnad. Huset vid sjön är en sådan. Kanske använde Sandra Bullock och Keanu Reeves denna film för att tvätta sig fria från filmen för första gången sedan Speed. Och detta är inte Speed, tack och lov. Jag tror att jag sett denna filmen tre fyra gånger tidigare utan att egentligen ge den så mycket tanke. Den har konsumerats i någon soffa, på något hotell och på någon flygplats eller liknande.


Sandra Bullock är läkaren Kate Forster som bor ensam med sin hund i ett vackert hus vid sjön. På något klurigt vis börjar hon brevväxla med husets förra ägare Alex, som då spelas av Keanu Reeves. Det skiljer och är två års diskrepans i tiden mellan dem men de lär de känna varandra och snart inser de att de är perfekta för varandra utan att veta vad eller hur de ska kunna göra något åt det. Senare visar det sig att de haft med varandra att göra tidigare.
Det är en enkel kärlekshistoria, men två saker spetsar till det. Det handlar dels om någon form av tidsresa vilket kan vara klurigt att lösa och få att fungera. De har lyckats bra, tiden flätas ihop snyggt och filmen har en skön melodi och takt, med rätt tempo.

Jag har aldrig tyckt att Keanu Reeves kan skådespela alls. Han är helt enkelt skitkass. Fast i denna filmen funkar det av någon anledning. Jag vet inte om jag är särdeles imponerad av Sandra Bullock heller, fast här gillar jag henne. Briljant i filmen är Christopher Plummer som Alex Wylers egoistiska och dryga pappa. Han imponerar dock alltid den gode Plummer.
Huset vid sjön är bra. Jag kommer aldrig sätta den på någon lista, men här fick den vara med.

Koppla av och kolla!

Allan Amato


16 februari 2011

Isaac Sellam Experience

På invigningen av nya W19 & Guapa så hade en av deras stamkunder en helt fantastisk rock från Isaac Sellam. Jag ska till Paris i slutet av denna månaden och det blir det en jakt under några timmar på att hitta något kul från Isaac Sellam. Här kan du se hans kollektioner SS2011. Jag har inte lagt många minuter på att leta efter någon mer officiell webbplats så du får gärna komma med tips till mig. Isaac Sellam gör helt grymma handgjorda jackor och rockar i läder. Han mixar gärna lädret med filt, cashmere och knappar likt den på bilden nedan. Och han har stamkunder som Heidi Klum och Nicholas Cage.
Jag har, som skrivet, inte hunnit leta upp massor av information eller bra ställen att länka till, men du får gärna hjälpa mig...

Christophe Gilbert

Kolla in Christophe Gilbert's fantastiska foto här.

15 februari 2011

Dagbok på nätet?

Vad gör du på nätet? Vad är det du är ute efter när du skriver och gör avtryck? Skriver du dagbok eller bygger du varumärke? Eller skriver du dagbok och bygger varumärke? Eller annat?


Om du känner någon som skrev dagbok eller anteckningar under sin tidiga utveckling eller i början av sina åsikter så är det flera av dem som när de läst dessa noteringar och funderingar inser att de var naiva eller kommit på mycket sedan dess.


Vad du än gör på nätet så är det varumärke du bygger. Jag säger detta för att du ska vara medveten om och medveten för.


Och jag är nedveten om och medveten för när jag skriver detta.


Jag älskar att se personer utvecklas...


Eugene Vardanyan

Här hittar du lite mer information om Eugene Vardanyan. Kanske ska du lägga upp lite på Wiki. Det saknas.

14 februari 2011

Annie Leibovitz - Karen Finley


Velvet Underground

Givetvis är Feffe anledningen till att Velvet Underground sitter i hjärnan och hjärtat. Precis som han gav mig möjlighet att introduceras till Bowie, Roxy, Uroah Hepp och Hendrix och lät mig ta chansen att förtrollas av alla omslag, all mystik, coola röster och spännande ljud. Skillnaden är bara att Feffe har gått vidare och att jag är kvar, i denna musiken alltså.
Jag har aldrig provat knark i hela mitt liv men det mesta från Velvet får en att inse att det nog är en djäkla tur att jag aldrig börjat. Velvet var ofta eller ibland lite vackert skrämmande samtidigt som de var mjukt hårda.
Du kan säkert det mesta om Velvet redan och därför lägger jag lite länkar nederst och ger dig som ej har koll chansen att skaffa dig det. De gjorde följande album:

1967 – The Velvet Underground and Nico
1968 – White Light/White Heat
1969 – The Velvet Underground
1970 – Loaded
1972 – Live at Max's Kansas City
1974 – 1969: The Velvet Underground Live
1985 – VU
1986 – Another View
1993 – Live MCMXCIII
1973 gavs det ut en skiva med namnet Squeeze, men den har inget med Velvet Underground att göra och jag har aldrig hört en enda låt från den plattan.

13 februari 2011

Antoine Verglas - Angelina Jolie


När vinner skurkarna?

Jag har hört att många brotts- och våldsbenägna har samma filmsmak som jag. Det sägs att de gillar Clockwork Orange, Heat med mera. Filmer som för mig har lite väl jobbiga slut eftersom skurkarna förlorar. Hela mitt liv har jag suttit och hejat på indianer, skurkar och banditer och inte en enda gång har de vunnit.
Om det nu är så att brotts- och våldsbenägna gillar samma filmer som mig så frågar jag mig varför inte dessa filmer har gjort mig kriminell? Alla andra som gillar dessa filmer har ju blivit kriminella och kanske har även de hoppats att Robert de Niro ska vinna över Al Pacino i Heat så att det blir ett lyckligt slut på riktigt?


Eller så finns det andra faktorer än filmsmak som avgör på vilken sida av det lagliga strecket vi hamnar! Å andra sidan, när vinner skurkarna i vanliga livet? Och skurkar är allt från småhandlare till bedragare till börs-VD:ar. Att stjäla pengar som inte är dina eller som du inte har gjort dig förtjänt av verkar ibland bara vara en moralisk och etisk fråga. Det de vinner är kanske respekt bland sina gelikar och de dårar som ser upp till dem.  Så kanske vinner de, eller?