14 november 2009

De vet ej vad de pratar om







Det tycks om hur det skall vara.
Det bestäms om hur det skall vara.
Det diskuteras om rätt och fel.
Det bestäms om vad som är rätt och vad som är fel.
Det jämförs med hur det egentligen borde vara.
Det bestäms hur det skall vara.
Det uttalas att man aldrig skulle gjort så själv.
Det bestäms hur man skall göra.
Det gapas om att man borde veta bättre eller göra si eller så.
Men själv har man ingen aning.


För min del gillar jag att veta vad jag pratar om. Vet du vad jag pratar om?

13 november 2009

Omoderna svin finns

Jag hade en upplevelse en dag. En upplevelse som visade mig en individ och hans åsikter. Jag brukar älska att träffa och lära känna människor, och speciellt i taxichaufförer. Fast denna upplevelsen vet jag inte vad jag skall göra med.

Jag och en brittisk kund skulle åka taxi från en liten svensk by till en flygplats. Resan skulle ta två timmar och vi såg båda fram emot en skön resa med lite snack och lite avverkning av mailsvar. Det blev mycket mailsvar för min del och mest en massa yes och mmm från britten i baksätet.

Redan vid de första meningarna från taxichauffören blev jag mer än fundersam. Jag trodde först att han skojade eller bara var lite speciell. Han skojade inte en enda gång på två timmar och var så långt förbi det jag brukar kalla för speciell som någon kan komma. Han var helt enkelt ett omodernt svin.

Jag ser mig själv som relativt modern och öppen. Det är jag glad över efter att i två timmar ha haft Hitlers bror i kvadrat som taxiförare.

Det går inte att samlat och strukturerat få ned all skit han hasplade ur sig under resdan. Grunderna han tyckte sig vila på var att muslimerna och kineserna håller på att ta över, att det bara var Bush som höll upp det och efter det inget, att sionister var de som förde ont med sig, att Murdoch var en djävul, att Sverige var världens mest socialistiska land som styrdes med lögner, höga skatter, och av av judiska tidningsägare anställda kommunistiska journalister... Jag kan ta mig fasen ej få ned all skit som svadade ur Hitlers bror.

Hans mest fantastiska sanning var att det värsta som hänt Västvärlden var Berlinmurens fall. Enligt denna taxichaufför gjorde det att vår viktigaaste kraft i Västvärlden försvann. Han menade att Västvärlden behövde naturliga fiender och att Bolsjevismen och Kommunismen var vår drivkraft. En enligt honom bra Västvärld var helt beroende av att ha någon naturlig fiende. Annars skulle vi fortsätta att konsumera medan fienden födde barn och lade pengar på krigsindustrin.

Jag satt knäpptyst hela resan och sade inget förrän jag skulle gå ur taxin vid flygplatsen. Tyvärr kan jag ej skriva vad jag sade, men jag bad honom att skicka fakturan till ett parti i avlånga landet som jag förutsatte att han tyckte var bra och modernt.

Det finns omoderna svin...

12 november 2009

Köp Amplified

Ibland bara fastnar jag för ett varumärke. Denna gången är det Amplified som ropar på varumäresuppmärksamheten. Amplified har t-shirts med suverän kvalitet och schyssta teman.

Den första handlades på W19 i Göteborg och jag har sett dem i massor av butiker i avlånga landet.

Kolla http://www.amplifiedclothing.com/ eller http://www.sugarbullets.co.uk/ för att besluta dig om vilka du skall handla. Till jeansen, kostymen, kjolen, klänningen, shortsen...

Jag har redan handlat tröjan på bilden och fler blir det. Nu är det dags för Never Mind The Bollocks och Who Killed Bambi!

11 november 2009

Inrednings-, hantverks- och matlagningsrogramprogram

Jag kan ej påstå att jag sett enormt många. Jag har tittat lite då och då. Senast var det en helg när jag prioriterade att titta på två av dessa program. Ett med den i övrigt ganska coola och intressanta Tina och ett med den ena brorsan Timell.

En gång har jag sett ett kul tips i denna typ av program.

Efter att ha tittat igenom hela Tinas och halva brorsan Timells konstaterar jag att jag tagit ett beslut. Jag kommer aldrig mer titta på dessa helt otroligt ytliga och ganska usla tipsprogram.

Roligare och mer intressant att prata med någon av alla de jag känner som har något att säga eller berätta.

10 november 2009

Organisation och struktur

Allt vi tittar och tänker på när vi vill analysera blir lättare om vi förstår historiken. Ta t.ex. företag, skolar, klubbar, organisationer etc. om du kanske försöker analysera. Nästan alla har fått sin struktur och organisationsmodell från det militära eller från religion.

Båda dessa företeelsers kultur och struktur bygger på att alla skall vara lika och lyda. Allt är formerat i uppgifter och utgår från gruppen som tillhörighet, lydnad av dess kod och att göra som reglerna och hierarkin säger.

Klart att alla är ganska lika och har ungefär samma problem då.

09 november 2009

Ny blohm.se

Det hör till ovanligheterna att jag lägger två inlägg på en dag. En än större ovanlighet är att Pelle Blohms fantastiska blogg ändrar design. Det tål att firas med ett inlägg hos mig.

Av alla tyckare inom fotbollen så är han den enda som vinner min respekt. Dessutom har karln klädsmak. Sett honom vid ett flertal tillfällen i überbrandet RaRe!

Gå till http://www.blohm.se och njut av variationen och de bra inläggen.

Gör listan med de sämsta

Tycker att det vore kul om alla jag gillar och känner skulle välja ut den sämsta låt de vet.

Jag kommer nog välja Knivhuggarrock eller något annat av den ganska otäcke Ledin. Kanske skulle det kunna bli vad som helst med Lill-Babs, Glenmark, Strömstedt, någon Wahlgren eller ett dansband. Ganska säker på att det jag skulle välja en svensk artist med en svensk låt.

Om alla jag umgås med skulle välja sin sämsta låt skulle bli en samlingslista över Sveriges sämsta låtar enligt just oss som skulle vara kul att titta på.

Kanske är det så att det på denna lista skulle finnas några eller de flesta av de mest säljande artisterna i Sverige.

Vad innebär det?

08 november 2009

Svininfluensan och sälja läkemedel

Någon sade att det ett vanligt år dör 3000 personer i Sverige i influensa. Hörde även att den så kallade Svininfluensan kunde bringa 500 personer livet.

Så nu skall över 9 miljoner människor injicera Svininfluensan i sitt blodomlopp och skaffa antikroppar.

För detta ändamål har 18 miljoner ampuller av det relativt oprövade vaccinet köpts in från något läkemedelsföretag i Belgien. Om de kostar 30 kronor styck så är bara det en halv miljard.

Kan det finnas anledning att tro att flera mer än medelålders män globalt har tyckt att det är bra att skrämmas med en global influensa för egen vinnings skull? Låter det för cyniskt för att vara sant? Mer än medelålders män har ju aldrig tagit dumma beslut för egen vinnings skull.