26 februari 2011

Telekom, mobilitet och roaming

Världen gör fantastiska kommunikativa framsteg. Ett och flera styren känner att de måste stänga av online för att de är rädda för konsekvensen av kraften. Många är imponerade av att det kommer appar, touchar, iPhones, iPads, Augmented Reality och annat.


Jag gillar det och är inte imponerad. Det är fortfarande långsamt, gammalt och lite inskränkt. Hoppas att du förstår mig rätt. Jag älskar det och lever med det dygnet runt, men kräver och vill ha mer.


Mitt enklaste exempel är roaming och avgifterna för att använda online och alla saker vi nu sedan länge gjort oss vana vid. Alla ni som rest utomlands vet hur meningslöst det känns att slänga ut tusentals kronor som annars knappt kostar något. KAnske har du ett abbonemang hemma i Avlånga Landet som består av en surfpott och egentligen aldrig tänker på kost när du använder och praktiserar dina användarfall och brukar dina vanor. 


Så kommer du då utomlands och får mycket snart ett text (om du har den tjänsten från din leverantör) som berättar att månadens pott är slut och att du ska skicka ett text för att öka potten...


Lös detta. Alla vi användare har fått vanor som gör att vi tycker att det ska vara samma deal och samma nöjdhet oavsett vilket land jag är i. Basta! Svar med förklaringar, problem och långa beskrivningar av intjäningsmodeller är inte starkare än våra vanor, våra behov och vår lust. 

Bruce den Allsmäktige menar allvar

Jag vet att det är en känsligt att tycka annorlunda om vissa saker och personer. Det finns många jag känner som gillar Bruce Springsteen, flera av dem har jag både musikalisk och personlig respekt för, och de verkligen avgudar denna Bruce Springsteen. När jag tänker efter vet jag egentligen ingen som tycker som jag. Kanske står mitt hopp till LMS eller Rockstjärnan att de tycker som jag, även om jag inte har något behov att fler än jag ska tycka som jag. 


Bruce Springsteen är förfärligt dålig. Där satt den...!!!


Jag har försökt att söka och Googla för att hitta vad andra skriver som tycker att han är smådålig, kass, suger eller bara är helt ointressant. Jag tycker att vad jag än söker på som är negativt så kommer det bara kommentarer om att han var magisk och att ljudet eller vädret var dåligt. Att Bruce var enorm men att vädret var kasst. Bruce var allsmäktig och inte ens den usla och ljumna ölen kunde förstöra. Och så vidare.


Men vad i helskotta är det för bra med det han gör? Jag kan möjligen sträcka mig till att det är bra musikaliskt i en eller annan låt, även om typen av musik är väl hillbilly-bonnig för min smak. Men klackledaren som på Ramonesvis räknar in den ena skrikiga falska klackremsan efter den andra och som blurrar som ett slödrigt fyllo vid de så kallat vackra låtarna... Och han menar allvar!
Kanske är det så att några av de riktigt viktiga och unika blir arga på mig nu, men Bruce Springsteen är för mig samma skrot och korn som Lill-Babs, Uffe Kopia, Lena Ph och Queen. Aj då, där small det in ett par arga till, Queen är ju ännu ett av dessa urusla band som alla ska tycka är bra... Jag vet att det är förbjudet att tycka, men jag tycker så...


Och när jag ändå håller på så kan jag säga att Bruce uppträder och ser ut som den ultimata kloningen mellan Rambo och Ulf Lundell. Shit där kan jag ha fått några till efter mig...


Respons? Förutom att Bruce den Allsmäktige menar allvar...

25 februari 2011

Hur svensk är du?

Någon av mina kollegor skickade denna lilla lista som jag tycker är skojig?


Hur svensk är du? 

Ten Tips to Make Your World a Little More Swedish 

Work hard every day that you work and be modest.
Prioritize your private life and refuse to compromise it away for work. 
Tell uncomfortable truths and skip the jargon.
Always innovate. If it has been done before do it differently or don't do it at all.
Collaborate and give credit where credit is due.
If you've got that sweet corner office turn it into your team's project room and move your desk back out onto the floor.
Keep structures and titles as flat as possible. You may need your title on occasion but don't take it too seriously or use it as a wall.
Promote the doctrine that everyone contributes ideas.
Kill your darlings for the good of the project.
Cultivate a culture of responsibility with freedom and let people know they're allowed to fail.

Jag tror att den är skriven av Patrick Gardner. Tack för lånet oavsett det var du eller någon annan.Stefan Sauk om golf

"Golf är den vite mannens ursäkt för att få klä sig som en svart hallick"


Nu har jag i och för sig fått höra att Stefan Sauk blivit ett golf-freak efter det att han kläckte övan. Jag är dock den som hävdar att citatet är mycket träffsäkert. Män i Avlånga Landet behöver verkligen våga ta ut svängarna mer. Gällande det mesta.
Här hittar du en artikel ur SvD pm det hela...

24 februari 2011

Suede

Någon gång ibland så blippar det till i hjärnan med ett nygammalt sound. Det gjorde det när Suede släppte sina plattor och det gjorde det återigen när deras låtar började spelas här och där igen i slutet av förra året. Jag var enormt fångad av deras första plattor då, även om lite för många gillade dem. Jag gillar fortfarande vad jag hör från samma plattor.


Här är deras vackra She's In Fashion från YT.
Och här Beautiful Ones från YT

Vilka sporter är underhållande?

Hur kan vi bli så olika? Ta bara en sådan sak som sport. Jag tycker ishockey är bland det mest korkade som finns, men en av mina bästa vänner Fixaren älskar det. Han har spelat själv också, på bra nivå. Blott en knäskada hindrade honom från att knuffa ned Foppa från tronen som Sveriges bästa genom tiderna. Personligen tycker jag att riktig fotboll är coolt, fast flera av mina bästa vänner tycker att det är urtöntigt och tråkigt.


Men det finns en annan sida av det också. Jag hatade tidigare motorsport. Jag tyckte att det var dålig underhållning och det var miljöförstöring. Idag gillar jag det och tycker att det är en fantastisk sport att gå att titta på. Inte så att jag följer det på TV, men online och live är det fantastiskt.


Jag vet med mig att jag har lättare för att fastna för sporter när jag är involverad, har provat själv eller känner utövarna.


Hur är det för dig? Vilka sporter är underhållande? 

23 februari 2011

R.I.P. Isabelle Caro

Den franska modellen Isabelle Caro dog den 17 november 2010. Hon dog endast 28 år gammal. Mest känd som modell blev hon för sitt deltagande I Nolita’s kampanj 2007.
Kampanjen gjordes tillsammans med fotografen Oliviero Toscani. Kampanjen hette ‘No Anorexia’ och kördes via tidningar och stortavlor över världen. Caro, som hade en egen blogg, berättar där att hon haft anorexia sedan hon var 13 år. Under kampanjen så sa Caro ‘Jag har gömt mig och skylt mig alldeles för länge. Nu vill jag visa mig som jag ser ut’ ‘Jag vill bli frisk eftersom jag älskar livet och det rika I universum. Och jag vill visa unga hur farlig denna sjukdom är.’
Det gjorde hon, men hon sa adjö alldeles för tidigt.

Se denna intervjun:


Aggresiv marknadsföring

Push eller pull?
Har du varit utsatt för aggresiv marknadsföring? Vem avgör vad som är aggresiv marknadsföring?


Jag har enligt mig själv varit utsatt för det flera gånger och då speciellt från bolag som säger sig sitta i Dubai och annat och som har fantastiska erbjudanden om hur du kan tjäna 500% på insatt kapital och annat. Har försökt säga nej till dem många gånger genom att säga att jag har god rådgivning och haft ett ett totalt ointresse, varit tydlig och motiverat varför. Ofta har de hållit på i max 20 minuter och det slutar alltid med att de blir arga och slänger på luren. Jag uppfattar det som extremt aggresivt...


Sedan finns det de där bolagen som ringer och ska se till att vi får komma på ett möte i Geneve eller london och bara få träffa förbokade marknadschefer med budget och skarpa case...


Fr.o.m. den 1 juli 2008 så infördes en ny marknadsföringslag som förbjuder aggressiv marknadsföring. Exempel på aggresiv sådan kan vara påträngande och oönskad telefonförsäljning. Marknadsföringslagen bygger på ett EG-direktiv om otillbörliga affärsmetoder.

Vissa typer av lockerbjudanden förbjuds, så som att göra reklam för en produkt och sedan bara leverera ett fåtal eller en defekt produkt. Även aggressiv marknadsföring med trakasserier, tvång, fysiskt våld och hot förbjuds. Oönskade och upprepade kontakter per telefon är inte heller tillåtet.

I och med den nya lagen införs också ett förbud mot direkta köpuppmaningar i reklam till barn i samtliga medier. Dessutom behålls förbudet att rikta reklam till barn under 12 år i TV-sändningar.

Till lagstiftningen finns en ”svart lista” med 31 förbud som alltid ska anses otillåtna.
Läs mer på regeringen.se

Och vad räknas detta som? Inspirerande Kick-Off?
  

22 februari 2011

Stålsätt dig!

Ibland är det bara så... Du bör stålsätta dig.


I ett liv av vanor som tenderar att bli kraftslösande och tidsödande för vissa, så kan det vara läge att följa rådet att stålsätta sig!


Du bestämmer helt själv hur du agerar och reagerar. Om målet är viktigt, tydligt och starkt...


Jag har vänner, bekanta och kollegor som bara borrar ned huvudet och kör när andra pratar om ovidkommande saker eller historik och förklaringar.


När det tar emot, Stålsätt dig!!! 

Jan Wallentin - Strindbergs Stjärna

Denna boken fick jag av Min Lilla i december. Jag hade aldrig hört talas om den. Och jag hade inte köpt den om jag hört talas om den i förväg. Tydligen var denna bok en succé internationellt innan den ens var tryckt. Och jag kan säga direkt att detta är en bok som har sökt sin drivkraft i Dan Browns framgångar med ”Da Vinci-koden”. Jag kan säga att de som hade hört talas om den har hört ett förfärligt tjat om de enorma förskott den har inbringat på den internationella bokmarknaden.
Denna typ av böcker bygger på att hitta ett mysterium från det förflutna och att ge detta mysterium en vida och viktig konspiratorisk betydelse för historien till dags dato. Jan Wallentin och hans rådgivare fastnade tydligen för Andrée-expeditionens och dess oerhört oklara öde.

Berättelsen börjar med att ett välbevarat, hundraårigt lik hittas djupt nere i en vattenfylld Dalagruva. Fornnordiska texter är klottrade på väggarna... Amatördykaren som hittar kroppen hittar även något annat nere i grottan – ett föremål som han väljer att undanhålla från polisen... Amatördykaren kontaktar en forskare vid Lunds universitet som heter Don Titelman... Don är en pillerknarkande forskare som lite ofrivilligt dras allt längre in i en härva som inbegriper pseudovetenskapliga konspirationer och nazistiska förbrytelser. För att stoppa in en nazist och några nynazister ger en såväl historisk koppling som en känsla av nutid.

Jag säger att de tvåhundra första sidorna är värt läsningen. Av vikt att veta innan du börjar läsa är att jag tycker att du ska läsa den när den kommer ut på ett annat språk än svenska. Detta beroende på att boken på svenska innehåller mer än massor av språkfel och klumpigheter. Jan Wallentin hade behövt lite mer korrhjälp än vad som tydligen erbjöds eller ansågs behövas.

Läs den, om du inte har något bättre att läsa…

21 februari 2011

Reklamfoto

Tänk så olika varumärken positionerar sig genom sitt foto. Vilket foto tillhör vilket varumärke? En av bilderna kan ändå inte vara ett reklamfoto...? Eller...?

Leeds United

Detta mitt kära Leeds United som blev mitt favoritlag i England 1973 genom en slump, detta var precis samtidigt som jag började skaffa mig idoler och favoritlag. Favoritlagen är än idag de samma, även om jag kanske inte går runt på dagarna i Leedströja, som var fallet när jag fick min första 1973.
En gång i tiden skrev jag ett mail till ordföranden i Leeds och bad om autografer till hela Leedslaget på ett fotografi. Och fick svar med signerat lagfoto från ordföranden med ett personligt skrivet brev från ordföranden med tack för att jag höll på dem och lyckönskningar i min egen fotbollskarriär. Klart jag fortsatte att bevara dem i minnet.
Leeds första storhetstid började i mitten av 60-talet. Leeds kom då från ingenstans och blev ett av Englands topplag genom att under en tioårsperiod vinna ligan ett par gånger, fem gånger komma tvåagenom att vara minst fyra varje säsong. Under samma tidsperiod vann Leeds FA-cupen, ligacupen och två europatitlar samt ytterligare ett antal cupfinaler. Leeds blev ett oerhört populärt lag I hela Europa. Efter 1974 hade Leeds ett antal mindre framgångsrika år och 1982/83 flyttades de ned till division 2.
1988 började en ny glansperiod med Howard Wilkinson vid rodret. Han tog över som manager efter Billy Bremner i slutet av 1988. Laget vann sedan division 2 säsongen 1989/90, och redan 1990/91 kom Leeds på fjärdeplats, för att året därpå för senaste gången vinna ligan. 2000/01 gick Leeds till semifinal i Champions League, och förlorade där mot Valencia, samtidigt som Leeds blev fyra i Premier League.
Efter detta satsade Leeds stenhårt för att ta upp kampen med främst Man United, men det var en satsning baserad på stora lån och den edde till stora finansiella problem. Då fick Leeds hyra ut och sälja sina bästa spelare för att finansiera lånen. Så kom då säsongen 2003/04 och Leeds slutade på nedflyttningsplats i Premier League och degraderingen till Championship var ett faktum.
Leeds hamnade i onåd hos ligastyrelsen och fick poängavdrag två säsonger i följd, 2006/07 och 2007/08. Sedan 2007 spelade Leeds i Football League One, två divisioner under Premier League, vilket var första gången de spelade under de två översta divisionerna. Förra året fick de tillbaka många av sina uppgivna fans när de bland annat slog Man United I cupen.

Denna säsongen är Leeds tillbaka i Championship, ligger högt I serien och har mitt fulla stöd. Faktum är att det är det andra av två idrottslag som fortfarande kan få mig att följa ett lag via text-TV live…

Här finner du allt om Leeds United.
Och på FB här.

Nedan finner du deras enormt vackra tredjetröja från säsongerna 1994-96.

20 februari 2011

Sara Kadefors om Facebook


Sara Kadefors: "Facebook-uttrycken börjar göra ont"

Det är för det första inte ofta som jag läser en papperstidning och för det andra mycket sällan som jag klipper in något till denna bloggen. Personligen njuter jag av Facebook och den nytta FB gjort och gör för mig. Men när jag läste denna artikeln för några dagar sedan så höll jag med Sara Kadefors. Jag har många bekanta som jag har kvar som "hide" på deras status. Olidligt trött på svammel om hur fantastiskt det är, hur SJ är och hur vädret är. Samtidigt så är det kanske så att det måhända är bra att personer är positiva i enlighet med vad Sara Kadefors skriver. Det kanske är ett första steg till att även invånarna i Avlånga Landet kan komma att bli positiva i "verkliga livet"


Sara Kadefors skriver: Om man läser sina ”vänners” kommentarer på facebook skulle man
kunna tro att jorden, den ökande segregation och allt större utslagningen till trots, har blivit en vänligare plats att leva på. Man skulle kunna inbilla sig att människor bryr sig om varandra på ett sätt som vida överträffar våra fantasier om äkta, mänsklig gemenskap. Man skulle rentav kunna göra sig föreställningen, att saknades möjligheten att gratta på facebook skulle gratulanterna dyka upp utanför dörren på födelsedagen med tårta och presenter och ropa ett unisont ”Hurra för dig, finaste du!”

Uttryck som ”fina, fina du” alternativt ”finaste du” börjar göra ont i mig. Läs mer på gp.se...här.

Franklin Thompson

Detta är modellen Dylan Monroe plåtad av Franklin Thompson.

Här kan du läsa och se mer av Franklin Thompson.