08 januari 2011

07 januari 2011

Vart är arenaidrott på väg?

Det var bara ett kort tag sedan som jag satt på en herrmiddag och försökte förklara att det inte var mycket bråk och hulganism på svenska fotbollsarenor. Jag exemplifierade det genom att ta som exempel att det inte varit något allvarligt tillbud inne på Little Village's fotbollsarenor sedan en del av en grupp sk. AIK:are stormade GAIS klack för ett gäng år sedan. Efter det har det endast varit några interna gruff i de egna klackarna hos Djurgårdens bortasupportrar och något mellan omoderna populister. Resten har hänt utanför arenorna. Mothugg kom då från vänner som sade att det aldrig hände något inom hockeyn och jag svarade då att det är mer problem inne på arenorna i hockey och på alla fotbolls- och hockeymatcher i Stora Staden generellt.


Så vart är då Avlånga Landets arenaidrott på väg?  Frågar du mig så har sporterna olika typer av problem, det enda de har gemensamt är att det är för dyrt och att jag inte är säker på att det kommer fler och tittar om det blir billigare. Vad tror du?

Mini Crossover Concept


05 januari 2011

När överraskade du senast?

När överraskade du senast? När överraskade du dig själv eller någon viktig? 


När sa du eller gjorde du något som fick dig själv eller någon annan att reagera? 


När kom du hem med något? Bjöd på något? Köpte något? Gjorde något? 


Eller bara agerade eller ändrade något som fick dig själv eller någon annan att känna sig annorlunda? 


Eller till och med att du eller någon annan kände sig uppskattad eller viktig tack vare dig?

Fiorentini + Baker

Dessa fantastiska kängor och boots från Fiorentini + Baker... Jag har tappat räkningen på hur många par jag har och använder. Jag köper alla mina på W19.


Här hittar du alla Fiorentini + Baker's produkter F/W 2010

Och här hittar du F+B

Gå med i F+B på FB


Handla på W19

04 januari 2011

...efter vad

Vad är det du drömmer om och hoppas på?


Vad är det där som du så ofta pratar om att du ska göra och som ska hända?


Vad är det som står emellan att du får det gjort eller att hända?

Billy Idol - White Wedding

Denna lilla melodi och sång från Billy Idol håller fortfarande...

03 januari 2011

Letar efter saker

Inser att jag sedan ett par år tillbaka ägnar mycken privat tid åt att leta efter saker. Jag letar efter tid, vila, lugn, ting, prylar och annat. Det är inget som roar en person som maximerar sin tid för att prioritera ett enormt välfyllt och händelserikt liv.
Alltså, vad är då planen för att slippa leta efter saker? Jag vet inte just nu, får klura på det.

Gibson Les Paul Custom Black - Beauty

02 januari 2011

Dags för lektanter i gröna rockar?

Det fanns en tid då svenska lekplatser var välfyllda och det var en viktig del av vardagen och helgerna för familjerna. En väsentlig del av lekplatserna var lektanterna i sina gröna rockar. Barn, lekplats med plaskdamm. Mammorna som var hemma och ropade från balkomgen att deras barn skulle in och äta. Så berättas det för mig.
Är det kanske dags för lektanter i sina gröna rockar igen? Skulle ge fler anställningar och en bättre känsla mitt i städerna. Antalet lekplatser i Sverige har halverats och när jag pratar med bekanta så är det ingen som går till lekplatser utomhus längre. Kan det bero på att de inte vill eller vågar skicka sina barn dit? Lektanter i gröna rockar är lösningen...

Johanson Design

Var på en trevlig lunch för ett tag sedan och var på ett ställe som var urtråkigt inredningsmässigt tidigare och som nu fått lite hjälp av någon designbyrå som hade försökt piffa upp. Bland annat hade de använt sig av fåtöljer, stolar och barstolar från Johanson Design. Kolla in Johanson Design här. Det tråkiga lite uppiffade stället har sedan fått ett par besök till. Ingen av bilderna är från den icke namngivna restaurangen.