07 november 2009

Samtal med Pedagogen

Alltid ett nöje att träffa Pedagogen. Konstigt och skönt hur det är eller blir med vissa personer. Behöver ej ses så ofta och varje gång jag träffar dessa människor så tar det vid där vi slutade senast. Så är det med Pedagogen.

Pedagogen och jag sågs över ett par koppar Java på ett av favvofiken och hade ett skönt samtal om allt mellan himmel och jord baserat på våra huvudintressen, våra egon och det som var aktuellt för oss just nu.

Pedagogen har en varierad, spännade och intressant resa med vändpunkter som skapar drivkraft och ger honom ett kul lugn. Han är verkligen en person jag gillar att interagera med. Pedagogen är intressant.

Som vanligt baserades mycket av våra teorier på vår gemensamma vertygsguru och idol Stephen Covey. Denna gången fick jag även med mig ett tips om det som tydligen skall bli ytterligare en hus-Gud, Eckard Tolle. Vi får se.

Pedagogen tog med sig vad han kallade "en överfylld hårddisk". Skönt att dela vinsten. Ser dessutom fram emot nästa date.

06 november 2009

Ju mer du är tillsammans...

Är det nyttigt att variera ditt umgänge? Är det bra att du är öppen med dina tankar och din dagsform? Finns det kutym och regler som du bör anpassa dig till och leva efter? Vem bestämmer vad du tycker är bra? Ger och får du feedback utan att någon eller du har frågat efter det? Har du kul? Är du äkta intresserad av andra? Har du koll på vad du vill? Är det bra att du bestämmer dig för att leva med en person resten av sitt liv?

Alltid bra att ställa lite frågor till sig själv.

Jag tror att alla frågor vi ställer till andra skall vi ställa till oss själva först. Annars har vi ingen "rätt" att ställa frågorna till andra.

05 november 2009

Minns du verkligen?

Vilket är det första minne du har som du är säker på att du minns? Själv har jag faktiskt ingen aning. Förra senhösten satt jag och tittade igenom mammas och pappas gamla diabilder occh fotoalbum. Dels var det kul att se men framförallt drog det igång en del funderingar. En av dessa funderingar var att det var många som rökte förr. Den främsta funderingar var att flera av de saker jag trodde var minnen i verkligheten var foton och berättelser till dessa.

Flera saker som jag trott att jag mindes, som jag faktiskt inte minns. Ett av de starkaste och första minnena jag alltid trott mig ha var en julafton när vi bodde i Belgien. En julafton utöver de vanliga och som jag alltid hävdat att jag mindes så starkt. 5 år gammal och ett minne av precis hela dagen och alla dess delar och komponenter. Sittningen med alla diabilderna visade mig att det som jag trodde var ett barndomsminne bara var berättelser till bilder, tillsammans och var för sig.

Det är bara att konstatera att jag inte vet vad mitt första minne är. Ganska skönt att inse det.

04 november 2009

Utgå från och boosta egot

Utgå från egot! Det är en uppmaning från mig till dig. Oavsett om du tänker privat, jobb eller fritid. Oavsett om du är gift, singel eller skild. Oavsett om du har eget företag, jobbar i stort eller litet bolag, ej har jobb eller är fotbollstränare.

Egot och stimulans för och av det är en förutsättning för utveckling och välmående. Det är positivt om än kanske ovant för många.

Om du skall bygga en bra grupp i form av familj, arbetsgrupp, vänner eller vad det än är och maximera den, så förutsätter den bra gruppen att du först fokuserar på och utgår från individerna och deras ego.

Ego är bra! Boosta det och underhåll!

03 november 2009

Footloose.se är lanserad

Natten till i söndags var det lansering av Footloose. Siten släpptes och öppnades vid midnatt till söndag på ett speciellt kalas. Jag skrev om Footloose för några månader sedan. Sedan dess har jag provat ett tiotal av deras strumpor och använder dem varje dag. det är en ovanligt bra kvalitet, de är snygga, ovanliga och det finns en story bakom och som bakgrund till varje modell.

Jag tycker att du skall gå in på footloose.se och beställa ditt första par eller dina första par.

Trust me!

02 november 2009

Lägg ned Parlamentet

Satt med Min Lilla och kollade på Parlamentet en söndag för ett tag sedan. När Parlamentet kom var det fräscht och kul. Jag gillade det enormt mycket fram till att någon hade varit på en inspelning och jag fick höra hur manusstyrt det var. Klart det hade gått att gissa sig till, men jag klarade av att fortsätta titta på det trots informationen. Jag tyckte programmet var bra och fortsatte titta ett par år.

Men nu har det klivit in i någon slags underbältetstandupseghetsvihargjortförmångaavsnittgrejsimojs.

Jag har härmed slutat att titta på det. Mitt tips till 4:an är... Lägg ned det och släck ljuset.

Mitt tips till dig är... Gör något annat eller byt kanal.

01 november 2009

Hoppas Prinsessan njuter!

Little Village är inte fullt lika ljust och skimrande när Prinsessan är på resande fot. En annan del av klotet får ta del av värmen och ljuset från den lilla kloka. Jag tror mig veta att Prinsessan pryder gator, hotell, stränder och förhöjer värdet av allt runt sig. Men framförallt hoppas jag att hon njuter och vilar.

Att Little Village förlorar i glans kompenseras dock av tanken på att Prinsessan verkligen behövde ett par veckor med sol och vila. Hoppas att du njuter.

Saknar dig och unnar dig!