10 november 2012

Just idag och då i Little Village

Fick denna bilden av Fixaren. En annan vinkel än du sett stolen 
där bilden brukar tas många lördagar. 
Var tydligen tom idag... Jag är ju i Muzak City...

Just nu i Muzak City

To be a Rockstar... There is only one!

"Everyone is a rock star these days in whatever field they are in, The phrase is quite overused"
Lenny Kravitz

Har du blivit kliad på ryggen under din uppväxt?

Om du ska skaffa en respektive eller någon nära så ska du se till att denna någon gillar att bli kliad på ryggen. Enligt Stylisten är detta ett av de viktigaste kriterierna för att ha rätt känsla och omtanke, åtminstone är det så jag tolkar hennes tanke och åsikt.

Och när jag själv tänker efter så är ryggkliandet en central del i en relation, de som jag varit tillsammans med och som gillat att bli kliade eller klia på ryggen är få, men de har varit de bästa relationerna. Och tvärtom.

Jag vet att det finns människor som är kalasbra ändå, men de är undantaget. Regeln är att du bara ska umgås och relationera med folk som gillar att bli kliade på ryggen, de är tryggare som människor. 

Allt ovan finns det bevis på, det finns väggbonader som manifesterar och säger exakt som ovan.

The Cure - A Forest

08 november 2012

The Cure - Charlotte Sometimes

Ny trend - Att hälsa...

Det finns inget bättre än när personer som aldrig har setts förut hälsar på varandra. Jag och Analytikern har för vana att titta bussföraren i ögonen och ser till att säga hej, hej!

För några dagar sedan betalade sig detta nu eviga och väldigt trevliga hälsande. 

Jag blev stoppad av en tjej på gatan som sade tack. Jag fattade ingenting och frågade varför hon tackade mig och hon svarade att hon var busschaufför och hade noterat att jag och en annan kille alltid hejade på henne när vi kom på bussen, så nu hade hon börjat göra det med alla som gick på bussen. Hon berättade att hon hade fått massor av kommentarer på sitt nystartade hejande och att det blivit roligare att köra buss sedan dess. 

Vad kul svarade jag.

Kan det vara en ny trend på gång... Att hälsa...! 

07 november 2012

Usama Um Barrack

Hur går det egentligen för västvärldens stora hjälte och 
världsförbättrare? Vad mig anbelangar så har det varit 
knäpptyst sedan han skulle förändra den amerikanska 
sjukvården och framåt.

För mig är han fortfarande den perfekta storyn för en 
amerikansk presidenthistoria, den där storyn som bara 
kan vara skapad i Det Stora landet. Och med betoning 
på skapad. 

För mig är han helt intetsägande och stöpt i en form som 
är boring.

Och när detta skrevs respektive lades för publicering så 
var jag fullt medveten om att du redan kommer veta hur 
det gått i det amerikanska presidentvalet och därmed om 
detta inlägg var eller är av något som heslt intresse. 
Kanske har han fått fortsätta, kanske är det en ny dåre 
som tagit över, om än en som tydligare visar det. 

Förmodligen samma sponsorer bakom.

Text "Sötnos" - Olle Ljungström

Det är dags för en "festivalström av texter" att publiceras 
här på bloggen. Och den första av många under en lång 
period blir "Sötnos" av Olle Ljungström...HjälplösHjälplösHjälplösHjälplösHjälplösHjälplös

Du är så vacker så att mina ord tvingas stå på tå

Så hjälplös, så underbar så

HjärtanHjärtanHjärtanHjärtanHjärtanHjärtan

Jag har bara två, jag undrar hur det ska gå

För mitt hjärta har nån delat på


Med rätt ord I munnen kan du bara vinna


Orden som föder som får dig försvinna

Med rätt ord I munnen, med orden på vägen

För orden, orden är på väg


SötnosSötnosSötnosSötnosSötnosSötnos


Om dig har alla sagt, det som aldrig borde ha sagts

Att en sötnos är en nos som är söt

Med rätt ord I munnen kan du bara vinna

Orden som föder som får dig försvinnaMed rätt ord I munnen, med orden på vägen

För orden, orden är på väg

U2 - Gloria


Var det här det senaste spännande och "bra-iga" som de irländska fosterlandsälskarna har gjort?

06 november 2012

Så var det dags igen...

Så var det dags igen... Dags att ta farväl av en av de viktiga.

Dagen idag tillägnas en av de som följt mig hela mitt liv, som nu är borta. En som jag minns att jag alltid längtade efter de tillfällen du och din familj skulle komma till oss och att det alltid kändes som att ni var för kort tid hos oss. Det brukar var så med de som jag gillar mest.

Kanske kommer du äntligen kunna komma att lägga massor av tid med Min Kompis. Jag vet att ni gillade varandra mycket. Förmodligen var ni extremt lika trots att du var rastlös och Min Kompis var lugn. Och kanske funkade ni så bra tillsammans genom att han var en knivskarp logiker och du var sylvass och rävig.

Du är en som jag verkligen kommer sakna, du är en del av ett barns trygghet som försvinner. Hoppas verkligen att du och Min Kompis får tid för och med varandra nu. Så kanske ni kan erkänna att det var jobbigt ibland, eller kanske inte...

Det är din dag idag, Du var en Hedersman! TACK!

Till Dig Putte, TACK!

05 november 2012

Sällan privat

Denna rubrik kunde stått för mycket i mitt liv, denna gången och i detta inlägget gäller det att bo på hotell. Jag har bott extremt mycket nätter på hotell i mitt liv och ytterst få har varit när jag rest eller bott privat. Idag är det en sådan dag och jag bor på ett hotell där jag ofta bor i och med jobbet. Oftast kommer jag in på detta hotellet efter midnatt och ska iväg tidigt. Efter ankomsten och dagens avslutande mail så brukar det vara max tre till fyra timmars sömn och sedan fulla rullen igen. Idag kommer jag in efter att ha träffat släkt och vänner på middag inför morgondagens begravning. I rummen bredvid mig finns familjen. 

Jag skrattade till när jag inser att jag jobbat sex sju timmar under morgonen och dagen och säkert blir det ett par timmar till ikväll, och ändå känns det så där enormt lyxigt och ledigt alltsammans.

Som sagt, jag är van vid att lägga ned en del tid på så kallat jobb och ytterst ovan vid att njuta av en hotellrumsvistelse.

Så är det också en ovanligt vacker och jobbig dag imorgon.

Och plötsligt blev det roligt för en stund igen...

Igår på altanen under infravärmen så blev det kul med bloggen igen, och en anledning till det kan ha varit att det plötsligt bara rasslade till med en enorm ökning av besök på bloggen. Nästan samtliga besök under gårdagen gick att hänföra till sökningar om Olle Ljungström via google.se.

Och när detta skedde så satt jag och skrev om saker och funderingar som inte fått plats att vara framträdande i mitt huvud på ett bra tag... Det har varit fullt av saker med annan prägel och med annat fokus. Så mitt i att jag satt och skrev helt andra saker så började det rassla i statistiken.

Och plötsligt var det än roligare att skriva ned en massa funderingar igen, så nu ligger det en massa kluriga saker framåt för publicering.

Varför jag har ett stekt ägg som bild på detta inlägget...? Ja, det kan du få fundera på...

The Cure - Lullaby

04 november 2012

Pelle Blohm online


Jag vet att det kan vara svårt att hänga med, Pelle skriver ju enligt sig själv överallt. Du som hade för vana att glida in dagligen på blohm.se ska nu då och då glida in här. Den heter "Pelle Blohm, en varg söker sin flock". Anledningen att jag inte promotat denna tidigare är att jag inte har hunnit läsa ikapp mig och bilda mig en uppfattning... Nu har jag det... Världsklass!

Och jag förutsätter att du följer Pelle på Twitter.

Dessutom hittar du King Pelle på Offside här.


Pang sa det... Olle Ljungström

Jag har alltid skrivit mycket om Olle Ljungström på denna bloggen... Av alla förklarliga skäl. Dels för att det är en intressant person som alltid har fått folk med eller mot sig till ytterlighet och för att hans låtar alltid har berört mig positivt. Idag har det varit sanslöst mycket besök på bloggen utifrån sökningar via google.se. 

Plötsligt, i och med gårdagens avsnitt av "Så mycket bättre" så är intresset enormt i Avlånga Landet för den fina, farliga, ovanliga och märkliga Olle Ljungström.

Om ni nu fastnat för Olle så är det bästa ni kan göra att köpa några av hans plattor och se till att han blir så bokad att han inte hinner missköta sig eller falla. 

Om du går upp i sökrutan på denna bloggen (via dator, svårt via mobil eller smartphone) så hittar du massor av referenser till gamla inlägg om Olle, enjoy!

På tiden

Det var då verkligen på tiden att det gick och fungerade att få till en lucka med lugn i Muzak City. Fredag natt i Little Village gav lång och rörig sömn och dagen igår gav en infasning mot något som ska bli som en njutning. Idag sitter jag under infravärmen på glasaltanen vid Nissan och bara njuter av att trycka på tangenterna och se till att andas in hela hösten...


Har alla bokstavskombinationer?

Kan det vara så att alla människor på denna jord har ett gäng bokstäver i en kombination som de inte vet om eller känner till? I dessa dagar så känns det som att alla får diagnoser med hjälp av nya bokstäver och kombinationer och att det pratas om att de flesta behöver medicinering i någon form...

Jag vet inte vad jag tycker om det hela. Jag är övertygad om att särart och skillnader är berikande och att det finns saker som är värre än så kallade koncentrationssvårigheter och annat.

Kanske behöver hela svenska folket en dos av ambitonshöjande medel eller en dos av äkta nyfikenhet och ärligt intresse för medmänniskor istället? 

Seth Godin - Stop stealing dreams