10 augusti 2013

08 augusti 2013

Olle på Kaninparken igår...

C  och jag skulle gått på Olle och Håkan på Sofiero i Helsingborg för en vecka sedan. Vi hade dock snurrat runt en del och när vi hörde att Olle skulle smygstarta Way Out West på Kaninparken och att Håkan skulle komma på Way Out West så struntade vi i resan. Jag har inget hört eller läst om Olles konsert på Sofiero, men misstänker att han samlade sig rejält inför den och att den var briljant.

Så blev det då onsdag igår, dags för Olle i Kaninparken.

Vi inledde med lite mat på trevliga Dinner 20 och promenerade i lagom tid för att få perfekta platser längst fram till höger från bandets håll sett.

Det unga oskyldiga bandet klev på, de började med att buga för publiken och jag funderade på varför de bugade... Sedan började vi gunga till "Du Sköna Värld"... Kanske borde de börjat med en variant som skulle hata "Du Sorgliga Värld"...

Olle äntrade scenen i ljus kostym, hatt och solglasögon... Såg snyggt ut och Olle verkade ha ett pillemariskt smajl... Tills jag såg honom tydligare... Det var marinad och mixad cocktail för dagen... Idag skulle vi få se missbrukaren Olle.

Efter en låt sa en i vårt sällskap som varit Olle-fan så länge han varit publik "Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta"... 

Och fan vet... Jag kan alla texter och låtar utantill... Tycker att Du Olle ger och har gett mig massor... Har sett en enorm mängd med konserter med Dig i alla dess tänkbara former... Detta var bara ett bevis för att Du som missbrukare skiter i allt och alla förutom Dig själv... Möjligen tar jag med mig att det var intressant att beskåda det som under punken på 70- talet hade räknats som coolt, men nej... Att ramla bakåt in i trumset, falla handlöst över skyddsstaket, ideligen slängda mickar, vin slängt över publiken... Ja, det hade varit schysst och till och med kul om Du hade gjort det när Du var i kontroll Olle, men det var Du inte. 

Det var för tragiskt ur perspektivet att jag gillar Olle alldeles för mycket för att se Dig kasta bort livet. Detta var för vilset, onödigt och dumt.

Andra får förarga sig över hur de tycker konserten var. Jag gillar ju musiken och Olle så mycket att jag har svårt att vara objektiv. För er som stod en bit från scenen så kan jag förklara att bandet och sångerskan är så duktiga på att låta som Olle sjunger så att ni inte märkte att han tappade bort texterna rakt igenom hela konserten.

Annars då? 

Ja, vi kommer gå igen. Olle är fantastisk på sitt vis. Sällskapet till höger framför Olle var precis som det ska vara. Fina C var med tillsammans med fina vännerna B&C. 

Och tyvärr gillade jag konserten också. Men för fan Olle, släpp skiten och lev med oss, eller är det för tråkigt?

Att det unga bandet bugade innan konserten startade berodde förmodligen på att de misstänkte vad som väntade publiken. All heder till ert sätt att hålla ihop konserten och Olle så gott det gick denna gången.

Nästa gång blir det så mycket bättre...
Allt är bara ett faktum...

Jag jämförde mycket i början...

Jag letade svagheter när vi började träffas...

Jag hittade inget och det brukar gå snabbt att identifiera...

Det bara kändes fantastiskt... Högt, lågt, brett och snett... Så som det förmodligen ska kännas...

Och det ökar och växer...

För att vi pratar om allt och lite till...

För att vi litar på varandra...

Äh, så här är det...

06 augusti 2013

Olle till Kaninparken

Onsdag är det dags, dags att gå på Olle Ljungström på Kaninparken i Little Village.

Olle äntrar scenen med sitt gäng och jag är säker på att vi kommer få en himmelsk afton.

Återkommer givetvis med några rader om hur vi upplevde aftonen.

05 augusti 2013

Arrangerat och slumpen

Hur än dina erfarenheter ser ut av att ta kort, så kan jag garantera att stapeln på bilden ej är arrangerad. Bilden tog jag med min iPad när vi satt och pratade en sen eftermiddag eller tidig kväll, plötsligt fanns "stapeln" bara där. Och detta inlägget handlar ej om bilden, bilden är bara en symbolik för texten.
Ibland kan det vara så att vi tror att vi styr allt. Och delvis är det så. 

Vi styr ju alla saker vi kan påverka och springer därmed även in i de vi inte kan påverka.

Det finns ingenting som känns genomtänkt, men massor har tänkts.

Det finns ingenting som visar något annat än att det är som om det vore arrangerat.

För mig något helt oöverträffat.

För mig är detta fyllt av insikter.

Vi ska vårda detta med hjälp av tydlighet.

Låt oss kalla det arrangerat av slumpen.

Det gör det mer spännande.

04 augusti 2013

Väskor

De senaste veckorna så har vi alltid haft minst en väska eller resväska med oss hit eller dit, och det beror på fler saker än semestertider.

I grunden har vi haft två platser vi är och sover på och dessutom har vi har varit borta en hel del. Väskorna har fått följa med till några länder och städer. För min del så är det dags att skaffa en ny väska innan vi sticker i september eller oktober igen. Kan bli en orange.