01 maj 2009

Vald ensamhet är en förmån

Så enormt skönt det är att vara ensam. Att rå om mig själv och att ha ingenting alls i övrigt på agendan. En fika eller lunch bland andra människor med egentligen bara med sig själv som utomordentligt trevligt och lugnande sällskap. En bok eller en tidning på en parkbänk. Pappa David, Olle eller Rockstjärnan i lurarna. Det är mer vila än vad allt annat är. Möjligen bara sitta och betrakta andra men ej dela tankarna med någon. Underbart. Speciellt när jag valt ensamheten av egen fri vilja. Vill aldrig prova hur det är att ej välja ensamhet av egen fri vilja. Verkar värre.

30 april 2009

Vilken skit vi givits chansen att lära oss

Beroende på vilken ålder du är i så ökar eller minskar chansen att känna igen vad jag skriver om.
Jag hävdar att vi fått chansen att lära oss en massa skräp och skit genom åren som jag idag är grymt tveksam till.
Hoppas att jag ej gick på det då heller, fast det får jag aldrig reda på.
Genom skolåren sades det att Sverige var ett duktigt industriland med unika uppfinnare, industrialister, företagsbyggare och ingenjörer. Ingen kunde det svenskar kunde. Vi var dessutom mycket fredligare än vad andra var, neutraliteten hade alltid varit ett signum för oss svenskar. Vi lärde oss alla kungarna i rabbelordning, fick lära oss att Krüger var den som orsakade börskraschen 1929 och när alla hans bolag gick i konkurs så rasade alla världens börser.
Vi gavs chansen att plugga andra världskriget, fram och baklänges. Vi fick göra rollspel i skolan för att skaffa oss en åsikt kring politik, detta tränades sedan i ett skolval. Längst fram stod läraren som lärde oss att vara tysta och lyssna, fördelaktigt var även att se intresserad ut, sitta långt fram samt att räcka upp handen. Amerikanerna var de goda som alltid fans till hand för att rädda världen.
Men vad gavs vi chansen att lära oss om hur världen såg ut efter 1945? Att Sverige var en av få intakta länder den sommaren? Att de flesta som byggde upp massor av idag så kallade fina svenska varumärken var invandrade? Att vi kohandlade och var riktiga fegisar? Att vi tidgare varit ett slaktande erövrarfolk som snodde bönder i andra länder som soldater? Att vi varit antisemiter under kriget? Att svenskarna skänkte massor av pengar till den galne österrikaren och hans pack? Att vi stängde vårt rasforskningsinstitut först på 70-talet?

28 april 2009

Och nu finns Kindes nya


Så har det några få väntat på skett. Kindes nya låt "Jag hade slutat drömma om att känna så här" har kommit ut nu. Du finner en länk till CDON och den nya singeln nedan!

http://downloads.cdon.com/index.phtml?country=se&page=product&trackid=59507091

27 april 2009

Livet är bra


Verkar vara några bra dagar på gång. Sägs att LMS är på väg till Little Village. Skall bli fantastiskt skönt att träffa honom. Finns även ett rykte att Familjen Fabulous har en trevlig grej på gång i veckan. Olle spelar nog på lördag. Prinsessan har fått ny jacka, den förra var för olik provet. Perceptionisten är på gång. Fastighetskungen har sprungit halv mara i London, han är duktig. Drömmen är glad. Stylisten skall ha på sig en DiLeva outfit på invigning på onsdag. Rockstjärnan har fått för sig att skicka en låt till radio, han är bra. I veckan kommer Mitt lag att prestera bra. Hittade lite nya plagg i helgen. Nya klockan hänger lagom mycket på handleden. Listan går att göra lång, Life is good!

26 april 2009

Var kom alla dessa uttryck från...


Det finns en massa uttryck du möjligen hört genom åren.

"Gammal är äldst"

"Det går inte att jämföra"

"Det är tanken som räknas"

"Bakom molen lyser alltid solen"

"Du måste gå en i en trött man skor för att slippa hans snor"

"Det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga"

"Allt kommer till den som härdar ut"

Söker ej svar och undrar faktiskt var denna skit kommer från, på en och samma gång.