07 mars 2009

Bälten från RaRe

Det du ser på bilden är inget annat än äkta skönhet. Det är sju av de senaste skärpen från RaRe.
Jag fick en del goda råd av min far. Ett var, du kan klä dig hur du vill om det finns en linje mellan armbandet på klockan, skärpet och skorna. Boetten och spännet skall hålla en linje eller matcha. Då är du alltid rätt.
Så om köper ett par av bältena på bilden är det bara två par skor och ett par nya klockarband som behövs och sedan har du följt min fars råd.

Allt är till salu...

Filosofen är en av de senaste bekantskaperna och han och hans fru har blivit energigivande och viktiga. Filosofen säger alltid bra saker. Efter det senaste samtalet med honom tog jag med mig: "Allt utom heder går att köpa".

06 mars 2009

118100 Vem har störst… i Göteborg?

Många skickar frågor och alla får svar. Jag skulle vilja se statistiken på när det är flest skickade textmeddelanden…
Om du textar till 118100 och frågar vem som har störst…i Göteborg får du svaret ”Enligt egen utsago har Glenn Hysén störst...i Göteborg".

118100 Vem är Usama Um Barrack?

När du textar och frågar vem Usama Um Barrack är så får du svaret: ”Tror du på Jesus också bara för att han hade bra PR-folk?”

05 mars 2009

Modesty

Går ut och äter någon dag per vecka i Little Village med Prinsessan och vi varierar väldigt sällan från vårt kära Caleo. I veckan kom dock turen till Modesty. Jag hade varit där tidigare utan att dinera. Tror att det var Fastighetskungen, Hyreskungen,
Skridskon, Kinesen och några andra jag var där med.

Nu var det dags, nästan inga förväntningar. Brittiskans trolovade är en av delägarna och Oskar som förut var på Locatelli var Master of the tables. En bra början.

Sedan avnjöts en "topp-tio i livet middag". Vi tog olika rätter rakt igenom denna sagolika middag med den fantastiska servicen, kunskapen och vänligheten runt ikring oss.

Prinsessans val:
Pilgrimsmusslor
Torsk
Creme Brulle

MrRaRe's val:
Jordärtskockssoppa
Röding
Tre sorters sorbet

Du skall nu veta att jag skrivit alla rätter mycket tråkigare än vad de heter i den långa fina beskrivningen som Oskar redogjorde för. Men det du kan och skall vara enormt säker på är att detta var en av de tio godaste middagrna jag någonsin ätit. Helt fantastisk.

Mr RaRe säger, gå dit! Ligger på Lorensbergsgatan 14 i Göteborg.

Hur träffades mamma och pappa?

Tre viktiga och jag hade en kort konversation för ett tag sedan. Ämnet var enkelt, vi pratade om var och en av oss visste hur våra föräldrar träffades. Tre visste och en hade aldrig frågat.
Hur träffades din mamma och pappa? Vet du?

Risken med att vara rolig...

En gång satt jag med Pedagogen och pratade. Han kan ju ibland hugga till så att jag hoppar till, men jag vet att han alltid menar väl och att jag mår bra av hans "provokationer". Jag sade något vasst som fick alla att skratta, och det vassa gällde en vän till oss som satt med. Då sade Mentorn: "Risken med att vara rolig, är att folk tror att du skämtar"? Bang! Han hade rätt. Efter det är jag förhoppningsvis oftast medveten om att risken alltid finns att jag menar saker jag skämtar om.

04 mars 2009

Lagom är...

...något som är mer än relativt.
Hade en diskussion med Stylisten för ett tag sedan. Stylisten har nu kommit en bit längre med funderingen.
Under en tid har hon klurat själv och diskuterat med andra kring vad som är viktigast för att hennes drömmar skall gå i uppfyllelse.
Hon har all vilja i hela världen, massor av kraft, är fylld av utomordentliga idéer och är kalas på alla vis som jag känner henne.
Men nu sade hon sig ha kommit fram till att hon behöver skaffa en kollega som flyttar på henne.
Stylisten! Det kommer komma någon. Du är RaRe!!!

03 mars 2009

Jag tror aldrig de varit där

Det tycks om hur det skall vara. Det bestäms om hur det skall vara. Det diskuteras om rätt och fel. Det jämförs med hur det egentligen borde vara. Det uttalas att man aldrig skulle gjort så. Det gapas om att man borde veta bättre eller göra si eller så.
Jag tror aldrig de varit där!

02 mars 2009

En film om Olle Ljungström


Jag vet vad Rockstjärnan tycker att jag och vi skall tycka, men jag säger att jag blir fascinerad av filmen.
Dessutom tycker jag att det är förbannat onödigt och märkligt medvetet och självförvållat av Olle. Jag tycker att det är en briljant lall-lust-rättpå-vågad-låtssnickare och att i princip allt han tagit i ock knopat ihop känns som delar av mina pelare musikaliskt.
Hur din relation än ser ut med Olle så tycker jag att du skall titta på den här. Kanske ger det inte så mycket att tycka synd om Olle, men kunde detta varit du och jag?

http://svtplay.se/v/1461483/k_special/en_film_om_olle_ljungstrom

Beck

Om du försöker hitta en skön arbetsstund en söndagkväll och har på TV4 vid klockan 21 och framåt... Jag lyckas alltid ha på det i bakgrunden när jag ligger i soffan och jobbar. Det verkar finnas en oändligt stor mängd med avsnitt, säkert 240 stycken. Handlingen är enormt spännande! Beck är fundersam över vad hans dotter menar, grannen vill ta en stänkare, Perbrandt är arg och smäller i en dörr, en ljus tjej har minst repliker och massor av sändningstid, en välkänd skådis gör ett inhopp, chefen vil prata med Martin och Martin blir vresig, en ung kollega säger fel, en piketpolis wobblar när han springer, någon är nervös, spänningen stiger, den gamle kollegan är fundersam, någon nymodighet är införd med datorsystemet, någon är försvunnen, Persbrandt är arg och blir mycket direkt, Haber är kanske kär...vette fasen om jag inte skall skriva ett par avsnitt. Känns hyfsat enkelt.

01 mars 2009

En helt fantastisk film

Trodde att jag aldrig skulle uppleva två saker i en; en grymt bra film och dessutom svensk. Helt oförberedd hamnade jag i mitten av veckan på en förhandsvisning av "Män som hatar kvinnor" sittandes i en privatsalong med fantastiska säten. Tydligen baserad på en eller flera av Stieg Larssons tre böcker. Jag har aldrig läst dem, men möjligheten är nu mycket stor att jag gör det. Vet heller ej vem som regisserat filmen men jag ber att få gratulera och hävdar att du har gjort en helt fantastisk film med grymt bra dialoger, karaktärer, story, foto och skådisar. Jag kan bara säga en sak som inte var grymt. Var det tvunget att ta med Martin Beck som är far till alla barnen som den mer än medelålders sonen till någon nazistsympatiserande ålderman? Trots detta höll allt hela vägen igenom. Några scener var så starka att jag fasen knappt ville titta, men även det var en stor del i upplevelsen, intrigen och helheten. Och den kvinnliga huvudrollsinnehavren, wow och modern! Jag säger bara en sak, gå och se filmen. Själv skall jag se om den.

Det ökar med åren

Schlagerfestivalen gör det tydligt. Minns när vi gick i skolan och det fanns skolans snyggaste, sötaste, veckraste och vi valde olika sätt att närma oss. Kanske skulle vi vänt oss till någon mer rutinerad och kollat om de trodde att de skulle hålla över tid. Kanske kunde någon varit snäll och berättat hur ofta barn och ungdomar faktiskt kommer att se ut sm sin mamma och pappa över åren. Om mammam eller pappan har en speciell typ av kropp eller ett speciellt sätt att vara så är sanolkheten stor. Så när vi tittar på schlagerfastivalen skall vi ej vara förvånade över att vissa få sjunger ännu bättre nu än de gjorde då och att de som var ganska fula redan då ser ännu värre ut idag. Det har alltid påståts att skönhet ökar med åren. Schlagerfestivalen har bevisat att så gör även fulhet och falsksång.