07 juli 2012

Vila i Paradiset

Detta är tänkt som den första dagen i år då jag tränar mig att att vila på riktigt, bara gör ingenting...


Så på soffan, i Paradiset, relativt avslappnad...

Vad chockar...?

Vad finns det för saker som upprör och chockar oss, alla och envar, numera? Vad hade Siewert Öholm frågat WASP i ett kvällsprogram 2012? Hade Sex Pistols slagit igenom? Hade 9 1/2 vecka varit en töntig kärleksfilm? Hade Big Brother haft någon publik...?


För det har ju alltid varit ett sätt att kortsiktigt uppröra eller chocka så att du får attention. Fast det är klart att det kommer funka ett tag till när det finns personer som upprörs av Zlatan, Peter Siepen och den stammande olyckan till författare... Att jag kallar honom så beror på att jag just nu inte minns vad han heter... Björn något...

05 juli 2012

Hur kan anställda läkare få ha egna bolag?

Alla  gånger jag varit anställd så har jag fått skriva på ett avtal att jag inte får ha andra anställningar, ta uppdrag eller äga bolag utan att det bolag jag är anställd på ger tillstånd eller undantag. Jag har aldrig varit kommun-, landstings- eller statligt anställd. Bara i egna, noterade och privatägda bolag.


Läkarna är den enda yrkesgrupp jag känner till där det verkar vara kutym att jobba extra och att driva egna konkurrerande bolag. För mig är det helt fel. I min värld är de anställda och har sin arbetsgivare. 


Sitter nu och funderar på vad jag kan göra åt det, eftersom jag är en sådan som ser till att de får lön, i alla fall i de landsting där jag betalar skatt. Och eftersom jag tycker att det är orättvist, felaktigt och dåligt. 


Det får bli så att jag börjar skriva här och ser till att det finns tillgängligt att det åtminstone är en svensk medborgare som tycker att det är fel och ska förändras. Anställda läkare kan bara ha en arbetsgivare och ska ej få driva egna bolag.   

04 juli 2012

Vore ju tråkigt...

Tänk om det blir så idag att jag inte hinner gå på Madonna på Ullevi idag för att jag behöver prioritera jobb...

Det gör abslout ingentig. Jag skulle ju, eller kommer, faktiskt gå dut för sällskapets skull. Och då menar jag de jag skulle gå med..,, trots Madonna!

Inget kan vara värre än om jag skulle missa en match med De Hängivna. Och det sker inte i första taget, sällskapet oaktat!

Jam Style Swatch by Ilia Vostrov

Ett sådant tillfälle där bilden kommer göra att du blir mer intresserad eller så blir det bara en bild och därmed ett inlägg som du bläddrar förbi...

03 juli 2012

Par

Hur ser de bästa förutsättningarna ut för att vara ett bra par? Ska man vara olika eller lika? Är det värderingarna, moralen och etiken som ska vara lika? Är det kroppsliga viktigt? Ska man stötta varandra vad som än händer? Ska man skratta mycket? Ska man leva för barnens skull? Ska barnen vara det gemensamma? Hur mäter man hur det går i en relation? Vet man inget förrän man har barn tillsammans? Hur väljer man en partner? Ska man vara tillsammans med en hela tiden? Vad är otrohet?Är det meningen att två ska bli en? Är det meningen att två ska komplettera varandra? Kan två vara en? Vad gör att vissa stannar i samma parrelation? Ger vissa upp för lätt? Stannar vissa för länge? Blir det jobbigt att vara en när man varit två? Finns det de som blir två för att alla andra slutar att vara en? Stannar vissa par tillsammans för att det verkar vara mycket bestyr och praktiska saker som verkar jobbigt, dyrt och krångligt om de bryter upp? Känner du många par som aldrig tänker på att bryta upp? Hur många känner du som har en riktigt givande relation?

02 juli 2012

Bara en bild på DB!

Vissa dagar behöver du bara vila ögonen på en bild som denna och njuta av att du kan få bestämma själv vad du ska tänka på. 


Eller hur?


Det behöver ju inte alltid vara så att jag beslutar vad du ska gå igång på, fint med egna tankar ibland också. 

Bansky's "The Queen as David Bowie’s “Aladdin Sane”


01 juli 2012

Just nu i Paradiset

Skönt med en paus i trädgårdsarbetet. På bilden ser du mina ganska nya Philippe Model från... W19+Guapa.

Ska på Madonna på onsdag

Madonna kommer till Little Village och Ullevi på onsdag.

Jag har inga som helst intryck, tankar, funderingar, förväntningar eller förhoppningar. Ett par timmar av proffsig show och en massa medelålders och äldre tjejtanter i publiken. Lite som U2 för ett par år sedan, med den enda skillnaden att det var killgubbar istället för tjejtanter...

Par består av en nöjd och en som söker...

Många par sägs bestå av en nöjd och en som söker. Jag har lurat en liten stund på det nu. 


Hur är det i din parrelation? Vem är den som är nöjd och vem är den som söker?


Eftersom jag själv inte lever i en traditionell parrelation så kan jag bara uttala mig om mina relationer i form av att jag ofta är den som söker, och samtidigt så är jag i vissa ögonblick den som är nöjd. Den gången jag var den som var nöjd, det var den enda riktigt usla parrelationen som jag har haft...


Så i mitt fall är jag säker på att mina parrelationer bestått av en nöjd och en som söker. Hur tycker du att det stämmer på din nuvarande eller tidigare relationer?