25 juni 2010

Dagens Mr RaRe

Jag har en känsla av att...
det aldrig har varit någon på månen...

Är vi renare av oss?

Kommer ni ihåg hur mycket det talades om Svininfluensan? Jag skrev tidigt att det fanns positiva saker med hela diskussionen och händelseförloppet. Framförallt att jag tyckte att det verkade som personer började bli mer noga med hygienen i allmänhet och att tvätta händerna i synnerhet,


Hoppas verkligen att detta håller i sig i alla möjliga sammanhang och åldrar. Jag ser tecken på att det är så bland barn och yngre och är osäker på hur det är bland alla andra.


För egen del så kan jag säga att jag aldrig tidigare har varit så noga med att tvåtta händerna och det känns ypperligt. Dessutom har mitt intresse för kul och annorlunda tvålar samt handcrémer ökat rejält. Kommer skriva en del om det längre fram.

Dagens uppmaning: Tvätta händerna - ofta.

The White Stripes - I Just Don't Know What To Do With Myself

24 juni 2010

Dead Kennedys - Holiday in Cambodia

Max Headroom

Max Headroom är en fiktiv brittisk artificiell intelligens som är en presentatör. Han skapades av George Stone, Annabel Jankel, Rocky Morton och Matt Frewer. Han var med i ett musikvideoprogram, en framtidsfilm, tv-serier och reklam.

Du som minns, dröm tillbaka. Om det är nytt för dig... njut och YouTuba mer... Max med
Art Of Noise i låten Paranoimia

Enormt bra

Jag var och är enormt förtjust i karaktären och längtar efter en äldre Max's comeback

Mera Graffiti

Detta var en port jag gick förbi i Milano för ett tag sedan.

23 juni 2010

Snart midsommar

Jaha - ett par dagar kvar till midsommarafton. I omgivningen hörs planer och diskussioner om var och hur dagen och helgen skall firas. Tillsammans med? Koll på vädret? Mat skall handlas. Själv nickar jag, som vuxen har jag nästan aldrig varit med. Jag har jobbat de flesta gångerna och vilat i ensamhet andra gånger. 


Nu handlas det kol, engångsgrillar, nya utemöbler, skjortor, klänningar, jordgubbarsprit, öl och sillburkar -  och kanske köar folk i timmar på Bolaget. Eller görs inte det? Kanske inte är så? Vad vet jag, jag är för sällan på Systembolaget.

Många tycks vilja fira midsommar "på landet" och kanske har de en bild, av hur midsommarfesten ska se ut. En del drömmer om Pripps Blå-reklamens känsla. Med jordgubbstårta, klarblå himmel, strålande sol, värme och den perfekta midsommarstången som varken lutar för mycket - eller välter. Kanske skall det vara en del kärlek inblandad också. Dragspel, fiol, folkdans och ringlekar för barnen samt romantiska promenader i den magiska midsommarnatten. Vi förbjuder någon som styr att det regnar, är kallt eller blåser! Så ska den vara - den svenska midsommaren.

Mycket kommer ni kunna styra över när det gäller midsommarfirandet - dock ej det det pratas mest om.
Trevlig Midsommar till Eder alla!

David Bowie - Rebel Rebel

From reality Tour

IS Halmia

Många av oss fastnar för olika typer av saker vi gillar genom åren.

Häromveckan var jag och tittade på ett gammalt favoritlag, IS Halmia. IS Halmia är en fotbollsklubb i Halmstad som är grundad den 16 juni 1907.

Halmia var det första laget Halländska laget som gick upp i Fotbollsallsvenskan 1932, och är en gammal ärkerival till Halmstads BK som numera är störst i Muzak City. Publikrekordet på de båda lagens hemmaarena Örjans Vall 20 381 åskådare sattes i kvalspelet till Allsvenskan 1962 mot Landskrona BoIS, där Halmia vann med 3-0.

Halmia har ägnat elva säsonger åt Allsvenskt spel. Det senaste besöket i Allsvenskan var 1979, och då tog Halmia bara nio poäng och blev sist i tabellen. Under större delen av klubbens existens har Halmia medverkat i näst högsta divisionen, och det var nu senast 1998.

Ljungbergs kompis Abner Hintsa har de senaste åren varit Halmias viktigaste spelare. I år spelar Halmias herrlag i fjärde högsta serien som heter Division 2 Västra Götaland och damlaget i spelar i Division 2.

Matchen jag kikade gjorde nog framförallt att Allsvenskan plötsligt blev enormt underhållande. Fast som all fotboll är, det finns kul grejer på alla nivåer. Det var väl värt entrén att se några av Halmianerna. Peter Lindau med meriter bland annat från Ayr United, Partick Thistle, Strømsgodset och i Kongsvinger. Han missar knappt något och gör i princip vad han vill som spelande tränare. Några unga och pigga spelare med Bujar Mazreku i spetsen var kul att se. Bujar har hur mycket touch som helst och i övrig t alibispringer han mest, men skit kul att se.
I andra halvlek fick jag njuta lite av Abner Hintsas känsliga fötter.


Om du har vägarna förbi Halmstad under Allsvenskans paus, kolla in Halmia. De har dessutom en mer aktiv klack (och större?) än HBK. Hur mycket folk det var... 212 stycken varav de flesta var mer än äldre män som klagade mycket på domaren. Division fyra och lite kul.
Muzak City's största popidol Per Hessle är Halmiasupporter.


Länk till Halmia

22 juni 2010

De Livs Levande Fågelmännen - Lokomotiv

De Livs Levande Fågelmännen med låten Lokomotiv från spelningen på Snövit i Stockholm, 2010-06-11

Dravel

Jag vet att jag egentligen inte skall uttala mig om politik eftersom jag ej röstar. Nu uttalar jag mig ändå.

I princip alla jobb jag har haft i mitt liv har inneburit ansvar för andra kollegor eller människor och för att de skall må bra. Det yttersta ansvaret du kan få i Sverige är att vara av folket vald och betald ansvarig som politiker. Dina väljare är dina arbetsgivare oavsett vilka de röstat på. Du skall prestera för deras skull.

Och när gör de det? Det verkar som att de uppgifter den röstande befolkningen tror sig tillsätta dem för och betalar dem för är helt oväsentliga när valen närmar sig, vilket verkar vara mer än ett år innan... Och folket betalar ju oavsett du regerar eller är i opposition.

Jag kan ej få ihop hur du hinner sköta ditt jobb när du bara ägnar dig åt att prata om hur det skall bli om du får vara kvar eller tillträda.

Jobba och håll käften brukar vara bra för att få ordning på saker som ej fungerar!

BTW
Här kommer även ett antal synonymer till dravel...
Struntprat, strunt, goja, svammel, nonsens, trams, blaj, rappakalja, gallimatias, vrövel; dynga, smörja, skräp... du kanske har fler exempel?

RA-RE i Milano

En bild från RA-RE's flagstore i Milano 

När du nästa gång har vägarna förbi Milano nästa gång så finns det egentligen bara en sak du absolut skall göra och det är att gå till RA-RE's butik. Den ligger på Viale Crispi 7. Enjoy! Vem vet kanske kommer du komma dit och krocka med Rockstjärnan eller LMS i dörren? Jag skall nog se till att få dem med mig till Milano eller Rom nästa gång.

21 juni 2010

De där stunderna

Just nu är det en sådan där stund. Jag sitter och äter frukost tidigt på ett hotell i Europa tidigt en söndagsmorgon. Efter ett par dagar av mycket behaglig värme och nattens regn så är det en speciell doft i hela staden. Kullerstenen gnistrar i morgonsolen och just denna dagen har jag inget annat på programmet än att invänta transporten till flyget och att flyga vidare. Mitt ressällskap ligger fortfarande på rummet och jag sitter på uteserveringen utanför hotellet och hela min andning fullkomligen pumpar lugn.

Om det hade gått att fotografera hur jag nu känner mig inombords så hade det blivit ett av de viktigaste fotona jag tagit i mitt liv. Om jag hade kunnat göra en film om det så hade det varit en film jag velat tittat på många många gånger fram i dagarna.

För mig är sådana här stunder svåra att förklara och viktiga att finna och ta oftare.

Nu Tropic - Viver pra vocé & Orangina

Vet inte om jag blir sugen på Orangina men den är lite söt.

20 juni 2010

Sid & Rotten i svartvitt

Synd?

Ibland sägs det vara rättvist eller orättvist. Jag kan sträcka mig till att det är synd, vad synd nu är och betyder.

Däremot vet jag att det är meningslös att lägga kraft på att titta bakåt och älta grejer som hänt. Det går att stå för saker bakåt men det går ej att ändra saker bakåt.

Synd?