31 december 2011

Just nu i Muzak City

Det fick bli Delle Cose som fick följa med på Nyårspromenaden i Muzak City... Det var de värda. Muzak City ska känna sig hedrat över att de trampar stadens gator och att jag uppenbarar mig. 

Årets citat från svd.se

”Jag anklagas för att jag inte har mixtrat med siffrorna. Vi vill vara en bra, tråkig institution som gör sitt jobb. Men tyvärr, i Grekland är statistik en kampsport.” Andreas Georgiou, chef för Greklands statistikmyndighet kallades till polisförhör. Anklagelsen: han hade överdrivit landets budgetproblem. 


Detta och fler kul citat från 2011 hittar du här från svd.se. Klart kul att scrolla igenom.

MrRaRe's profetior: Vad händer 2012?

Nedan finner du mina profetior för 2011 och givetvis fick jag i princip helt rätt med vad som skulle hända. Jag har kommenterat utfallet inom parentes. Så här såg mina profetior ut då, och därefter följer mina profetior för 2012.
Det kommer vara sju dagar per vecka (jag fick rätt)

Det kommer vara 24 timmar per dygn (jag fick rätt)

Det kommer vara 365 dagar detta året (jag fick rätt)

Det kommer dö människor och det kommer födas människor (jag fick rätt)

Det kommer finnas människor som är ambitiösa och det kommer finnas människor som är lata (jag fick rätt)

Apple kommer släppa minst ytterligare en produkt som kommer stressa deras konkurrenter (jag fick rätt)

Det kommer finnas minst ytterligare en plats eller tjänst på nätet som kommer förändra (jag fick rätt)

Therese Alshammar kommer fortsätta att leverera (jag fick rätt)

Svenska tidningar kommer fortsätta att skriva för lite om Ericsson (jag fick rätt)

Volvo och Saab kommer sälja fler bilar än 2010 (jag fick rätt)

Fredrik Ljungberg kommer göra en fantastisk säsong och kommer få ytterligare ett stort modeuppdrag (har ingen känd status på detta)

Moderaterna och de två extremistpartierna i riksdagen kommer öka i popularitet (har ingen känd status på detta)

David Bowie kommer ha en spelning i Sverige (har blivit ofrivilligt fördröjt)

Svenska landslaget i fotboll kommer spela fantastiskt (jag fick rätt, och även det blonda herrlaget har presterat)

RA-RE kommer med en fantastisk kollektion SS2011 och FW2011 (har ingen känd status på detta)

Spotify kommer skjuta upp lanseringen i US ett år till (fick någorlunda rätt)

Sverige går inte vidare till finalen i Schlagerfestivalen (fick helt rätt)

Det blir ytterligare ett år när omoderna svenskar hävdar att det funnits någon spelare från Norden som varit i närheten av Zlatans karriär (fick helt rätt) 

Zlatan vinner Guldbollen för sjätte gången (fick helt rätt)

Svenne Viking vinner inte Elitserien (fick helt rätt)

MrRaRe fortsätter publicera inlägg minst en gång om dagen (fick helt rätt)

W19 & Guapa kommer ha sin invigning (fick helt rätt)

Det blir offentligt att Tyskland är besvikna över att de aldrig vinner några krig (fick någorlunda rätt, och framförallt kom det äntligen fram att alla tyska soldater och stor del av befolkningen kände till det fruktansvärda som pågick)

USA hittas med fingrarna i syltburken (fick någorlunda rätt)

Di Canio blir tränare i Populisterna och de fortsätter att rekrytera spelare från länder som ingick i annekteringen eller som var bundsförvanter (de har tappat modet, även om det var nära)

Inför 2012 så ser mina profetior ut så här.


Det kommer vara sju dagar per vecka

Det kommer vara 24 timmar per dygn

Det kommer vara 366 dagar detta året

Det kommer dö människor och det kommer födas människor

Det kommer finnas människor som är ambitiösa och det kommer finnas människor som är som många andra

Apple kommer släppa minst ytterligare en produkt som kommer stressa deras konkurrenter

Det kommer finnas minst ytterligare en plats eller tjänst på nätet som kommer förändra

Therese Alshammar kommer fortsätta att leverera

Svenska tidningar kommer fortsätta att skriva för lite om Ericsson och om Saab Group

Svenska tidningar kommer fortsätta att skriva för lite om positiva saker och framgångsrika företag, orgaisationer och människor

David Bowie kommer ge ut en skiva för första gången på ett tag

MrRaRe kommer inte handla ett enda plagg från RA-RE

Sverige går inte vidare till finalen i Schlagerfestivalen

Svenskarna kommer fortsatt lägga den största delen av sin fritid på såpoperor, röstningsprogram och alkohol

"Motljusgråterskan" och Nutcase Colin skriver på en protestlist mot Guldbaggegalan och tackar inte ens nej till inbjudan, de är sura även detta år

Det blir ytterligare ett år när omoderna svenskar hävdar att det funnits någon spelare från Norden som varit i närheten av Zlatans karriär

Ännu ett år fyllt av kompromisser mellan par

Zlatan vinner Guldbollen för sjunde gången

Svenne Viking vinner inte Elitserien

MrRaRe fortsätter publicera inlägg minst en gång om dagen

Tomas Ledin ger ut en samlingsplatta under våren

Petter fortsätter med att vara med i väl valda kommersiella skitreklamfilmer, tyvärr...

Slutligen och till slut blir "Lill-Babs" och Ledin ett par

Lidnersk knäpp

Satt på en middag där det blev en diskussion om vad en "Lidnersk knäpp" var och direkt var det någon som googlade fram det "rätta svaret" via Wikipedia.

Det löd så här ungefär...  En Lidnersk knäpp ärett uttryck som syftar på en plötslig höjning av en personsintellektuella förmåga. Uttrycket har sin grund i en anekdot om den den svenskesjuttonhundratalsdiktaren Bengt Lidner. Anekdotenberättar att Lidner enligt egen utsaga ansågs vara en högst medelmåttigskolelev, tills det en dag i elva-årsåldern "knäppte till" i hanshuvud på ett smärtsamt, snabbt övergående sätt. Efter denna"knäppning" visade han sig ha utmärkt uppfattningsförmåga och ettgott minne.

Uttrycket användsibland något felaktigt i samband med plötslig insikt vid problemlösning, en såkallad aha-upplevelse.

30 december 2011

Svenska politiker - Alla har de misslyckats sedan 1945

Som nation kunde vi inte få en bättre återstart än den vi gavs 1945. Vi fick chansen att utifrån ett av ondska skapat försprång bygga ett framgångsrikt, klokt och varmt landsbygge. Vi var ett av få länder i Europa som hade en fungerande infrastruktur och människor i livet samt en industri som kunde producera. Jag anser att vi inte utnyttjade detta försprång och att det finns en enda huvudanledning att vi valde att inte utnyttja detta, våra politiker. 


Om jag fotograferar Sverige av idag som en stillbild så är vi ett extremt konkurrensutsatt rike ur alla perspektiv och även om invandringen sedan sextiotalet har gett oss ännu en fantastisk konkurrensfördel till så har vi inte heller tagit tillvara på denna. Hur kan jag då hävda att den enda huvudanledningen till detta är våra politiker? Ja det är enkelt, vi har misslyckats för att vi låtit de folkvalda sätta agendan samt att vi inte ställt krav på vare sig prestation eller kvalifikation. Så, fel agenda och fel avlönade.


Hur kan vi ändra detta kortsiktigt och utan att jag gör ett alltför långt inlägg. Jag tycker att svaren finns ovan. Ifrågasätt det system som vi valt, sätt kvalifikationer för att få det finaste jobb någon kan få och sätt mätbara mål på dem. Precis som du skulle gjort om du ägt eller varit tillsatt att leda ditt egna bolag. 


Vi har ett konkurrensmedel som har flera sidor, vår arbetskraft - oss själva! Vi ska vara mer ambitiösa, mer målinriktade, mer flexibla och bättre än alla andra länder. Så kommer vi att lösa mer än vad andra orkar mer. Detta kräver en viss uppsträckning av vår ambition!

28 december 2011

Butiken HAY

Alla ska alltid tycka att Köpenhamn är så bra och internationellt. Jag tycker att Köoenhamn är ok, och att staden levererar ungefär vad jag förväntar mig. Det finns dock små öar som jag gärna hoppar på de gånger jag är där. En av dessa är butiken HAY.
HAY.s huvudbutik ligger på Pilestraede 29-31 i Köpenhamn och finns i en fantastisk sekelskiftesvåning vid Ströget. Och om du inte skulle gilla innehållet så lovar jag dig att miljöerna och stuckaturerna kommer inspirera dig. 


Det är helt enkelt en av öarna där du ska smyga in och i förväg bestämma dig för om du är beredd att använda kortet eller ej innan du går in. 


Om du inte kan hålla dig och måste handla nu så finns det en dansk och en norsk onlineshop.  

You Tube - Tio mest delade reklamfilmerna 2011, #10

10. "Contrex - Ma Contrexperience - 97s", Nestlé
Antal delningar: 950,988
Så kallat skämtsam reklam för Nestle's Contrex mineralvatten.

27 december 2011

Är du beredd att packa väskan?

Hur många generationer sedan var det någon i din släkt som bytte land eller världsdel för att tjäna pengar eller till och med för att överleva? 


Jag och Min Lilla satt och pratade på juldagens morgon. Min Lilla undrade om hennes fundering kunde vara intressant för någon. Hon hade hört via radion att Kiruna stad kommer att vara i behov av arbetskraft nu och fram i tiden. Hennes öppna undrande var om jag trodde att någon kommer flytta dit. Vår diskussion gick vidare till att prata om huruvida de Trollhättebor som nu eventuellt kommer fundera på att ta sitt pick och pack och flytta till Kiruna överhuvudtaget existerar. 


 Tyvärr var vår gissning att det kommer vara ytterst få från Trollhättan som flyttar. Vi kan ha helt fel och hoppas faktiskt verkligen och innerligt att vi har helt fel. Om vi tyvärr har rätt så är detta ett tecken på ett problem som jag och Min Lilla tror är ett enormt problem för hela "västvärlden". Alla vill ha det som de har och hellre bättre men de orkar inte skaffa sig det bättre eller ställa om, de är för bortskämda med det mesta eller allt.  De orkar inte bli bättre, vill kanske, men orkar inte. Och skälen ska alla vi andra se till att hålla med om och lite intresserat hålla med om. 


Jag anser att vi är ett helt land som behöver sätta fart på ambitionerna och agera. Vi bör vara beredda att packa väskan, om inte vårt förstånd räcker till för att det ska vara för vår egen skull så borde vi åtminstone ta ett snack med någon som är invandrad till Sverige för att få lite livslust genom deras perspektiv. 

26 december 2011

Julnötter

Jag slängde ur mig några julnötter på julaftonskvällen till familjen. Och för att kunna komma håg vilka det blev 2011 så slänger jag upp dem här. Så kan jag i alla fall kolla nästa år så att jag inte slänger ur mig samma nötter...


Så här lyder de, de rätta svaren finns via Google om du skulle vara osäker på något av svaren...


Du får fyra namn. Robert Themptander, Johan Ramstedt, Christian Lundeberg och Louis De Geer den äldre. Alla fyra har en sak gemensamt, vad var exceptionellt med Louis De Geer den äldre? 

Jag frågar efter en mer än hundra år en stor folkrörelse i Sverige, och närmare 600 000 personer är utövare. Flera rikstäckande förbund organiserar, och de har en gemensam sammanslutning, som fungerar som ett gemensamt ansikte mot myndigheter och internationellt. Vad är det för folkrörelse?

Vem är David Robert Haywood Jones som är född den 8e januari?  

När en Göteborgare säger att den är i svalen, var är Göteborgaren då? 

 Vad betyder det skämtsamma uttrycket pensionärskuvös?  

Vad är Zebralagen för lag? 

Många svenska uttryck är avhuggna. Vi säger "det är ingen ko på isen" och det är inte hela uttrycket... Fyll i resten... 

Vad betyder podda? 

Vad är en datalektiker? 

Vad är ett servicebarn? 

Vad är höstglöd? 

Vad är en snusmumrik? 

Är Dopparedagen den dagen då Jesus sägs vara född? 

Vilken ras är det på hunden Scooby-Doo? 

Jag söker namnet på en hamn- och industristad som har Europas näst största hamn. Stadens namn är namnet på provinsen . Centrum för diamanhandel och diamantförädling. Även en modestad. Grundad år 1800 och hade olympiska spelen 1920. Det flyter en flod genom staden. 


Se där, det kan ju inte ha varit speciellt svårt? Var det någon du inte kunde?

25 december 2011

Julfilmen Sex Pistols - The Great Rock n' Roll Swindle

Här har du hela filmen, det är bara att njuta under djup koncentration... Den är 1.40.14 kort. Detta är en filmhistoriens absolut mest välgjorda filmer, med en spännande intrig och faktiskt ett visst mått av sanningslikanande innehåll.