10 oktober 2009

Snart dags för Ruby Stand Up

Fixaren har ordnat biljetter till Stylisten, Prinsessan, sig själv och mig för hösten.

Ruby Stand Up genomförs på Hotell Rubinen i Göteborg.

Vi var där en gång i våras och det var fantastiskt bra.

21 oktober gör vi vårt första besök. Tror att det var Magnus Betnér och Fredrik Andersson då.

Spelar ingen vilka det är eller vilket datum det är. Kul är det, variation ger det och med det bästa av sällskap.

Du kan hitta mer info på http://www.rubystandup.se/

09 oktober 2009

Vilket år var sista året?

Under tusentals år var människans huvudroll i livet fysiskt och praktiskt arbete. Det finns statistik på allt brukar det sägas. Men finns det statistik på vilket det sista året var med ovan sysslor som det de flesta ägnade sig åt?

Är det de senaste tio åren det har hänt? De senaste tre? Förra året?

08 oktober 2009

Han skuttade...

Ofta gör en liten händelse, en sekvens eller en glimt mig enormt glad. Vissa dagars händelser, sekvenser och glimtar gör att jag knappt kan somna på kvällen. Jag är van vid att dagar kan bli långa, höga, låga, sneda och breda. Jag är bortskämd med tempo. Dagen idag har varit speciell. Så speciell att jag ligger i sängen en vardag och bloggar istället för att jobba. Bara idag har fått hela mitt väsen att jubla.

Jag såg en kollega som skuttade fram på idag. Han såg enormt lång ut. Skutt är en enormt positiv och proaktiv person men det jag såg idag tog bra i hjärtat. När jag senare på kvällen hörde att Steady, en annan kollega, var enormt imponerad av Skutt. Då kändes dagen fulländad.

Kanske skulle det räckt, men det har gjorts allmäna utrop hela dagen som får mitt hjärta att hoppa och det ger en enorm styrka.

Strategen var grym idag, också enligt flera, men framförallt enligt Kommunikaktris.

Stark fick ett tydligt beröm av viktig person.

Mrs Telecom visade hjärta och plikt, det gör hon alltid.

Jag kan hålla på för evigt innan jag stänger ögonen för dagen.

Fy fasen vilka bra och duktiga människor jag har förmånen att ha runt och med mig.

Ni gör mig komplett.

TACK!

07 oktober 2009

Hello Spaceboy!

Oj!, vad gammaldags du är, du är så fel ute, du år så omodern och dåligt påläst. Du är på fel planet i fel århundrade. Hallå Spaceboy! (Ledsen att missbruka en av titlarna från Bowies plattan Outside).

Jag brukar föredra att prata med sådana som du men jag orkade inte ikväll, var mycket roligare att sitta och fantisera om och kring vilka korkade tankar som rörde sig i ditt huvud. Du satt där och var arg med dina fyra mellis. En rakad variant av en kombination av Johnny Rotten och den lille tyske sinnessjuke envåldskanslern. Du hade ordning på dina fåniga symboltatueringar och smutsade den svenska flaggan genom att ha den lite modernt påsydd på jackan.

Din begränsade och omtöcknade hjärna tyckte nog att hon bredvid dig var ett snuskigt kommunistsvin. Att han med ryggsäcken var en bolsjevik. Att konduktören hade för stor näsa. Att jag såg ut som en homosexuell. Brännas borde vi alla. Fan vet om det rymdes så många och långa funderingar. Kanske ekade det lite svensk otaktmusik i det som en gång kunde blivit en vuxen hjärna. Jag blev grymt impad när du slängde burken mot papperskorgen. Grymt oväntat att du missade. Det var då det brast för mannen, den äldre mannen. Han var dansk och han och hans släktingar har ju sett alla enorma fördelar med din livsåskådning. Det var även då fler personer visade ork och kurage och bad dig att dra eller skärpa dig.

Du skärpte dig. Skönt för oss. Bra av dig. Kanske kommer du ihåg att du efter det bjöds på en kaffe och att dessa vanliga människor var rätt trevliga. Kanske.

Ta nu och gå hem och beställ borttagning av tatueringarna. Alla kan hamna i fel gäng i sökandet av gemenskap. Lägg ned ditt nuvarande gäng, sluta missbruka och ta ett beslut om vart du skall istället.

Hallå Spaceboy! Markkontrollen anropar. Och vi gillar inte DeStora och avskyr alla andra mördare också, vilka ideologier de än gömmer sig bakom.

06 oktober 2009

Förmånen av variation

På 24 timmar fick jag vara bartender i Richland, jobba i butik, handla kläder, sova, gå på ett fantastiskt kalas hos Prinsessan, mysa med Den Vackra Tradern och The Man, jobba med Perceptionsisten och Starker samt avsluta veckan med intensiv fotbollsdiskussion över god mat på Caleo tillsammans med Specialisterna och LMS.

På 24 timmar.

Förmånligt!

05 oktober 2009

Göteborgs bästa butik!

Som tidigare meddelat så fortgår "Göteborgs bästa butik"! Priset till Göteborgs bästa privataägda klädbutik kommer delas ut för första gången och året. MrRaRe, den beslutade juryn och sponsorerna har nu under några veckor fått resultat av att det gjorts besök. Vi har dessutom vandrat runt och provhandlat och scannat själva, samt kollat hur det svaras på mail, telefon samt hur nattskyltning ser ut. Detta har varit grunden för alla nomineringar, som nu är klara. Alla besök i butikerna har skett på samma sätt. Vi har skickat in en attraktiv tjej eller kvinna respektive kille eller man. Kriterierna på de som besökt butikerna är att de alla har ett extremt klädintresse, varit nedklädda i svart och blått, samt att de har handlat. Alla har följt samma mall och tagit upp dialogen med diktafon. Målet har varit att få hjälp att våga klä sig på ett nytt sätt.

För ett tag sedan lovade jag att återkomma med kriterier och vilka som sitter i juryn. Ovan finner du kriterierna gällande de som gjort besöken. Vi har även med kriterier som inredning, hängning, kommunikation, ren magkänsla samt att vi frågat runt bland våra bekanta. Eftersom flera i juryn handlar mycket kläder i flera butiker i Göteborg så har vi bestämt att de andra i juryn får behålla sin anonymitet.

Det kommer mer information och input via denna kanalen kring framstegen. Vi samlas om ett tag för att sammanställa alla grunder.

04 oktober 2009

Bakom baren i Richland

Livet är fantastiskt! Vi kan vara på en resa som handlar om att prova nya saker, om vi vill.

För ett tag sedan frågade Stylisten och Fixaren mig om jag kunde tänka mig att vara bartender i Richland en fredag. Svarade självklart JA rakt av. Ett kort omdöme är, bland det roligaste jag gjort på länge. HubbaBubba!

Jag gillar att träffa mycket folk, synas, pumpa på, dra in deg och att få personer att trivas. Så, det var perfekt. Och fruktansvärt kul. Det har med ovan och en del andra saker att göra. Det enda stället där jag trivs med att göra ingenting är Paradiset. Är jag i Little Village så hittar jag alltid hellre på grejer än sitter och gör inget.

Det var en oerhört rolig, nyttig och givande kväll bakom baren i Richland. Du får fråga mig om du vill veta detaljer.

Med dessa korta rader vill jag meddela att det är grymt kul att jobba i bar. Du kanske gör det eller har gjort det. Då vet du. Dessutom vill jag tacka Stylisten och Fixaren för att ni förgyller mitt liv! Det har blivit ännu roligare sedan vi började umgås mer. Tack!