04 juli 2009

Neurologi och psykologi

MrRaRe gillar att klura. Den senaste givande diskussionen hade jag med min morbror som är före detta neurolog. Jag frågade honom hur mycket neurologi som ingick i en psykologs utbildning.

Svaret blev det jag befarade.

03 juli 2009

Kanske slut på överdrifterna?

Vad skönt det skulle vara om vi kunde sluta att prata om dem som allena rådande förebild ett tag nu. Hur magisk jag än kan gilla att vara gällande vissa saker så tror jag att länder skall lugna sig med att skaffa förebilder som härskar.
Förra året var Man United enormt imponerande. Jag såg nästan varenda match de spelat. Nu har alla varit helt betagna av Barca. Inte jag, och det beror på att jag har sett nästan varenda match de spelat.

Nu har alla även varit imponerade av det spanska landslaget i fotboll. Jag anser att de varit duktiga. Nu hade de sin viktigaste match sedan den senaste mästerskapsfinalen. De kunde skriva världsrekord efter den, då förlorar de mot DeStora.

När Sverige var bäst i världen i tennis tog andra länder en del av det bästa Sverige gjorde och kombinerade med det de upplevde var sina styrkor. De blev alla bättre. Sverige blev sämre.

02 juli 2009

Många mer än bra

Det finns så många fler än vad vi tror och framför allt enormt många fler än vi vet. Vad jag skriver om? Jag skriver om många som är mer än bra.

En riktigt bra början är att visa lite intresse för vem som står mittemot dig, bredvid, bakom eller kanske snett framför dig .

Ikväll blev det en pasta med Valvet och Klure. Valvet och jag åt en pasta och efterträtt. Klure kom och pratade med oss efter middagen.

Valvet är en person som skulle kunna ta i princip vilken arbetsroll som helst var som helst och som har massor av värde och känsla i sig. Det är därför han kallas Valvet.

Klure är en extremt talangfull kamrat. En person som såväl mot ytor som i tänket är enormt visuell.

Det finns många fler som dem men just idag njöt jag av att just Valvet och Klure tog sig tid för en afton vid middagsbordet på Platsen.

Tack för att ni finns!

01 juli 2009

Dongel

Tycker att det hörs på namnet. Detta är något fult och praktiskt.

Namnet dongel är något de flesta garanterat får någon association till. Vad tänker du på om du säger dongel högt? Vad associerar du med?

Och hur fasen ser de ut? En vit plastig bit som hänger i ett elsnöre... Bara Hawei är förmodligen nöjda. De tillåts t.o.m. göra reklam i gränssnitten...

Har inget av varumärkena eller operatörerna funderat på att det går att göra pengar på oss som gillar hur saker ser ut. Det har ju t.o.m. De som tillverkar usb-minnen förstått från starten.

Skärpning!

30 juni 2009

Allt under 1000 spänn

Såg en King för några ett tag sedan i en hylla på flygplatsen.

Tidningen hade en stor rea-"blaffa" på framsidan där det stod att detta var årets stora budgetnummer.

Det proklamerade ut saker som "Allt under 1000 spänn" och att det var "164 sidor budgetmode".

Kan de tycka att det säljer mer tidningar?

28 juni 2009

Vad kul!

Kom in på ett Espresso House i Helsingborg och köpte en dubbel espresso. När jag beställde den sade tjejen i kassan "Gud, vad bra klädsmak du har!".
Tack!, sade jag. Det är RaRe!

Därför visar jag deras logga på bild här. De har visat att de har en bra process när de anställer personal!