09 juli 2011

Jimmy Connors

Det snackas om spanjorer, schweizare, Borg, Mcenroe och andra som varandes eller tidigare mirakel inom herrtennisen. De är ingenting! 


Jimmy Connors är dock utan konkurrens världens bästa tennispelare genom tiderna, och så kommer det förbli.


Hade detta varit en massa år sedan så hade jag verkligen övertygelsen att han var någons gåva till mänskligheten. Jag och Författaren bar verkligen sorgband om han mot all sund förmodan och förnuft skulle förlorat.


Han är den enda av mina barndomsidoler som lever kvar som en ikon. Alla andra har flagnat förutom Connors och DB. Och bilden av Clint har förändrats över tiden, han är en annan typ av idol idag. 


Jimmy Connors är fortfarande coolare än allt annat jag sett inom tennisen.

08 juli 2011

Delle Cose

Jag har alltid storgillat att köpa och använda väskor. Har nu gått helt totalt och fullständigt varm på Delle Cose, som är ett helt unikt märke från Milano. Det finns extremt mycket lite online om produkterna och det är bara att du ser till att storma ut på nätet och leta upp det som finns. Och framförallt ska du kasta dig till de butiker som säljer dem. 


Hela Delle Coses's tänk bygger på att väskorna återanvänder italienska postsäckar till delar och sedan kombineras det hela med ko, kamel, tyg och/eller annat för att förgylla väskorna, och som de förgyller!


Än så länge har jag bara slängt mig över väskorna men till hösten blir det även pjuck och kängor. Jag lovar att komma med mer bilder och rapporter om Delle Cose. Me Like!


Så länge får du njuta av deras nedskrivna filosofi.
Respect for craftsmanship brought the fusion of two different cultures; 

JAPAN and ITALY

MAKI and ANTONIO

DELLE COSE bag and shoes collection expresses itself through intense constructions with a wealth of imperceptible detail.

Keeping severe handicraft sensibility, for DELLE COSE experimentation is an end in itself but with the pleasure of adopting to its every user.

SIMPLE and FUNCTIONALJag handlar mina väskor på W19 i Little Village

07 juli 2011

Michael Kors

Har lyckats hitta några coola armbandsur från Michael Kors det senaste året. Lagom prisklass, snygg design och bra tyngd i de jag hittat. Kolla in alla klockorna här.
I övrigt kan jag inget säga om vare sig Michael och hans övriga produkter. Har sprungit in i hans butiker i Europa och Det Stora Landet och tycker att grejerna är sådär. Jag blir gladast när jag springer in i klockorna på flygplatserna. 

06 juli 2011

Jag hatar rea

Jag hatar rea, det är helt emot mina principer. För jag tror på det friska i att tjäna pengar.
Jag vet att det finns företag som lever helt på rabattprincipen och struntar blankt i det. Jag är glad för de som hittar saker som de tror att de annars inte skulle ha råd med. För mig är det så att det är en moralisk och etisk fråga som bygger på att rörelser ska gå med plus och att det ska baseras på fullpriser. 


Jag inser att det är roligare att köpa en liter mjölk för ett bättre pris om den går ut samma dag eller dagen efter, det är bara så att om jag skulle köpa mjölk så vill jag ha några dagar eller en vecka på mig att dricka upp den. Den största respekt för att jag kan ändra mig om mina förutsättningar förändras ekonomiskt. Skulle jag börja leva av andra, staten eller vänner så skulle jag ha sådan respekt för deras pengar att jag skulle börja handla på rea. Just nu lever jag av egna pengar och därmed vill jag ha min princip. 


Leve fullpriset! 

05 juli 2011

Det har aldrig funnits så snygga smycken

Det har aldrig funnits så snygga smycken som Buddha to Buddha gör. Det är bara att kasta dig in på deras .com här, bestäm dig sedan och gå och köp. Allt är fantastiskt . Bara min hovleverantör den briljante smeden Peter ForsmanSmederna Lantz som kan competa.

04 juli 2011

Swing it Magistern!

Skojade med en av The Kings om denna sången i fredags. Ingen aning om varifrån den dök upp i skallen. Minns att vi skojat om denna mycket hemma, men minns inte om jag sett klippet tidigare. Kan ha varit då att vi hade den på singel hemma. Så här står det på YT under klippet: Alice "Babs" Nilsson framför sången ackompanjerad av magister Bergman (Adolf Jahr) och hela klassrummet till allas förnöjelse. Nåja, nästan alla.
Och för the Kings så lägger jag även in texten...

Text: Hasse Ekman Musik: Kai Gullmar
Det var en gång en skola med en lärare i sång,
han var så vådligt snäll och skötsam.
Och barnen de fick bara sjunga skalor dagen lång,
lektionerna de blev ett tvång.
Men en utav eleverna blev trött en vacker dag,
tog mod till sej och reste sej och sa:
Refräng:
Swing it, magistern, swing it!
Ja det är tidens melodi.
Gör som vi,
var glad och fri,
och ni kan inte låta bli
med all er energi
Swing it, magistern, swing it!
Ja det är tidens egen sång.
Allesammans på en gång:
Da-da-da-da-da-da-da-da-da
" bä, bä, vita lamm "
det är ingenting för oss.
Nej, wa-da-wa-da-da-wa-da-da-da
ska de va förstås.
Swing it, magistern, swing it!
Ja det är tidens melodi,
det är rytm och fest och glatt humör,
Lyssna nu - försök och gör:
da-da-da-da, da-da-da
Swing it, swing it, magistern! Swing!

03 juli 2011

Hotell Avalon

Var på Hotell Avalon i Little Village för några dagar sedan. Vi var där för att käka en god bit mat med en av våra favvokunder och vi hade verkligen valt Avalon omsorgsfullt ur alla perspektiv. I efterhand inser vi att missen var att vi bara frågade personer som hade varit på Avalon vid arrangemang eller på luncher och vid en helgdrink. 
Hoppas att rummen på Hotell Avalon är bra eller åtminstone lite okej... 


För maten är ohyggligt kass och så är även allt annat runt ikring. Alla restauranger försöker göra finmat, så det är inget unikt längre. Avalon håller helt enkelt inte måttet. Orutinerad personal med fel känselspröt och de försöker göra och prata finmat men håller inte måttet.


Kan vara så att det var vi som hade en fruktansvärd otur och att ovan inte alls stämmer, hoppas det, för det är ett bra initiativ med ett annorlunda och kul placerat hotell i Little Village. Och samtidigt är det så att ett ställe bara får en chans när det är så här dåligt...