31 augusti 2013

Ett vardagsrum

Viss har bättre smak än andra, åtminstone vad gäller motivet på deras fototapet...

30 augusti 2013

Ocean Spray - Cranberry Classic

Det finns bara en dryck som alltid passar till alla luncher, middagar och tillfällen... Och det är tranbärsjuice. När andra tar en drink, ett glas rött eller vitt, en öl eller annan skit så beställer eller häller jag upp ett glas cranberry juice. Och alltid med en slice lime och is i.

29 augusti 2013

Robert Smith

Denna lilla flotta bild på Robert Smith tycker jag är en bra avslutning på er vecka och en bra början på er helg... just denna sista torsdag i augusti...

28 augusti 2013

Hur är läget egentligen?

Ibland funderar jag på hur det egentligen står till med den eller den...

Jag ser uppdateringarna, jag ser hur fantastiskt det ser ut, jag märker att det kommer vid vissa typer av tillfällen, jag betraktar och jag tänker.

Hur är det egentligen med vissa av mina vänner som jag följer på t.ex. facebook... 

Har ni det så bra som det ska verka på bilderna? 

Är ni så kära som det ska se ut? 

Är det så djäkla kul att laga mat för syns skull?

Njuter ni av er träning på ett hälsosamt sätt?

Jag har inga svar, bara dessa frågor. Svaren sitter ni på var och en...

Mina svar är just nu:
Ja
Ja
Nej, gör det inte för syns skull
Tränar endast på ett högst naturligt sätt

Vad är dina svar på ovan fyra frågor?

27 augusti 2013

Räck upp fingret

Varför sträcker vi på långfingret och säger fuck off och fuck you och andra "älskvärdheter"...?

Det är sådana saker jag kan komma att klura på mitt i jobbandet i den ena soffan i Frösakull, samtidigt som C högläser från den andra soffan och får mig att börja följa en skribent på Aftonbladet på Twitter. Nu la jag ifrån mig jobbandet och skrev nedan, mest baserat på att jag lånade text från Wiktionary... 
Vad betyder fuck?
Fuck är ett engelskt relativt grovt verb med den ordagranna betydelsen "ha samlag med", där motsvarigheten på svenska är att knulla. Ordet används som en generell svordom och som ett förstärkningsord. Idag  användas det på olika sätt i extremt många varierade sammanhang. Det anses fortfarande som en mycket grov svordom.

Fuck off och fuck you då?
Ja, det betyder "dra åt helvete och är en allmän och stark missnöjesyttring. 


Vad är ursprunget?
Ordet fuck och dess ursprung är oklart. Det första säkra/bekräftade användandet är från före år 1500, och då från en engelsk-latinska dikt "Flen flyys": 

"Non sunt in celi quia fuccant uuiuys of heli" ("de bor inte i paradiset, ty defuck Elys hustrur). 

Det finns en uppenbart likhet med det tyska ordet ficken (ha samlag med, dialektalt även rubba, gnida och historiskt använt i betydelsen slå, träffa), och latinets futurere (varur franskans foutre och italienskans fottere), men det finns stor osäkerhet kring om det verkligen finns ett samband och hur det i så fall skulle se ut. 

Dessa rötter, trots sin likhet, är inte det ursprungliga indo-europeiska ordet för samlag; det ordet är snarare *yebh-, vars förekomst säkrats i Sanskrit och slaviska språk, bland annat. 

Det finns liknande ord i andra germanska språk, exempelvis mittnederländska fokken (stöta, kopulera), dialektala norska fukka (kopulera) och även dialektalt svenska "focka" med liknande betydelse. Fock är även en synonym till penis i vissa områden. Det finns kanske till och med en ursprunglig keltisk härledning; futuere som är relaterat till battuere (träffa, slå, kopulera) som i sin tur kan vara besläktat med iriska bot och manx bwoid, båda med innebörden "penis". Argumentet för detta är att battuere och futuere (liksom de iriska och manx orden) kommer från keltiskans *bacture (att genomtränga), som härrör ut buc- (en spets). En ännu tidigare rot kan vara egyptiskans petcha (kopulera), som för övrigt har en mycket intressant hieroglyf. 

En anledning till att etymologin är så svårutredd är att ordet var för tabubelagt för att komma med i de första utgåvorna av Oxford English Dictionary. 

Det finns många uppfinningsrika men felaktiga myter om ordets ursprung. En av de mera välkända är att ordet skulle vara en akronym av Fornication Under Consent of the King ("kopulation med tillstånd av konungen"), vilket då skulle vara texten på en skylt som placerades på husen under perioder med försök att kontrollera befolkningstillväxten i medeltida England. En annan utläsning av bokstäverna är For Unlawful Carnal Knowledge ("För olaglig köttslig/världslig kunskap") som skulle ha skrivits på de som satts i bojor offentligt som straff för otrohet, eller Forced Unlawful Carnal Knowledge ("påtvingad olaglig köttslig/världslig kunskap") i samband med våldtäkter. Dessa akronymer var dock helt okända före 1960-talet, enligt boken "The F-Word", skriven av Jesse Sheidlower. 


Källor: Wiktionary och skallen min 

26 augusti 2013

Tack för det

Ingenting av det vi gjort, bestämt eller gör sker på något sätt på traditionellt vis eller efter rådens och klokhetens mall... Än så länge är det en rackarns tur eller känsla... Så kan det gå...

Tack för det till oss...