20 februari 2010

RA-RE - Nu är vårens kampanj öppnad

De håller alltid på kampanjen och bilderna tills det har börjat börjat dimpa ned i butikerna. Nu har det börja dimpa ned i butikerna. Så det är dags att kolla in allt på http://www.ra-re.it

Tidningskungen


Detta är en en grej som jag allt som oftast ber någon av mina grymma kollegor om adressen till, eftersom jag glömmer vad den heter. Egentligen borde den vara enkel att komma ihåg eftersom de har ett töntigt namn och en fantastiskt ful logga, men ack. Så nu bestämde jag mig för att ha den här så kommer jag själv kunna hitta den.

På tidningskungen.se hittar du svenska och internationella tidningar och deras affärsidé är att erbjuda billiga prenumerationer. Alla prenumerationer är tidsbestämda och de avslutas automatiskt efter att du fått det antal nummer du beställt. Anledningen att de hålla låga priser är att förlagen konkurrerar om oss som prenumeranter.

Tidningskungen ägs av Mediafy Magazines AB som ingår i den privatägda koncernen Medieutveckling Sverige AB. Företaget har funnits sedan 2001 och finns representerat både i Sverige och Norge.


Jag har använt Tidningskungenen några gånger och de gånger jag använt den har jag hittat bra erbjudanden och prenumerationer.
http://tidningskungen.se/

Vanligaste resan med London Cab

Jag brukar alltid prata med taxiförare i hela världen. I London brukar jag kretsa kring samma frågor. De är alltid lättpratade i alla ämnen och ur alla perspektiv. En som jag kört hårt med den senaste tiden är att jag frågat om vad den vanligaste turen är med uppenbara turister. Det verkar som de flesta anser att förstågångsbesökare alltid vill till Harrods. Är såklart säkert så och därmed har jag gett dig ett tips eller ytterligare ett förslag på varför du inte skall åka till Harrods.

19 februari 2010

När mina respektive lånat kläder

Genom åren har sambos, flickvänner, "inneboende" och andra fått delar av min garderob som sina favoritplagg. Det har varit skjortor, jackor, joggingbrallor, t-shirts, shorts, strumpor, hoods, collegetröjor, scarfar och faktiskt påfallande ofta kalsonger av större modell. Delar av desssa plagg har använts när vi haft gäster, på semester, på resor, vid promenader, till gymmet och så vidare. Fullt naturligt och inget konstigt. Jag har ju bra klädsmak och det är klart att det kanske även är ett uråldrigt sätt att visa gemenskap. Jag har ingen aning.

Det jag dock tycker är märkligt är att jag varje gång som jag lånat en topp, en långklänning, haft hennes strumpbyxor eller bara en av hennes korta kjolar har uppfattats som en transvestit eller åtminstone som avvikande.

Är inte detta någon form av diskriminering?

London - Caféfight i vartenda hörn

Alltid lika roligt att se dessa varumärkesfighter runt globen över tid. Sedan länge rasar det cafékrig i London om alla gathörn och fikagäster. Slaget utkämpas primärt mellan Caffé Nero, Pret A Manger, det amerikanska varumärket som alla sagt till varandra att de skall gilla och några fler cafékedjor. Det är nästan komiskt hur nära de ligger varandra och så fort någon av dem tar en location så kommer de andra och tar hörnet bredvid eller mittemot.
Jag föredrar Caffé Nero som jag verkligen fastnat för. De kan säga Dubbel Espresso med klingande uttal och mina favvisställen i den kedjan slår de andras bästa ställen med hästlängder.

18 februari 2010

Matt Weston

För några år sedan började jag köpa mycket halsband från Matt Weston. Matt Weston utgår från Sydney och jag tror att han ursprunglingen kommer från Nya Zeeland. För ett par år sedan var han med i ett återvinningsprojekt av mobiler med Virgin Mobile. I projektet återvann Matt Westom delar av mobilerna till assecoarer. Westons popularitet som designer stack som en raket. Han bygger mycket av sina smycken kring symboler, religion. kapsyler, fingrar, gamla skolnycklar och annat. Han säger själv att "I use found objects such as feathers, soda pop tops, old school keys and buttons to create jewellery pieces with a homey recycled feel." Schysst tycker jag.
Du ser hela hans kollektion här.
A-styl Fashion Agency marknadsför och har agenturen för Matt Weston i Skandinavien och dem kan du kolla in här.

Paramore - Brick By Boring Brick

Detta är ett tips från en kompis. Låt oss döpa honom till Nevada. Han tyckte att detta kändes nytt. Jag tycker att det känns gammalt. Och inget fel med det. Däremot stordiggar jag videon och hela uttrycket i den. Mumma! Jag lovade Nevada att lägga upp den och jag håller alltid vad jag lovar...



Och självklart får du även Paramore - Beyond the video


Fan, nu börjar jag hålla med Nevada... Fast det kommer jag aldriiiig erkänna...






OK då, här får du texten också

Brick By Boring Brick







She lives in a fairy tale
Somewhere too far for us to find
Forgotten the taste and smell
Of the world that she's left behind
It's all about the exposure the lens I told her
The angles were all wrong now
She's ripping wings off of butterflies
keep your feet on the ground
when your head's in the clouds
Well go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle
Well go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle; bury the castle
Ba da ba ba da ba ba da
So one day he found her crying
Coiled up on the dirty ground
Her prince finally came to save her
And the rest you can figure out
But it was a trick
And the clock struck 12
Well make sure to build your house brick by boring brick
or the wolves gonna blow it down
keep your feet on the ground
when your head's in the clouds
Well go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle
Well you built up a world of magic
Because your real life is tragic
Yeah you built up a world of magic
If it's not real
You can't hold it in your hand
You can't feel it with your heart
And I won't believe it
But if it's true
You can see it with your eyes
Or even in the dark
And that's where I want to be, yeah
Go get your shovel
We'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle
Guys x2:
ba da ba ba da da ba da......
Hayley x2:
ba da ba ba da ba ba da.....

17 februari 2010

Uma Thurman


1988 var första gången som jag såg Uma Thurman i en film. Fast det är nog en efterkonstruktion att jag minns det. Efter det har hon gjort ett fyriotal filmer, där de tre Kill Bill filmerna säkert är de som sitter på de flestas näthinna. Uma Thurman är född i Boston 1970 och fyller därmed 40 år 2010. Hon har en mamma som tidigare var fotomodell och dessutom hade hennes mamma en svensk mor och en tysk far. Uma är kusin till fotbollsspelaren Max von Schlebrügges far, detta säger i alla fall Wikipedia.
Uma följde i mammans fotspår och började tidigt som fotomodell.Numera tror jag att det är långt mellan eventuella modelluppdrag.

Namnet Uma är polynesiska för kyss men enligt uppgift så är hon döpt efter den hinduiska bergsgudinnan Parvati som ibland tar sig skepnaden av ljusets gudinna Uma. Jag uppfattar henne dock som någon som är lite ljusskygg.
Uma Thurman har tidigare varit gift med skådespelarna Gary Oldman och med Ethan Hawke. Skulle hon höra av sig så skulle jag tycka att det var ett nöje att bekanta mig med henne, speciellt för att jag tror att hon har en del att berätta.

Här finner du en fantastiskt bra intervju med denna galanta och spännande personen, Enjoy!

Bebe - La Bicha

Denna lilla spanska Cia Berg-liknande videolåt med Bebe är utomordentligt populär i Spanien. Antar att den kommer uppfattas lite annorlunda i Avlånga Landet än vad den gör i Spanien. Vad tycker du om låten och Bebe?

Jag har tyvärr inte så mycket mer att berätta om henne, så du får googla själv och hålla tillgodo med ytterligagre en bild samt den populära videon från You Tube. Vi får se hur länge hon lyckas hålla oss svenskar tysta?

16 februari 2010

Opalescence

Tandkrämstuben på bilden är inte vilken tandkrämstub som helst, just denna tuben har flera historier att berätta. En är att den har rest enormt mycket denna veckan. På sex dagar har den avverkat fem länder. Tuben har varit i Belgien, England, Danmark, Sverige och Spanien. Den har dessutom en kärleksfull historia i form av att den från början är en present från Familjen Fabulous till en på tandkrämssorter extremt trött MrRaRe. På bilden ovan har den precis gått och lagt sig på ett hotell i Barcelona sent en lördagskväll.

Nåväl, det är en fantastiskt god tandkräm som sägs göra tänder vitare. Om den gör tänderna vitare låter jag vara osagt, men den är den godaste tandkräm min gom, tunga och mina tänder någonsin kommit i kontakt med. Köp den! Om du köper den online på http://www.opalescence.se/ så kostar den SEK 120. Vad den kostar i butik har jag ingen aning om.

Kamelo - South African Design

Kamelo fick jag syn på för ett tag sedan genom att Stylisten visade detta märke för mig och berättade att de skulle köpa in dem. Alltid lika skönt att hitta snygga och annorlunda väskor. Stylisten har alltid rätt.


Denna hittade jag på W19 i Göteborg och bara storgillar.
Och snart knallar jag runt med denna.

Gå in på och kolla in fler väskor och läs mer om dem här och som du ser har de mer än väskor.

15 februari 2010

Mina nya Belstaff

Köpte kängorna på bilden för någon vecka sedan på W19. De hade kommit in och Fixaren var lite bekymrad att jag inte skulle gilla dem. Stylisten hade sagt till honom att jag skulle gilla dem. Ni kan var lugna. Jag storgillar dem!!! Här befinner de sig på en Plaza i Barcelona. De hade gott sällskap och är grymma att stadssmyga i. Puss på er!!!

VAHO Trashion

Nyss insnubblad i Barcelona tog Mrs Telecom och jag en promenad på lördagskvällen innan middagen. Om du varit Barcelona en lördagskväll så vet du hur fantastiskt gatorna, butikerna och restaurangerna lever. Mrs Telecom och jag fick en inspirerande stund genom att glida in i lite olika butiker och affärer. Den första vi gick in i var VAHO. Vi köpte varsin väska och fler lär det bli innan det bär av till Avlånga Landet igen.
Fantastiskt annorlunda, kul och snygga väskor... Du hittar allt om dem på engelska och katalanska på  http://www.vaho.ws/en/public

Så här skriver de om sig själva på http://www.vaho.ws/en/about_vaho

Giving trash a second chance
At the farewell moment, just before saying goodbye, the objects and materials that we throw away sigh, with the hope to be saved. They all deserve a second chance to be reconverted and to show their new applications to that World that rejected them. For their dream to come true, they need to escape from the fate of their own cycle of life. It is part of our work to bring materials back to life and to hunt lost treasures among the trash generated by progress and modernity. And we have great fun doing it.

When imperfection is a symbol of perfection.
Our history began in Barcelona in the last century. From research and recycling attempts of a great many materials fallen into disuse came several functional, sustainable and surprising products. Above everything, the handbags made out of advertising PVC canvases stood out. We reuse banners which have been hanging from the streetlamps in cities such as Barcelona or Madrid. You will find no two handbags are the same, none of them are repeated graphically.

As we work with reused material, occasionally some imperfections could be found in the graphics. It proves that the canvases have been hung out in the open for some time. It will help you to distinguish recycled bags from those that are said to be recycled. If its not a unique piece, is not from Vaho

If it is not a unique piece, it isn’t from Vaho
The overall fabrication process is done by hand. When a campaign ends, the canvases are collected and stored. When they arrive at Vaho they are in bad condition, creased, dirty, tired and sad, but it is here where their resurrection begins. The material is classified according to its features and a graphic selection is made in order to combine colours. We wash the canvases one by one. This previous recovering process is necessary for the canvas to be used as raw material for design and tailoring. All this raises the uniqueness of these pieces, which had a previous life.

We are crazy although not alone
For the realization of most of the ideas that Vaho Works has, it is essential to get cooperation from many institutions, museums, city councils and private companies, led by people that believe in our work and that bet on innovation and sustainability.

The major part of our work is developed at the social rehabilitation workshops in the prison Model of Barcelona and at the foundation CEO el Maresme, which works with mentally handicapped people. The advertising canvases that, in the past, were destroyed, burnt and buried, have now got a longer and happier life. You give meaning to their lives. Vaho products are nowadays distributed throughout half of the world. If you don’t find them, don’t worry, they will find you.

14 februari 2010

Ett par fantastiska Sendra

Och samma dag som mitt inlägg om Sendra generellt kommer så fotar jag denna bilden av ett skyltfönster i en söndagsstängd butik i Barcelona. Innan jag åker hem så lovar jag och svär att de svarta kängorna på bilden kommer vara mina. Sendra har helt fantastiska boots och kängor. Du kan förstora bilden och kolla in dem. Det är det svarta paret till höger om reklamskylten som är uppe i vänster hörn. Detta paret är mitt, Basta!

Sendra Boots


Som med allt annat du har på dig så är även skodonen av vikt. Sedan jag köpte mina första boots av någon modell så har jag med jämna mellanrum handlat boots från Sendra. Sendra är ett spanskt märke med grymt snygga modeller och stilar.

Jag har bland annat de här

Kolla även in deras http://www.sendra.com/