28 augusti 2010

Strandbaden i Falkenberg

Om du skall uppåt eller nedåt på Västkusten under sommaren så skall du passera Strandbaden i Falkenberg. Har inte varit där på många år och var förbi för ett tag sedan. Bicky och Elite driver Strandbaden och det är mycket välordnat och snyggt. Gissar att de har en jämn kamp med Hotell Tylösand om gästerna. In och testa en varm sommarhelg. Gissar att själva badet inte är så attraktivt som i Tylösand och Frösakull. Och det kändes välordnat i receptionen och på hotellet. I restaurangen närmast badet kändes det väl folkligt.

27 augusti 2010

STCC

Jag har faktiskt varit på två deltävlingar i STCC denna sommaren. Det är kul och spännande att kolla på. Jag är lite tveksam till vad jag tycker om pengaförstörelsen och miljön och erkänner samtidigt att det är kul och bra underhållning. Dessutom har mina två besök prickat två briljanta sommardagar, en på Bananpiren i Little Village och en på ett betesfält utanför Falkenberg.

26 augusti 2010

Bowie och Placebo Live - Without You I'm Nothing


Har fått lite skäll av LMS för att det är för mycket Bowie. Det kan inte bli för mycket Bowie tänker jag, och av respekt för LMS kör jag ett klipp från YT med Bowie och Placebo. Ledsen att den slutar lite plötsligt, men nu vet du det innan du tittar i alla fall.

25 augusti 2010

Följ Fredrik Stenbecks blogg


Ibland räcker det med en uppmaning. 

Jag vet att jag känner många som kommer uppskatta att följa Fredrik Stenbecks blogg. In med den i din RSS eller Feed My inbox och läs!!! Grymt klok och bra.

Diane Arbus

Rockstjärnan påminde mig om ett program, Kobra sommar, där Sally Mann skulle vara med. Jag har skrivit om henne här tidigare. I programmet pratade hon om Diane Arbus och om hur hennes bilder hade inspirerat Sally, det gjorde mig nufiken. Jag insåg då att hon var fotografen bakom bilden av pojken med handgranaten som jag altid gillat. 

Diane blev tydligen berömd för sina bilder av outsiders;  ofta transvestiter, prostituerade, dvärgar eller andra männsikor som omgivningen inte tyckte passade in i det amerikanska samhället på 50- och 60-talet.

Hon fotade sina modeller deras egna miljöer och gjorde betraktaren av fotot obekväm. Hon menade att hon fotade verkligheten och att hon var tvungen att göra det så folk skulle se den.Diane led av manodepressivitet och vi 48 års ålder så tog hon sitt eget liv.

24 augusti 2010

Svenskarna har druckit mer alkohol än på länge

Såg något inslag på TV4 om att svenskarna har druckit enormt mycket alkohol denna sommaren. 


Reportaget innehöll exempel på svårigheten att gå från dricka varje dag till att bara dricka på helgerna under sommaren. Det gavs exempel på att en man som dricker 1-2 glas vin på vardagarna utan att uppnå berusning heller inte kunde öka den dosen under helgerna. För kvinnorna gällde generellt halva mängden. Då sades dessa personer vara utom fara. 


För egen del så undrar jag varför det behövs exempel med att dricka varje dag. Känns som att alla istället skulle kunna välja att ta ett eller två glas vin vid mycket väl valda tillfällen. Låter mer sunt.


Och det i samma land som ska förbjuda Fun Light.

23 augusti 2010

Shirin Neshat - Women of Allah series

Har hittat en fantastisk serie bilder som heter the Women of Allah series. Fotografen heter Shirin Neshat och just denna bilden Guardians of revolution. Leta fram all information och allt innehåll du kan och låt dig imponeras.


22 augusti 2010

Oj då!

Läste under Sport & Spel i GP fredagen den 6 augusti:


"Om Göteborgs elitklubbar inte snarast prioriterar ungdomsrekryteringen i de invandrartäta förorterna riskerar lagen garanterat att halka efter i svensk forbolls framtida utveckling."


Oj då, äntligen någon som reagerar. Åtminstone på pappret. Och personligen tycker jag att denna diskussion är så intressant att den borde vara på första sidan, på nyheter och i debatter. Vad tycker klubbarnas ledare? Kallar de alla människor vid samma namn? Vad tycker förbundet? Vad tycker polisen? Hur känner spelare? Riv i det och upp med det. Vågar ni kliva fram?