16 maj 2009

Varför gör du det du gör?

Varför gör du de saker du gör? Har du någonsin ifrågasatt det?

Jag tycker att det är dags att du börjar göra det.

Jag har ett fantastiskt umgänge och flera i umgänget ifrågasätter sig själva, omgivningen, tingen och vad de gör med sina liv ganska hårt med jämna villkor.

Jag tror att det är bra att mappa av vad sysslan och prioriteringarna är mot vad vi just nu vill och kanske vill framåt.

Om det känns snett skall vi göra något åt det eller sluta att fundera.

Ansvaret och beslutet är ditt. Jämför ej med andra eller tänk praktiskt, de misstagen är det så många du känner som gjort.
Var tydlig och konkret!

15 maj 2009

Little Village runt

Jag gillar att kuta runt på stan. Skulle dock adrig få för mig att kuta runt stan.

Dags för en del människor att springa ett varv runt Little Village. Säkert massor av de jag känner som skall göra det. Några vet jag. Alla har säkert en massa olika anledningar. Någon har blivit anmäld av sin bror som födelsedagspresent, någon annan har ingen aning, ett par har blivit utmanade av ett par kollegor, någon kanske har behövt det som morot för att träna, en och annan kanske inte har en aning.

Själv kommer jag ägna dagen åt att prova ut två par nya Inithium.Dessa kommer att lyfta livet yterligare. Ett par är rena och vanliga bågar till jobb och till fin och ett par är ett par magiska mot solen. Kommer säkert bli några vändor i butiker också och göra ett försök att de har det bra också denna lördag. Jag vet att det är kasst med nya RaRe-grejer, de skulle kommit denna veckan. Kanske kommer Prinsessan att ha tid att träffas, alltid stora ögonblick. Kanske kan Fastighetskungen eller Ekonomen masa sig ned på stan.

Nåväl, jag kommer att titta på de som rusar runt Little Village och stå och fundera på varför de kutar runt stan på ett totalt olikt sätt mot det som jag brukar relatera till när det gäller att kuta runt på stan.

De har kanske sina anledningar och jag mina...

BTW, här är länken du suktat efter http://www.initiumeyewear.com/

Min första stjärna

Min första stjärna! Han hette Feffe, eller kallades så i alla fall. Han var enormt snäll mot mig när jag var liten. Han var minst tio år äldre och son till mina föräldrars bekanta. Hans pojkrum var det coolaste rum jag hade varit i. Fyllt med de rätta affischerna, statyerna, den enorma stereon, kläderna, ciggaretterna utan filter, filtarna, sängöverdragen och framförallt men fyllt med musiken...
Feffe visade mig en värld av ljud och ljus som jag nu vet att jag valde som grund för hur jag styrde hela mig. Han spelade upp och visade en värld med Velvet, Uriah, Roxy men framföralt bjöd han på David Bowie. Bowie visades upp i alla dess former; affischer, skivor, singlar, foton, bilder, tavlor...name it!
Tack Feffe, Du var min första stjärna!

Usama Um Barrack

Vad sysslar och pysslar vår den där Gulleponken med nu?

Det är oroväckande få under som presenterats än så länge, men vi hoppas och förutsätter att det kommer. Eller har han gått på vatten ännu?

Han kommer ju göra allt så bra och se till att det blir en så vacker och fin värld.

Han är ju ändå den perfekta individen, personen och människan.

Så underbart duktig på att tala, argumentera och fylla världen av hopp.

Och en så underbart charmig fru han har, för att inte tala om barnen. Helt suveräna!

Go Usama Um Barrack, you are the man! För igår, för idag och för framtiden!

14 maj 2009

Bli smal till sommaren

Fick ett mail från en kille som hette Adam Hansson. Han kunde tänka sig att fixa piller för 895 kronor gratis, bara portot skulle tillkomma. Detta så att jag skulle kunna bli smal till sommaren.
Dessutom skickade han med något så trevligt som några menyförslag i form av läckra sommar recept för att ytterligare påskynda min viktminskning. Adam Hansson föreslog Tandoorikryddade laxspett med myntayoghurt.
Känner mig ändå lite speciell när en kille som Adam Hansson, jag har inte ens träffat honom, tar sig tid och kommer med dessa förslag. Jag menar bara att han är så relationsdriven att han letar upp min mailadress...

11 maj 2009

En har bestämt sig för att säga vad den tycker

Pratade med en god vän idag. Han berättade att han hade bestämt sig för att sprida glädje. Självklart blev jag nyfiken och undrade vad det var han skulle göra och varför. Han sade att han hade kommit på att tyckte han att det bästa som fanns var att få äkta och positiv feedback från andra människor.
Han berättade att han hade klurat ett tag på hur han själv gjorde och insett att han ofta tänkte bra saker om personer men att han aldrig eller sällan sade det till dem. Nu sade han sig ha tagit ett beslut. Han skall börja säga vad han har för positiva saker att säga till personer när han tänker på det. Jag blev lite glad och sade att jag nu förstod vad han menade med vad han skulle göra och undrade varför han skulle göra det. För mig egen, skulle svarade han och jag förstår vad han menar. Förstår du?

Samma gamla sång

Det var en evighet sedan vi levde våra liv tillsammans. Det var så länge sedan att du tills alldeles nyss faktiskt bara var ett namn och en del positiva minnen. Jag kan inte minnas det som en plats i solen och jag vill nog minnas det som en del i åtminstone min utveckling. Fast kanske påverkade det mig mer än jag någonsin kommer att få reda på. Vad var det som drev dig och vad var det som drog dig till mig?
Jag vet att det hänt mycket med mig sedan dess, men varför har det inte hänt något med dig? Varför är det samma gamla sång? Varför pratar du om samma saker som då? Varför har du samma brist på stil, samma vanor och samma brister?

Hoppas att du vet att det är mycket aktiva val du gjort och att du har det som du pratade om redan då att du ville ha det. Du hade potential och du har valt att inte utnyttja den.

Mitt eller ditt

Den senaste tiden har många fascinerats av att det finns personer som skor sig på sina positioner, har enorm bonus och att det finns märkliga kopplingar mellan de som tillsätts och de som tillsätter. Det stormas kring så kallat folkvalda som sitter på fler arvoderade styrelseuppdrag än de flesta har vänner och bekanta.
Jag förstår att människor tycker att det är för djävligt och vill spetsa det hela genom att påstå att det är ganska många i Sverige som har svårt att skilja på mitt och ditt. Ytterligare fler är det som har svårt för att förstå var pengar kommer ifrån och hur vi alla kan bidra.
Det är i grunden så att den som en gång har betalat städhjälp svart, själv jobbat svart, undanhållit förmåner, använt bonuspoäng från jobbet privat, etc. i grunden är likadan själv. Stort fusk och litet fusk eller stort brott eller litet brott är bara grader av samma definition.
Vi vill så gärna vara unika, hålla på vår sak och stå för det vi gör?