08 maj 2010

Hotellrum utan kontakt

Är du en person som reser mycket i jobbet? Det går snabbt att avgöra om det är ett hotell som tänker på de som reser mycket eller ej. Jag anser att jag förhållandevis är en person som reser mycket och bedömer att det är oerhört få hotell av klass som tänker på hur vi som reser har det.

Vad jag pratar om är avståndet mellan ett eluttag och sängen.

Det som är mitt mönster när jag släntrar in på hotellrummet sent är att trycka igång mailen via datorn helst liggandes i sängen. Du vet de där mailen som kräver mer än de korta svaren via  iPhone. De där som kräver lite snabbare och mer noggran översyn och koll. Kan vara korrektur eller avtalsförslag. Efter en stund så är det dags att ladda batterier... men det som är mitt största behov som kund på hotell i jobbärenden förblir icke prioriterat. Det finns nästan aldrig kontakt vid sängen. Jag lever med mobil och dator på resande fot. De har behov även på hotellet vid sängen...

Tydligen många branscher som saknar use case för vad kunder vill ha...
 

RA-RE har öppnat ny butik i Sofia

Vad är askmoln jämfört med att RA-RE öppnar ny butik...?

Detta var den presskommuniké som gick ut i samband med öppnandet:
On April 16th 2010 a new RA-RE’s Store opened in Sofia’s City Center located in the business district, 2 Arsenalski Blvd. The shop presents RA-RE Man and Woman collections, on its 60-square metres of space.

The interior design reflects the style and Ra-Re’s world is represented by dark green wallpaper. The store features simple white lacquered fitments with brushed steel hang rails plus vintage chairs and tables. The dark grey resin floor has been chosen deliberately to contrast and enhance the lighter coloured walls and ceiling.

We are waiting for you!

Faktum 94

Så här skriver Faktum själva om det nya numret av Faktum, #94:
I nya numret av Faktum berättar vi historien om Errol Norstedt – schlagerartisten som blev mest känd för sin karaktär Eddie Meduza. Vi besöker Göteborgs enda moské och funderar över vad det är med islam som skrämmer. Dessutom följer vi upp vårt avslöjande om Västkustfamiljen och tar en titt på vad som hände sedan. Vi spanar in sexlivet i skogen, letar fram en gammal Faktumförsäljare och introducerar ett nytt ord i svenska språket. Som om inte det vore nog så slänger vi in en ny sida i tidningen om vad som händer på Faktum, vi tar en titt på cafékulturen i Göteborg och presenterar den rafflande upplösningen på vår fotonovell Förändringar. Som vanligt i tidningen: Ett anstötligt liv, krönika, Uppfattat, Lenarto, Gatukonst och månadens kalenderpojke. Fint ska de va!

Mer om Faktum hittar du på http://www.faktum.nu/

07 maj 2010

Bar & Hotel Straf


Jag och Prinsessan hittade till Bar Straf i Milano. Stylisten och Fixaren hade tipsat oss om detta hotellet och baren. Nästa gång du är i Milano skall du glida in i baren på en kaffe eller vad du än må vara sugen på. Om du ändå skall boka en resa till Milano så skall du kolla om det går att hitta en natt eller två på hotellet.
Skönt att hitta sina favorithak i lite olika städer.


Har tidigare skrivit om mina favvoställen i London, Göteborg och Barcelona. Det kommer fler.

Länk till Bar Straf hittar du nedan.
Bar Straf

Gammal hederlig reklam

06 maj 2010

Levis

Levis 501. För mig är det Levis. Annars har varumärket under väldigt många år varit ingenting för mig. Jag vet att de har ett enormt utbud av allt rent produktmässigt. Och det är kanske precis det som gör att jag inte har någon som helst känsla för varumärket.

Tycker märket är skit. Dålig kvalitet och ful design rent generellt. Finns säkert snygga och välsittande modeller och coola prylar eller plagg bland deras enorma utbud. För mig är det så att användarna och kunderna ser ut att vara medelålders ingenjörer och generellt används av personer som har dem i tio år eller mer. För dem har det förmodligen varit fantastiskt med Levis 501.

Skulle vara kul att veta eller få höra hur Levis vill att jag skall uppfatta det och om jag överhuvudtaget är med i målgruppen.

Jag ägnade ganska mycket tid åt att kolla igenom en massa gamla och nya reklamfilmer de gjort och blir allt annat än tänd. Kollade även deras sajer för de olika världsdelarna och några landssajter. Urk!

Detta var den roligaste reklamfilmen jag hittade, eller i alla fall den jag gillade bäst. Michel Gondry har gjort filmen.
Brända Barn

Av alla band som fullkomligt exploderade fram i punkvågen så låg Brända Barn från Sundsvall enormt bra till hos mig i allmänhet och sångaren Brodde i synnerhet. Brända Barn bildades 1979. Sångaren Anders "Brodde" Brodin hade tidigare medverkat i punkgruppen Massmedia och gav tillsammans med dem ut ett par singlar 1979. Därefter bildade han, sommaren 1979, Brända Barn som tog sitt namn efter en roman av Stig Dagerman.

Bandet började som ett punkband men utvecklades sedan i annan riktning, influerade av bland andra Joy Division. De spelade som förband för Sham 69 då denna grupp uppträdde i Sundsvall 1980. Brända Barn spelade in en radda singlar 1980-82. Deras enda album Allt står i lågor gavs ut 1983, och blev mycket uppmärksammat. Gruppen samlade en extatisk publik till sina konserter under en turné vintern 1983-84. I februari 1984 splittrades sedan bandet. Brodde sa sig inte orka med det intensiva trycket från fansen under och efter konserterna. Tonåringar i publiken hade flera gånger stormat scenen för att få röra vid honom.

Sent 1984 gjorde bandet comeback under namnet The Wild Bunch, vilket senare ändrades till The Bunch, där de bland annat spelade en helt magisk cover på Neil Young's "Hey Hey My My". Efter detta har bandet haft ett antal återföreningar: 1987, två konserter 1991, två 1999 och tre stycken konserter 2003.

Versionen av Hey Hey My My är en av de låtar jag nynnat mest på i hela mitt liv, som sagt magisk.
Bandmedlemmar:
Anders Brodin (Sång)
Mikael Svensk (Gitarr)
Peter Byström (Bas)
Henrik Brodin (Trummor)
senare tillkom:
Ulf Kjellberg (Klaviatur 1980-81)
Mårten Mårtensson (Klaviatur & Slagverk 1981-82)
Jan Strandqvist (Klaviatur & Slagverk 1982-)

Diskografi:
Brända Barn/Andra Behov/Vänner jag hade glömt (1980) (EP)
Män utan fruktan/Cirkus (1982) (singel)
Allt står i lågor (1983) (LP)
Hey Hey, My My/Korståg (1984) (singel, utgiven under gruppnamnet The Bunch)
Brända Barn (1992) (CD - innehåller Allt står i lågor + Män utan fruktan / Cirkus)

Bandet medverkar dessutom på följande samlingsskivor:
Skit i vad dom säger på samlings-EP Andra branden (Sundsvallspunk vol. 2) (1980)
Kärlek och hat (alternativ version) på samlings-LP Sveriges största singel 3 (1983)
Allt står i frågor (Red Mecca remix) på samlings-CD We're only in it for the money - 20 years of Massproduktion (1999)

Låtarna från första EPn och Andra Branden finns dessutom återutgivna på samlings-CDn Punksvall 1979-80 (2003)

Lite bilder till musik som jag hittade på YouTube
Här har du även ett par länkar på Spotify till samlingsplattor där Brända Barn är med:
Punksvall 79-80
We're only in it for the money

04 maj 2010

Schysst affischklädd vägg

Någonstans i Italien

Andy Warhol

Andy Warhol hette egentligen Andrew Warhola. Han föddes 1928 i Pittsburgh, Pennsylvania i USA, och dog 1987 i New York. Warhol blev en viktig nyskapare av konsten i mitten av 60-talet och förgrundsgestalt för det som brukar kallas popkonsten.

"I framtiden kommer var och en att bli känd i 15 minuter."

Andrew Warhola föddes i Pittsburgh 1928. Hans föräldrar kom från det nuvarande Slovakien. I mitten av 40-talet läste han formgivning vid högskolan Carnegie Institute of Technology i Pittsburgh och efter examen flyttade han till New York. Hela 50-talet var Warhol en lyckad reklamtecknare som fick flera priser för sin grafik. Redan nu började han odla myten och bilden runt sig. Det var också nu som han förkortade sitt namn till Andy Warhol.


De första bilderna från 60- talet var serieinspirerade och hade drag av reklam. Bland annat kom några av hans mer kända verk till nu: soppburkarn från Campbells på målningar.Hans färgglada siksceentryck av dåtidens kändisar kom ocskå till nu. Att göra konst till massorna blev också möjligt när Warhol 1963 skaffade en grupp medarbetare som kallades Factory. Warhol sysslade också med experimentella filmen i mitten på 60-talet och gjorde över 70 filmer. Bredvid måleriet och filmtagning började Warhol stödja rockgruppen The Velvet Underground genom att producera deras första skiva. För bandets konserter skapade han en ny ljusshow med element som idag är helt vanlig för liknande ändamål som stroboskop och discoboll.

"Jag kallar dem experimentfilmer eftersom jag inte vet vad jag sysslar med."

Studion blev även ett slags nöjesplats för New Yorks bohem. Dansare, transvestiter, självdeklarerade skådespelare, målare och musiker möttes här. Warhol dokumenterade allt med sin filmkamera eller senare på polaroid. Många kända personer blev filmade under dessa så kallade Screen Tests, bland annat Mick Jagger, Bob Dylan, David Bowie, Marcel Duchamp och Salvador Dalí.


Warhol skapade hundratals liknande filmer som alla realiserades enligt samma procedur. Personen fick sätta sig på en stol, sedan tändes starkt ljus, filmtagningen påbörjades och Warhol lämnade platsen. Det tog flera minuter innan Warhol kom tillbaka och personen var ensam framför objektivet. Resultaten var däremot helt olika, vissa personer försökte hela tiden att vara coola, andra blev nervösa och tände en cigarett eller så kände de sig ledsna och började gråta.
Andra filmer av Warhol dokumenterade under flera minuter eller timmar hur andra män sover eller äter.

Här finner du lite bilder på BowieWarhol utsattes 3 juni 1968 för ett mordförsök utfört av den militanta feministen Valerie Solanas. Han skadades svårt och återhämtade sig aldrig helt från skadorna. Historien om våldsdådet återspeglades 1996 i filmen I Shot Andy Warhol. Efter attentatet lämnade Warhol regin till sin medarbetare Paul Morrissey, men stod själv som regissör, för att filmerna skulle få mer publicitet. I stort sett är det dessa filmer som Warhol är känd för i Amerika och Europa.

”Jag tycker att cannabis borde vara lagligt. Jag röker det inte, men jag gillar dess lukt"

Enligt uppskattningar av Whitney Museum of American Art skapade Warhol under hela sitt liv cirka 400 Screen Tests, nästan 280 andra filmer och över 4 000 video.

Warhol var under 1980-talet aktiv i flera TV-shower, reklamfilmer och musikvideor. Bland annat hade han uppträdanden i TV- såpoperan The Love Boat och i filmen Tootsie. Han medverkade i musikvideor av The Cars och Curiosity Killed the Cat. I New Yorks lokal-TV hade han i över fem år en egen show, Andy Warhol’s Fifteen Minutes. Förutom sina egna och Morrisseys filmer producerade han även två långfilmer som regisserades av Ulli Lommel.

”Varuhusen är vår tids konstmuseer"

Warhol skrev även en bok A: A Novel och 1971 uppfördes hans teaterpjäs Pork för första gången i New York och London. Pjäsen bygger på telefonsamtal mellan Warhol och skådespelerskan Brigid Berlin. I pjäsen framställdes flera av hans följeslagare på ett ofördelaktig vis.

Andy Warhol dog vid 58 års ålder i New York efter en rutinmässig gallblåseoperation. Warhol led av läkar- och sjukhusskräck, så han drog sig för att få sina återkommande gallblåseproblem åtgärdade. Enligt obduktionen ska han ha fått en hjärtinfarkt eller en kollaps av lungorna när han sov. Vid hans begravning i födelseorten Pittsburgh var bara nära familjemedlemmar tillåtna. En mässa för konstnären i St. Patrick's Cathedral i New York besöktes av över 2 000 sörjande.

"Jag tycker att en bild är bra om den är skarp och föreställer en kändis"

Warhol ägde vid döden så många föremål att det tog Sotheby's nio dagar att auktionera ut dödsboet, som slutligen värderades till över 20 miljoner dollar. Med delar av auktionens inkomster inrättades en stiftelse, Andy Warhol Foundation for Visual Arts.

”De säger alltid att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv"

Här har du en länk till Andy Warhol Museum
Och en länk till Warhol Foundation

Och till sist en hyllning från Den Störste till Andy!!!

03 maj 2010

Mr Perswall

Dags att byta stil i något rum hemma? Jag har skrivit om dem tidigare och här kommer det igen. För er som ännu inte upptäckt Mr Perswall

Mr Perswall är ett relativt nytt affärsområde inom Eco Borås.

Här finns mängder av foton och mönster att laborera med och du kan välja egna mått och lägga in egna bilder. Skaffa ett lösen och beställ en provtapet. Den populärste tapeten just nu är den du ser på bilden.

Nedan ser du en intervju med deras exportansvarige när han intervjuas i rysk TV oh lite andra bilder från deras besök i Ryssland.

Inte så många världskändisar längre

Under många år var vi i Avlånga Landet bortskämda med att det fanns en del av våra idrottsmän som var världskändisar. Borg var det, Edberg och Wilander var det. Stenmark var det inte. Tomas Brolin, Henke, Ljungberg och J-O Waldner var det. Vilka är kända över hela världen idag?

Jag antar att det egentligen bara är Zlatan som är det. I mindre rum är även Robin Söderling känd i hela världen. Men ingen mer va?
Hoppas att Turistråd och andra inser det så att de måste vara mer aktiva, skaffa större budgetar och förstå vad det innebära att vara proaktiva.

Fick en fråga

Kommer du ihåg hur vi satt och kliade oss i huvudet...?

Nej, blev mitt svar...

Jo, men vi satt och kliade oss i huvudet...? Ett år sedan...!!!

Nej, ...

Jo, visst minns du det... Vi...

Helt rakt, jag minns ej vad du pratade om, det är för länge sedan. Du kan säga att det var igår eller beskriva hur mycket du vill... Jag minns inte. Jag har haft, har och kommer ha för mycket att göra för att gullesnacka om hur det var för ett år sedan. Om det var ett år sedan så är jag säker på att vi agerade och att vi justerade eller åtgärdade mycket snabbt. Därför gick det säkert bra. Det skall finnas en fördel med att ha varit med om saker tidigare. Speciellt om du är den typen av person som faktiskt sparar rätt saker i minnet.

OBS! Ovan är bara en berättelse. Den är inget försök till att återge någon dialog jag varit med om.

02 maj 2010

De håller en linje

Önskar verkligen att jag hade kunnat säga att det är ett nöje att vara stamkund hos dem. Jag menar det där gamla statliga bolaget som har helt rätt i att de har haft det tufft och att de blivit bättre, men som ej lyckas få mig nöjd som kund hur mycket respekt jag än försöker ha. Ja, det är mycket oturligt med askmoln och annat.Enligt dem så är jag en som räknas som viktig och prioriterad, det har de skrivit i massor av pappersutskick som kommit i stora kuvert genom åren.

När jag för några dagar sedan för en gångs skull flög privat så var det enormt svårt att känna igen sig som en viktig och prioriterad. Dock var det lätt att känna igen SAS i handling till skillnad från hur de gör sig gällande i ord.

Jag önskar verkligen att de klarar sig och att de kommer finnas kvar. Jag skulle inget hellre vilja än att vara en av alla prioriterade och viktiga. För mig är alla kunder det, oavsett om de är kunder för första gången eller om de har handlat i 30 år.
Hur är det för SAS...
Gräver ni där ni står?
Tycker ni att det är bra för oss att vara kund till er?
Vill ni ha oss som betalar i fokus?
Vill ni att vi skall trivas och prata gott om er?

Eller är det som jag tror, att när ni läser detta så tycker ni att jag har fel och att jag ej fattar hur det är att driva ett flygbolag?

Inithium

Om du inte såg det senaste inlägget och redan kollat in deras brillor på Inithium Eyewear så gör det nu.
I filmen IRON MAN 2 har Robert Downey Jr. och Sam Rockwell BOTH Initium Eyewear på sig i filmen... Tycker att de LOOKING GOOD. Trailern i sig och hur filmen verkar vara har jag ingen aning om. Jag vill bara göra reklam för Inithium.


Kom nu ihåg att kolla in deras brillor!

Här har du några så länge...