05 november 2011

Gynning

Var på Carolina Gynnings vernisage i Little Village i veckan. Överraskande bra. Kommer skriva mer om det om några dagar.

Just nu!

Skönt att kolla in sina skor, just idag ett par från Delle Cose.

Tin Machine - Working Class Hero

Rockstjärnan åstadkom ett fullständigt Tin Machine-inferno i min skalle för ett par kvällar sedan. Satt och jobbade när det dök upp ett klipp med Tin Machine från Rockstjärnan och jag publicerade det omedelbart här nedan. Samtidigt hittade jag denna enormt starka pärla. Det är inte en version av någon Hillbillys variant, detta borde vara orginalet, det är helt enkelt briljant!

04 november 2011

Tin Machine - Under The God

Ett smakprov av Andi Almqvist - Red Room

Kom igen nu kylan!

Skrev detta en kväll på ett hotellrum i Stockholm, var i slutet av september. Har helt enkelt missat att publicera inlägget och tycker likadant fortfarande... 
Segt att hösten inte rikitgt blommar ut, tjatigt. De där riktigt bra dagarna för lager på lager och som kräver handskar, var är de? I och för sig är det skit samma. Jag har sedan länge börjat anväbda dunjackor, stickade tröjor, päls och annat som hör denna perioden till.


För prick ett år sedan var vi på en prisutdelning i Stockholm och då var det kallt och skönt. När vi var och häntade pris i år så var det 25 grader.

03 november 2011

David Bowie

Denna bild säger mer än vad Nutcase Colin sagt under hela sitt samlade verk av svenska skräpkultursfilmer, men så är det också en bild på the Holy David Bowie!

Tin Machine Live - Under the God (Paradiso 1989)

Jag vet att kvaliteten är sådär på detta klippet... Men låten, mannen, texten...

02 november 2011

Var finns du och varför?

För det första så finns det inget som heter eller ska kallas social media, det är ett beteende som är socialt. Inte en mediatyp eller en kanal. Dessutom är det platser som från början var communities, platser som ägas av någon annan. Därför borde det heta offsite, en domän du kan ha en del av men inte äger och kontrollerar domänen. Till skillnad från onsite. De platser där du äger domänen och kontrollerar den. Ovan är tänkt som en nomenklatur för varumärken, och då mestadels för företag och även för individer och organisationer. 
Oavsett det, vilka finns du på som person och varför?

01 november 2011

Vem ringde?

Under helgen har ett nummer ringt mig intensivt... De enda jag känner till som ringer från fasta nummer är telefonsäljare. I söndags satt vi på byrån och jag såg att det än en gång ringde från det Stockholmsnummer som ringt intensivt de senaste dagarna. Bestämde mig för att kolla på hitta.se och det gav de nada, googlade sedan numret och hittade en fantastiskt sida som jag bara hört talas om tidigare - Vemringde.se


Där hittade jag direkt vem det var som hade ringt, eller åtminstone vad bolaget hette. Dessutom fanns det hemadress och hemnummer till den som äger bolaget samt en uppmaning till att ringa hem till honom och prata med honom. Säkert jobbigt för honom, men väldigt humoristiskt samtidigt. Numret som ringde mig var 08-53526790. Du kan googla det eller kolla direkt på Vemringde.se för att kolla det jag skriver...


Jag hade en likadan upplevelse för några veckor sedan då ett 031-nummer ringde mig intensivt. Jag kollade vem som ägde bolaget och vem som stod som VD ochringde upp honom, sa vem jag var och frågade vad jag kunde hjälpa honom med eftersom han hade sökt mig så intensivt. Han sa att han inte irngt och vi kom fram till att det förmodligen var hans callcenter som ringt... Han var vänlig nog att ta bort mig från listan. Ibland är det bra att prata med högsta chefen...:)

31 oktober 2011

Petit Choux - The Revival

När jag var hos Rockstjärnan för ett tag sedan bjöds det Petit Choux till efterrätt. Någon sa att det var poppis på 80-talet, för mig känns det längre sedan. Känns som något far- och morföräldrar bjöd på när det var riktig hyllning eller fest.


Så bjöds jag då på detta för ett tag sedan och vill bidraga till Petit Choux's återkomst till restauranger och folkets kök och fester. 


Om några år kommer det komma en film
"Petit Choux - The Revival"
Den kommer ha en vanlig europeisk familj i fokus. Familjen har det lite segt och vardagligt tills de Julen 2011 får en gammal efterrätssbok av mormor. I denna boken hittar deras dotter receptet på Petit Choux... Och du kan ju säkert se framför dig vad som händer sedan. Utan att berätta för mycket så blir det världens första råvarukris baserad på ingridienser i form av att det råder total brist på vatten, smör, vetemjöl, ägg, vispgrädde, florsocker och bär. Allt detta drivet av det totala och globala ha-begär som börjar efter nyåret 2011...

30 oktober 2011

Jack White - I Fought Piranhas

Detta är helt enkelt enormt bra och på gränsen till lysande. Och som du säkert förstått redan... Detta är ett tips från Rockstjärnan. Det kommer komma mer, mycket mer, med Jack White här. 


Det är även ditt ansvar och din uppgift att leta upp mer om och med Jack.