25 februari 2012

Sällan någon riktigt vacker...

När mötte du senaste en människa som var förstummande vacker? 
Och berättade du det för denna förstummande vackra människa, som du eventuellt senast mötte? Personligen har jag förmånen att möta några enormt fördtummande vackra med jämna mellanrum. Det de har gemensamt är att de generellt är imuna mot kommentarer kring hur snygga de är, men att de blir generade när jag säger det till dem, de vet att jag menar vad jag söger...

The Gents - Vertige de l'amour

Jag är fullt medveten om att jag har lagt upp denna förut, och det är den värd, en låt som måste göra att t.o.m. Sting förstår att han kunde ha blivit en unik artist...


Går dessutom ett rykte att ska komma på Skaninavienturné snart...

24 februari 2012

Breil Times Watch

Ibland måste vi, var och en, unna oss något nytt. Och denna var lätt att välja, det enda som fick mig att tveka var loggan i mitten. Jag köpte förklaringen att priset var lägre när de fick ha promotion i mitten av urverket.

Jag spenderar mycket tid konsumerande...

Jag spenderar mycket tid konsumerande kunskap, information, fakta och letar nyfiket via online. Jag är uppkopplad all vaken tid. Jag pratar nästan aldrig i telefon längre, har ingen så kallas fast lina hemma och chattar eller textar till alla privat. Dessutom prenumererar jag inte på traditionella tidningar eller kollar på traditionell tv via tv-apparat.


Så vad ska jag svara när någon frågar om jag såg på Skavlan i fredags? Vart ska jag gå om någon föreslår att vi ska titta på tv? Och vad menar de? För några veckor sedan deltog jag i en undersökning via telefon, blev uppringd av någon firma. Frågorna fokuserade mycket kring det som har kallats mediekonsumtion och en sak var solklar, och det var att den som intervjuade blev förvånad/förskräckt över mina uppenbarligen höga siffror på antalet timmar jag är uppkopplad. Och när jag skulle svara på hur många timmar om dagen jag kollade på TV så blev mitt svar någon timme i veckan... Samtidigt som jag frågade dem vad de menade med att titta på TV... det gick inte att svara på. Sedan kom frågan ”Hur ofta kollar du på TV i datorn, t.ex. SVT Play?”. Då var det ju såklart det svaret jag redan hade givit...


Jag är medveten om och vet att jag har bytt beteende snabbt och att evolutionen bara drar på, och konstaterar också att det språkmässiga ovan är en ålders-, vane-  och kulturfråga som baseras på hur mycket du konsumerar i ditt beteende och var, hur och när du gör det. 


Personligen så anser jag att livet bara blir bättre och bättre och jag prioriterar att spendera massor av tid och tanke uppkopplad. Känslan av vällust blir bara större och större ur alla aspekter tack vare online. 


Jag lovar att skriva lite längre om detta lite längre fram, nu slängde jag bara upp lite tankar i form av textfragment för att börja. 

23 februari 2012

Dagens Zlatan-citat

"Fått? Det var det numret jag ville ha. Det var inget jag fick, det var någonting jag tog."
Zlatan om sitt tröjbyte i Inter

Frukost

Ja, det händer faktiskt ibland... Att jag äter frukost alltså, fast det är fasen inte ofta. De gånger jag njuter av en frukost i Sverige så är jag antingen ensam eller med Min Lilla i Paradiset utomhus på sommaren. Och det händer även att jag äter frukost tillsammans med rätt sällskap precis var som helst. Frukost är dock aldrig så bra som på  ett café utomlands, spelar ingen roll i vilket land det är, bara det är människor i rörelse.Skateboard

Som jag minns det så hade vi riktigt jäkla kul när vi hängde i Näckrosdammen. Jag saknar aldrig gamla tider, för att de nya är bättre. Fast just dennna tiden i 14-årsåldern tror jag mig veta att vi hade grymt kul... Minns fragment av att en av distributörerna var Butiken Äpplet... Minns min skatebutik på sidogatan till Gibraltargatan... Minns skatebutiken vid Berzeligatan... Ler när jag tänker på gropen i Landala... Hål på de hängiga jeansen... Tygbälte med lång längd framåt... Snelugg... Våra favvotjejer... Nä, nu räcker det...

Dagens Zlatan-citat

"Jag behöver inte media, det är media som behöver mig."

21 februari 2012

Detta är pannkaksdagen


Idag ska du göra som engelsmännen och fira pannkaksdagen! Tisdagen efter fastlagen är i många länder känt som Pannkaksdagen. Då samlas stora och små för att äta pannkakor och anordna pannkakslopp...
Så skit i semlorna och fira 
Pannkaksdagen. Pannkaksdagens ursprungsland är England, där man istället för semlor äter just pannkakor. Just av denna anledning har de infört Internationella pannkaksdagen på samma dag som fettisdagen infaller. I England arrangeras under dagen många olika pannkakslopp dagen till ära. Det går ut på att man med en stekpanna i handen innehållande en pannkaka skall springa ett lopp där man som deltagare under loppets gång skall vända pannkakan i luften vid minst tre tillfällen. I den lilla engelska byn Olney har de anordnat pannkakslopp på Pannkaksdagen i mer än 560 år!

Vad sa Fredrik Reinfeldt egentligen?

Har varit en massa snack kring att vår statsminister Fredrik Reinfeldt vill höja pensionsåldern, och kanske känner pressen, alla och envar att det var hans tur att bli påhoppad nu, inte vet jag... Jag är neutral till alla politiker utom de som ligger längst ut på respektive kant... De kan historia för dåligt för att ha min respekt... 

Men först idag prioriterade jag att kolla själv vad det var han sa... Kolla in artikeln på dn.se

Efter som jag inte själv deltar i röstande och andra politiska aktiviteter så kan jag inte tala för eller emot, men jag skaffade i detta fallet en bättre möjlighet att förstå en del gamla fenomen som idag går snabbare och inte alltid innebär koll av källan.  


20 februari 2012

Motströms eller medströms

Sanningen finns ibland på väggar i form av graffiti.


Tack för presenten Prinsessan, du träffade rätt.

Derelicts

Min gissning är att ingen kommer klicka och titta på detta fina klippet. Hoppas givetvis att jag har fel, la faktiskt upp den för att jag vill att du tittar på den. Fast så fort jag använder Vimeo så är det knappt någon som kollar på klippen. Om du kollat så skriv gärna en rad om vad du tycker.

Zidane Headbutts Materazzi by Adel Abdessemed

Frågan är hur stolt min gamla idol Zidane är över denna bilden på denna statyn med detta motivet?
.

19 februari 2012

Vad säger det om er?

Vi har några stycken i Avlånga Landet, såna där som sticker ut bara genom att säga något eller ha på sig något annat än vad allla andra säger eller har på sig.

Jag tycker att det är patetiskt hur mycket det upprör att det finns människor som sticker ut. Ranelid är en ledsen själ som inte bara vill knacka text och ge ut den. Och han gillar att öppna skjortan lite mer och höra sin röst länge. Är det så mycket mer egentligen.?Jag går inte igång på honom och känner honom inte. Och om det inte är mer som krävs för att få igång alla, ja då är det faktiskt bedrövligt.

Kanske ska ni fundera på varför ni går igång så mycket på allt han gör, vad det är ni går igång på och varför.

Jag tror att människor som Ranelid, Peter Siepen och andra får igång er enbart på att de inte håller sig inom ramarna och jämförelserna ni tror er ha valt. Och vad säger det om er och era liv? Är det så lite som krävs för att ni ska tappa fokus?

Lufta dina kläder

Nästan alla kläder mår bättre av att vara upphängda och av att få ha lite luft mellan sig. Och du kan alltid knuffa ut dina hästar med kläderna på altanen, verandan eller balkongen med jämna mellanrum, så att de får än mer vädring och energi.