03 oktober 2009

Online idag och igår

Hur mycket har du ändrat ditt beteende de senaste åren? Surfade du lika mycket 1998 som idag? Vad har du för mobil idag och vad hade du för mobil för fem år sedan? Handlar du på nätet? Läser du mail via mobilen? Hur många timmar lägger du på Facebook? Surfar du på flygplatser? Vad vägde din dator 1998? Hur ofta surfar du när du tittar på TV? Köper du CD-skivor i konvolut (denna frågan gäller ej Direktören och LMS)? Hur många personer har du bara kontakt med online? Hur ofta spelar dina barn spel och är uppkopplade? Kollar du i broschyrer fortfarande innan du skall handla något? Går du ofta på banken? Hur många datorer har du/ni hemma? Är du en Digital Immigrant eller en Dagital Native? Har du visat alla fördelar med online för de som är äldre än du? Kollar och verifierar du det mesta online?

Framtiden är bättre!

02 oktober 2009

Vackert avsked

Min väns pappa dog för ett par veckor sedan. Igår var avskedet. Jag vet inte hur du ser på avsked. Jag tycker att de är vackra.

Avskedet igår var sagolikt vackert. Kyrkan var ståtlig. Solen sken. En blandning av vänner och besökare som tog avsked. Och min vän och hans familj stod ledsna men raka mitt i.

Min vän och hans familj är riktiga människor. Människor med riktiga arbeten, sunda värderingar och mycket gemenskap. Umgås alltid med barnen och tar hand om varandra. Faktiskt de sundaste människorna jag känner.

Jag gick aldrig fram till kistan under avskedet. Valde att gå fram efteråt, när alla andra gick ut. Jag sade tack vid kistan i min ensamhet. Ett tack för att jag fick lära känna dig. Ett tack för att jag blivit insläppt i din familj. Ett tack för att jag har min vän, tack vare dig!

Vila i frid!

01 oktober 2009

RaRe för honom

Att vara RaRe är något positivt. Att bära RaRe är något exklusivt. Denna har jag. Har du den?

30 september 2009

Corso Italia

Äter hemma precis aldrig. Antingen är det på kundmöten, restauranger, flyg, tåg, flyplatser, hos vänner eller annorstädes.

Jag blir aldrig trött på att äta på restaurang eller på att inte äta hemma. Däremot är jag så fantastiskt beroende av att äta på ställen där det blir interaktion med personalen.

För ett tag sedan knallade jag i stan med Varumärkeskungen och Strategen. Ingen av oss var sugen på något fint eller lyxigt ställe. På Drottninggatan 77 hittade vi precis det ställe vi innerst inne letat efter, Corso Italia. Kändes som vi var i Grekland eller Italien direkt när vi steg in. Killen som hjälpte ägaren var glad och avslappnad. Vi tog Bruschetta till förrät och Lasagne och Carbonara som varmrätter. Så enkelt, trevligt och gott i den enkla miljön. Enkla vita träbord, lite vinflaskor på de vita trähyllorna och pinstolar samt en del träbristar med kuddar.

Lagom till efterrätten kom ägaren och berättade hur värdelös hans brors son var som servitör (den gklada och avslappnade killen). Sedan fortsatte han att berätta att hans hemlagade Tiramissu var det godaste i hela staden. Och han lade till att det kunde han säga utan att skryta.

En fantastiskt god och enkel middag. Nice!

Ja just det, Drottninggatan 77 i Stockholm.

www.corsoitalia.se

29 september 2009

Gist - Sätt igång nu

Jag tycker att du omdelbart skall prova Gist. Jag har provat den ett tag och den är grymt bra. Du kan koppla ihop och bevaka dina kontakter, företag, information och de communities du är med i. Gå till gist.com och kör igång.

28 september 2009

Zlatan

Du gör det så fantastiskt bra. Du gör ett enomt jobb även för vår lilla nation. Du gör det med skön stil och med elegans. Du gör oss stolta och ger oss hopp för att Sverige kommer fortsätta att utvecklats.

27 september 2009

Hjältar

Skrev för ett tag sedan om hjältar. De ligger listade utan inbördes ordning här. Listan med hjältinnor kommer lite senare. Detta är några som har varit hjältar hitintills i livet:
- Den Stora
- David Bowie
- Feffe
- Arthur Miller
- Jörgen Pettersson
- Ralf Edström
- Steve Gardner
- Peter Lorimer
- Kjell Uppling
- Jimmy Connors
- LMS
- Eine Fredriksson
- Rockstjärnan
- Johan Cruyff
- Pelle Lindberg
- Fredrik Ljungberg
- Putte Kock
- Bryan Ferry
- Johan Kinde
- Olle Ljungström
- Clint Eastwood
- Mickey Rourke
- Mauro Scocco
- Bono
- Johnny Rotten
- Ivar Kreuger
- Med flera

Få är kvar av dessa. Det är närmare bestämt sju kvar. Vilka fem förutom Rockstjärnan och LMS?