22 oktober 2011

The Dead Weather - I Cut Like a Buffalo

Bäst att lägga upp denna. Fick ett personligt mail från R.S nedan. Och R.S har helt rätt, fantastiskt ball video...

Ladies & Boys enjoy, The Dead Weather - I Cut Like a Buffalo...

Viv Vadi

Ibland bara fastnar jag för allt med ett ställe. Oftast beror det på sällskapet och omständigheterna.


Viv Vadi är en italiensk restaurang i München som jag gillar att smyga in på ensam och incognito. Viv Vadi ligger i botten på Vi Vadi Hotel. Oftast sätter jag mig ensam i baren som ligger rakt fram innanför dörren. Det är där allting händer. Viv Vadi är ytterligare ett av dessa ställen där du känner dig välkommen, maten är lagom god och prisvärd samtidigt som tempot är lagom högt. Om du sätter dig i baren, där jag alltid sitter, så får du se hela skådespelet med diskkillarna inklämda till höger innanför baren, där även köket ligger och där allsköns dofter bara studsar runt. Den hetsiga ägarens frustration ökar med mängden gäster och i slutet av kvällarna är han helt i extas.


Gå dit nästa gång du är i München!

21 oktober 2011

Prinsessans mammas bevingade ord"Ett grässtrå kittlar mer än en flaggstång"


Citat från Prinsessans mammaPS. Det finns fler, och kommer komma fler

Two Against One (feat. Jack White) by Danger Mouse

Detta är bland det bästa jag har hört på extremt mycket. Ruskigt bra! Du kan gissa vem det är som kommit med förslaget...

20 oktober 2011

Alltid i tid i alla lägen

Vissa har principen att de tycker att de kan komma när de har lust... Speciellt privat...


Tänk dig en person som alltid jobbar och som alltid kommer i tid vad det gäller jobbgrejer men alltid kommer försent vad gäller privata grejer... Förfärligt va?


Tacka vet jag personer som alltid oavsett sammanhang kommer i tid, och helst långt innan. Nyduschade och utvilade.


Du kan ju gissa vem som är jag...

Rodrigo Núñez

Du får lite gott och blandat denna gången av olik karaktär. Jag diggar hans bilder, trots att vissa av dem ibland blir lite porriga för min smak. 

19 oktober 2011

En ointressant diskussion om allsvenska tränare

Det är alltid lika intressant var gång det "krisar" i allsvenska fotbollslag eller andra lagidrotter. I och med att jag tycker att det bara finns en enda sport så kommer liknelserna nedan att gälla fotboll. 


När lag som förväntas prestera mer, än vad de gör för stunden, eller bara ligger allmänt dåligt eller risigt till... Då tar de strategiska ledarna i fotbollsklubben beslut utifrån detta och allt snabbare och oftare så pratas det allt snabbare och oftare om att tränaren ska bytas ut. Ofta yras det om att det kan ge den injektion och nytändning som behövs. Jag har varit inblandad i sådana diskussioner själv.


I år har det skrivits och pratats massor om eventuella byten i Djurgården, IFK Göteborg, Helsingborg och det har gjorts byte i bland annat Halmstad. Det har till och med pratats om att det skulle kunna vara på gång även i Elfsborg. 


Jag anser oftast att de som under pågående säsång har funderingar på att ta bort en tränare oftast är helt fel ute. Tränaren är anställd av klubben och/eller av sportchef samt styrelse. Om de totalt underkänner hans resultat eller arbetsmetoder så beror det på dem. Att de inte backat tillräckligt eller för mycket, att de valt fel person, att de har gett fel förutsättningar eller annat. För i den lilla ankdammen som Avlånga Landet är så finns alla möjligheter att kolla upp en person i detalj och få reda på dess för- och nackdelar. Hela diskussionen i IFK Göteborg och Jonas Olssons vara eller icke vara ter sig för mig mer än lite larvig. De har mött bättre lag som kan mer än sparka och springa och därmed inte fått till det. Egentligen tycker jag att de ligger bättre i tabellen än de har förmåga till. Att många är bortskämda sedan förr med att de har framgång är en annan sak. Om Jonas Olsson hade fått sparken så hade det inneburit att de inte hade trott på sin egen modell och att samtliga ledare, anställda och styrelsen hade behövt gå före. Han har ju varit precis som han ska vara och som klubben vill vara. 


Nåväl. I ett företag så görs dessa bedömningar från och till gällande cheferna och jag tycker verkligen att det är märkligt att det så sällan ifrågasätts vilka det är som tillsätter en chef i ett bolag. Kedjan av vem som gjort vilken bedömning vid tillsättningen är solklar. Reaktionen när det går trögare än väntat ska vara mer stöttning och backning, annars sitter problemet hos alla andra än den anställda chefen eller tränaren. Och de mest framgångsrika företagsledarna och tränarna är de som suttit längst. I alla fall om framgång mäts i att bolaget mår bra eller att fotbollslaget levererar.  

18 oktober 2011

Bourne

De flesta gamla filmerna blir skit efter ett tag. En del redan redan efter ett tag, och andra när du inte sett dem på några år...
De tre filmerna om Bourne håller dock mycket väl. Ett par av dem har jag sett ett tjugotal gånger minst, och den första har jag sett än fler gånger. Och de håller. Förutom flera av de töntiga jakt- och fightscenerna, som definitivt inte har mig som målgrupp.


De är välgjorda, lagom spännade och lite söta.

17 oktober 2011

Vackert tifo

Var på GAIS mot en en yngre lokalkonkurrent idag och njöt redan innan matchen av ett fantastiskt vackert tifo. Vackrare än så här blir det inte! Ledsen att min bild är skjuten från höften med iPhonen. Ska fixa fram bättre bild. 

16 oktober 2011

Delle Cose

Den här väskan skaffade jag i våras någon gång. Införskaffad på W19 i Göteborg.
Och du kan ju inbilla dig att denna eller de andra grejerna från Delle Cose inte är något speciellt... om du skulle gör det... Ack, så fel du har. Della Cose gör bara snygga grejer.