09 april 2011

Trentemoller - Springsteen

Jag vet att jag har lätt för att skilja på sak och person. För ett tag sedan skrev jag om Bruce Springsteen här på bloggen. I person och i sak så är det så att det är patetiskt att han är populär. Så gäller även för hans åldrande och förvirrade svenska och populistiska copy cat...


Dra på denna låten som jag lånat från YT. Nu förstår jag ett uttryck som heter, ingen regel utan undantag. Fixaren drog på denna stenhögt en kväll på W19 och jag erkänner att den är fantastiskt bra. Om Trentemöller gjorde alla mixar för Bruce så skulle allt han gör vara världsklass. Fördelen med denna versionen från YT är dessutom att du slipper se honom, hans svettiga linne, hans Rambo-pannband och att höra honom räkna.

Här hittar du Trentemöllers sida.
Och hans sida på FB här.

08 april 2011

Mauros Scoccos nya singel och fina klipp...

Det sitter kvar sedan gammalt. Jag vet inte om det är "tillåtet" att digga Mauro nu för tiden. Fast det skiter jag i. Jag saknar inget av det gamla eller de vi var då, och tycker ändå att detta värmer genom öga och öra. Snyggt och varmt!
Kolla in Mauro här och här

07 april 2011

Hur mår Det Stora Landet?

Denna reklamfilmen går på amerikansk TV just nu. Det är en organisation som jag har dålig koll på och som heter Citizens Against Government Waste. Jag har för dålig koll på vad de står för och vill inte länka till dem. Och poängen för mig med detta är att det är enormt intressant att det görs en reklamfilm med detta fokus. Alla i Stora Landet borde ha förstått redan när japanerna började sälja bilar och numera säljs fler japanska än amerikanska tror jag. Många jag möter i Det Stora Landet säger utan speciell vinkling att så snart det finns ett inrikesproblem så drar vi ut i krig. Jag säger som jag gjort förut, Det Stora Landet kommer att delas upp i stater hela vägen. 

Hur tolkar du reklamfilmen? Är de på väg att få distans till sig själva eller har de givit upp? Vad drar du för slutsatser? Eller är de bara på väg att sluta sig och bli som många andra, dvs att skylla på invandrare istället för att sträcka på sig och bli välutbildade och proaktiva?

06 april 2011

Fundering om online

Jag brukar säga att endast 2% av allt det som kommer hända med online har hänt. Att vi de två tre senaste åren gått igenom den snabbaste beteendeförändringen i människans historia är en sak, men det kommer hända enormt mycket mer. De dagar då teknologin håller oss användare inblandade så går det fort och blir snabba effekter. För desto fler som du har bredvid dig eller tillgängliga som kan hjälpa dig att använda fler av funktionaliteterna på dina olika devices, desto snabbare går det till bättre liv.
Jag hittade detta briljanta citat för några dagar sedan...

“One of the things our grandchildren will find quaintest about us is that we distinguish the digital from the real, the virtual from the real. In the future, that will become literally impossible. The distinction between cyberspace and that which isn’t cyberspace is going to be unimaginable”
William Gibson

Tänk att just denna kavajen har jag...

Du har säkert sett den om du kollat på nyheterna eller läst dags- och kvällstidningarna de senaste dagarna. Kavajen på bilden är min, magisk, RA-RE och från W19...

05 april 2011

Kul retorikcitat

"Hittills har våndan av kycklingben i halsen varit betydligt farligare för svenskar än Usama bin Laden."

Citat ur Aftonbladet, där Jan Guillou kritiserade den hotbild mot Sverige som Säpo förde fram under april 2007. Personligen lägger jag inga politiska värderingar i det, bara kul retorik.

Nicholas Marks och hans gypsygittar

Någon gång nu ska han tydligen vara med på Americas Got Talent. Jag rekommenderar dig att kolla på honom. Jag sprang på honom på en gata och där stod han och bara levererade med sin gypsygittar. Här hittar du mer om honom och kan faktiskt boka honom där också.

04 april 2011

Kommer du ihåg att vara renare av dig?

Oräkneliga är de gånger som jag skrivit om nedan tema, och fler kommer det att bli.

Kommer ni ihåg Svininfluensan? Jag skrev tidigt att det fanns positiva saker med hela diskussionen och händelseförloppet. Framförallt att jag tyckte att det verkade som personer började bli mer noga med hygienen i allmänhet och att tvätta händerna i synnerhet. Var du en av de som bytte vanor och faktiskt började hosta i armvecket? Var du en av de som började tvätta händerna med sprit? Var du en av de som började torka av handtag på offentliga platser och började tänka efter vad du gjorde med händerna innan eller efter du hälsat på någon? 

Jag tycker mig skönja att vissa verkligen bytt vanor och att andra är lika slarviga som de alltid varit. För egen del så kan jag säga att jag aldrig tidigare har varit så noga med att tvätta händerna och det känns ypperligt. Dessutom har mitt intresse för kul och annorlunda tvålar samt handcrémer ökat rejält. 

Dagens uppmaning: Tvätta händerna - ofta. För alla andras skull och för din egen skull. Jag har varit i kulturer där många så kallade västerlänningar skulle räknas som smutsgrisar. Så det kan vara en fråga om 

Vet inte om detta är dokumentär eller humor

Måste vara en dokumentär.? Å ena sidan vill jag garva, å andra sidan är detta kanske nära sanningen. Hur som helst är det smågulligt kul!