05 februari 2011

Bob Marley - Babylon By Bus

De hade inte råd att slänga ut den analoga studioutrustningen på Jamaica och därmed är de plattor som kom därifrån under digitaliseringen i slutet av 70-talet och under 80-talet extremt bra ljudmässigt. 

Babylon By Bus kan vara den bästa liveplatta som gjorts alla kategorier och den håller mer än väl idag. Jag brukar plocka fram den på våren, men den visar sig funka lika bra en dag i januari och februari. Bob Marley dog för tidigt men han ge oss bland annat denna fantastiska platta. Lyssna igenom den högt via Spotify!!!

Du får även Exodus från You Tube.

Fiorentini Baker

Det är nu nästan lag på att du måste ha minst ett par. Kolla in deras modeller här. Alla tycker inte att det är värt att lägga pengar på skor, kängor och stövlar. Men detta är inte skor, kängor och stövlar... Detta är Fiorentini Baker...
Gå med i deras FB-grupp här.

04 februari 2011

Alain Robert på väggarna igen!
Fransmannen Alain Robert,som ibland kallas för ”Spindelmannen”, har gjort det igen. I onsdags klättrade han upp för 137 meter höga Hang Seng Banks huvudkvarter i Hong Kong.
När han kom upp på toppen greps han, som vanligt, av väntande polis. Alian Robert börade med dessa uppmärksammade och udda klättringar redan 1994.

Alain Robert har tidigare bland annat klättrat uppför några av världens högsta skyskrapor som 508 meter höga Taipei 101 i Taiwan, 451,9 meter höga Malaysias Petronas Towers and Hong Kongs Far East Finance Center. Han har även klättat uppför Eiffeltornet i Paris samt Empire State Building i New York utan någon som helst skyddsutrustning.

Lite platser för att skaffa mer koll:
Wiki


Och här ett klipp från hans kanal på YT

Desert Sessions - I Wanna make it Wit Chu

On demand from the Rockstar!

03 februari 2011

Ingvar Kamprad och IKEA gör mig stolt!

Jag förstår verkligen inte vad det är som upprör!!! Om det nu inte finns något olagligt inblandat så tycker jag att de journalister som rör om enbart ska skämmas. Personligen är jag enormt stolt att IKEA kommer från Sverige och att det finns en person som hela sitt liv har brunnit för att bygga sitt imperium.


Om det hade varit statligt eller kommunalt ägt eller om IKEA, ve och fasa, varit ett börsföretag. Ja, då hade jag pratat om omoral och på gränsen till brottsligt, men detta handlar om ett privat ägt företag som aldrig har riskerat andras pengar än familjens egna.


Jag är enormt glad att det finns ett bolag som vuxit mer än alla andra och som ger Sverige en massa reklam och igenkänning. Och de har gjort det utan riskkapital eller börsintroduktioner. Det som verkar omöjligt att göra enligt alla förståsigpåare, fast det egentligen bara handlar om att de andra är för kortsiktiga och bonuskåta. Familjen Kamprad  får göra precis vad de vill med sina privata pengar. Släpp taget om publicitetsbehovet kära "undersökande" journalister. Jag kan aldrig tro att någon i Sverige bryr sig om ert försök till uppslag. Vi är för stolta över Ingvar Kamprad och IKEA. Om ni eller andra inte är det, så är det i alla fall vad jag är. 

Och Zlatan bara levererar...!

Nu börjar vi moderna bli bortskämda. Zlatan bara levererar... Match efter match så är det passningar, lyftningar, straffar, frisparkar, dragningar och one liners i massor. 
Skönt att vara svensk och stolt över vår superstjärna!

02 februari 2011

Casting och kändisbarn

Jag satt och lyssnade på rediga pappan Wahlgren för ett tag sedan. Han satt i morgonsoffan på TV4. Han är sådär riktigt, riktigt, otroligt positivt trevlig och verkar fantastiskt hyvens. Om du sett pilsnerfilmer eller vet vad det är så förstår du. Han betonade gång på gång att varken han eller någon annan i den stora kändisfamiljen har några som helst fördelar av att tillhöra den familj de gör. Förresten gällde detta alla kändisbarn, inte bara deras barn och deras barn. 


Han är, som skrivet ovan, fantastiskt hyvens. Passar på att vara talesman för alla. De måste göra castings och auditions som alla andra. Han överraskade mig rejält genom att inte förklara hur det kom sig att Nutcase Colin och Gråttantens barn fått rollen som dotter nu när de skulle spela in Gula Huset på Landet 13... Var helt säker på att han skulle beskriva hur hon faktiskt kommit dit på egna meriter i en casting- eller auditionprocess tillsammans med massor av andra glada jäntor i sin yppersta ålder.


Skönt att TV4 ger plats i soffan åt trovärdiga personer som rediga Pappan Hyvens. 

Louis C.K. - Why?

01 februari 2011

En tankeställare

Detta är en tankeställare Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007.
En man med violin spelar Bach i en timme. Under den timmen passerar ca 2000 personer. 

Efter 3 minuters spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare. 

Efter 4 min: Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.  

Efter ca 6 min: En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare. 

Efter 10 min: Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar) 

Efter 45 min: Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund. Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt. 

Efter 1 h: Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar. 

Sanningen: Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar. Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar. Detta är en sann historia. Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar. 
Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?" En slutsats i mängden: 

Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument… 

HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Bowie om Life on Mars

Detta är helt enkelt ett fantastiskt unikt och fint litet klipp. Frågan är om du har denna kollen på bakgrunden. Oavsett det så ska du ägna 9 minuter och 35 sekunder av ditt liv...
Denna intervjun visades av eller på SVT för några år sedan. Den som kan säga vad märket och modellen av klockan heter samt var jag kan köpa den kan inhämtar 1000 riksdaler.

31 januari 2011

Göteborgs bästa modebutik 2010 - W19 & Guapa

Så var det då klart! 
Göteborgs bästa butik 2010 är utsedd. 
Juryn har som vanligt bestått av några av Little Village's absolut främsta mode-, retail- och trendpersoner. Dessutom har en rad kändisar från TV, nöje, sport, det lokala näringslivet samt musikens värld denna gång varit med och utsett vinnaren.

Vinnaren är... för andra året i rad... W19 och Guapa!

Motiveringen för 2010 lyder som följer, men vi känner att vi egentligen lika väl kunde ha gjort en copy på förra årets motivering och skrivit den upphöjd i kvadrat:

Förra året stod de i särklass och under detta året har de flyttat verksamheten en lokal bort och skaffat sig tre gånger så stort och coolt. Och samtidigt som det blivit stort som ett mindre varuhus så har de kvar sin känsla pch passion, även kunskapen känns större och visionerna är fortsatt starka. W19 & Guapa är utan konkurrens Göteborgs mest unika och bästa butik.

De tar emot kunder, kända som okända, med sin numera berömda öppenhet och alla erbjuds alltid en en espresso och varm vänlighet. De driver ett alltför ovanligt koncept som bygger på god smak, äkthet, bra touch, intresse för människor och har en varm önskan att hjälpa människor att skaffa mod att bryta mönster och vilja synas. Individ likväl som familjer utvecklas om de bara tar sig tid att stanna en stund och låter sig prova och kläs.

W19 & Guapa är med största sannolikhet Sveriges bästa modebutik för junior och vuxen, utan konkurrens. Har du fått hjälp med stilen en gång av dem så är du fast...

Butiken finns fortfarande eller än så länge bara i Göteborg och du hittar den på Karl Gustavsgatan 15.GRATTIS MALIN, PERRA & Company, 
fortsätt Tänka Vardag!


Join the best fashion shop in Goteborg! Enjoy!

David Bowie & Damon Albarn - Fashion

30 januari 2011

Alexander Axén - Den enda svenska tränarprofilen

Så är det nu bekräftat från flera olika personer som jag litar på. Det finns bara en enda svensk fotbollstränare med lite profil och en massa karisma, Alexander Axén.
Han är den enda tränaren i en urtråkig tränarkader som sticker ut ur den grå mängden. För trots att det skett en förändring i form av förändring och färre overallsklädda GIH:are, så är det fortfarande mycket trött. 

Tack för ljuset Alexander! 

Valerija Kelava - Cool ny modell

Jag fick syn på henne under julhelgens digra bloggande och surfande. Har inte sett henne förut och det kan hända att du har järnkoll. Här är dock några schyssta bilder på henne.
Och här får du en Behind the scenes från The Room och Vimeo.
The Room - Issue 12 - Valerija Kelava from F.TAPE on Vimeo.