09 oktober 2010

Moonage Daydream - The life and times of Ziggy Stardust


Boken som innehåller foton av Mick Rock och med texter av David Bowie och en helt suveränt snygg layout och grafik.

Jag fick den i present av Perceptionisten för ett tag sedan och jag bläddrar i den varenda kväll jag är i lägenheten i Little Village. Hade jag varit hemma lite oftare så hade jag nog kikat i den varje kväll. Vet inte ens hur många gånger jag läst den och tittat i den.

Jag skiter i om du gillar Bowie eller inte och jag tänker inte ens rekommendera den till dig. Det enda jag tänker säga är att alla som vill ha ett ännu bättre eller bättre liv borde ha och skaffa den. Om du gillar eller kommer gilla fortsätt...

Boken är sensationellt bra, med Bowie återigen tystlåten om avslöjande detaljer om Ziggy-perioden. Bowie verkar numera något obekväm gällande denna hermafroditiska period. Boken innehåller små berättelser om att fånga intresse och lutar sig stenhårt mot Mick Rocks enormt vackra fotografier.

Om du hävdar att du gillar mode så är detta en del av modealfabetet att äga och kunna denna bok. Om du inte är Ziggy-fanatiker sedan tidigare så välkommen, efter denna boken är du smittad. 


Och från denna låten kommer boktiteln, mycket god hjälp har Bowie av Mick Ronson och hans magiska gura.
<

08 oktober 2010

Vem har tid när det är panik?

Vem eller vilka är det egentligen som har tid när det brinner till? Tid att hjälpa till att fixa eller lösa något som är panik och bråttom...? Vem ska du fråga när det är viktigt, tidspressat och prioriterat? Vem eller vilka ska du fråga?


Familjen Fabulous morfar säger "Du ska alltid fråga de som har mycket att göra, de andra har inte tid..."


Kanske är det så?

Restaurang Smaka i Göteborg


Det var länge sedan jag besökta gamla fina restaurang Smaka i Göteborg. En lördag var vi ett gäng vänner på Smaka och satt där massor av timmar. Smaka ser ut som det gjorde den där första dagen det öppnade och jag var först med att komma med blomma till Magnus som var en av delägarna på den tiden.

Jag minns helt enkelt inte hur maten var på den tiden men vet nu att den knappast kan ha varit bättre då. Det är den enda restaurang jag känner till som har blodpudding som varmrätt. Bara det… 

Nu har jag hamnat där två gånger under en och samma vecka av olika slumpar. Den ena gången med ett gäng kunder och den andra gånger vid ett riktigt honnörsbord fyllt av Hängivna. 


Den andra gången åt jag en grymt god kalixlöjromstallrik med toast och tillbehör till förrätt och en fantastisk jordärtskockssoppa till varmrätt. 

Gå dit och testa och kolla dem här och menyn hittar du här


Det ska läggas till att LMS var med den andra gången och var mycket missnöjd med sina rätter så om han lägger manken till och kommenterar så får ni reda på vad ni inte ska beställa en tidig lördagskväll.

06 oktober 2010

Långt fler än 6% är gammelsvenskar

Jag förstår inte hur "alla" kan tycka att det är en sådan stor sak att Hitlerister har kommit in i riksrummet. Egentligen förstår jag inte riktigt hur det kan vara så chockerande att förtäckta extremister gör sig hörda bland folket, vi har ju redan haft Leninister, Maoister, Marxister och Stalinister i riksrummet länge. Som jag skrev tidigare så är det nu tolv procent i riksrummet framröstade av Avlånga Landets röstberättigade som jag betecknar som extremister. 


Den andra saken som förvånar mig är att alla verkar förvånade att Hitleristerna är så extrema med sitt främlingshat och sin rasism. Jag tycker att det verkar finnas många svenskar som skyller sin egen oförmåga och sin brist på ambition på andra människor.  Och vad är lättare än att skylla på någon som det inte finns relation med och som inte kan kulturen och språket lika fantastiskt som de som är gammelsvenskar...


En tredje och sista sak är den intressanta definitionen på inflyttade eller invandrare... Min släkt är invandrade och inflyttade. Tror att det var fyra generationer sedan på mammas sida och fem generationer sedan på pappas sida. 


Hoppas att du som läsare förstår att jag tycker att det är för djävligt att så många sympatiserar med dessa extremister och att jag samtidigt förstår att det är så baserat på att jag hör den låga nivån på argument till höger och vänster... 


Ja jisses!

05 oktober 2010

Kortet i baren boys

Känn makten och härligheten i att slänga in kortet och ta kosten för alla. Känns det fantastiska i att spruta eller vaska bort ett par flaskor skumpa samtidigt som du egentligen inte har råd överhuvudtaget. Sedan finns det ju två varianter där jag förstår att de har råd. De som använder någon annans eller pappas pengar och de som snott pengarna eller drivit in dem på annat utomrättsligt vis. Fast vad jag förstått så betalar de kriminella med cash oftast av förklarliga skäl. Om de då inte är statligt eller kommunalt anställda.

Är tanken är att de ska imponera för att få ett ligg eller för att få vara med andra som låtsas ha råd för att få ett ligg? Jag fattar helt enkelt inte. Att det är självklart att en kille ska bjuda en tjej och att det är kul att gå ut och synas, så långt är jag med. Fast när du låtsas vara något du inte är för ett ligg...

Det är för bra för att en simpel man ska förstå.  

04 oktober 2010

Alla är olika eller lika

Jag tycker att det finns så mycket uttryck som säger ditt eller datt om hur det är. Har tidigare skrivit massor om alla dessa ordspråk och annat. Min fundering nu är om alla är olika eller om de flesta är ganska lika. 
De senaste dagarna så har jag varit med i några stora grupper som har gett mig att de flesta är ganska lika och väldigt bra personer. Fast bara för några dagar sedan pratade jag med en vän som tyckte precis tvärt om. Han och hans familj hade råkat ut för personer som inte var alls lika hans familj och som hade sett till att hela hans familj fick problem. Han hade fått en partner som hade snott en massa av deras gemensamma firma och partnern hade i sin tur andra och extremt annorlunda partners han ej kände till,  som såg till att familjen fått problem.

Så det finns sådana människor och det finns andra människor som de som jag umgåtts med de senaste dagarna som bara är riktiga och bra. 

03 oktober 2010

Jag vill hitta tillbaka till dig

Har haft några snack med dig de senaste två veckorna och givit dig några presenter. Jag vill verkligen att vi blir vänner igen. Jag vill att det blir som förr, att vi tycker om varandra och inte bara sover ihop.

Jag har öppet erkänt till våra vänner att det är jag som har gjort fel. Jag har skyllt på dig tidigare och sagt att vi inte passar tillsammans trots att vi levt arton år ihop. 

Det var ju faktiskt så att du räddade mig den där dagen för arton år sedan. Annars hade jag ej haft någon.

Nu har jag lovat dig att ta hand om dig och att det ska komma specialister och fixa till dig. Det är bara en början att jag köpt lite grejer som ska få dig att se lite fräschare och snyggare. Jag lovar. 

Det är viktigt att ta hand om sin lägenhet:) Börjar detta normaliseringsprojekt att bli lite konstigt...?