06 mars 2010

Tack, onödigt och sorgligt!

Ibland räcker det med en bild och att konstatera att det känns onödigt, är sorgligt och att ett TACK är på sin plats.

Aragaza

Gjorde det stora misstaget och frångick min vana att ta kort på allt och alla jag gillar. Jag litade fullt och fast på att Aragaza skulle ha bra bilder på nätet.

Var inne i en liten butik i Barcelona och de hade grymma kläder av märket Aragaza. Han som äger butiken ritar och syr upp herrkläder under detta varumärket. De har coola och ovanliga kavajer och skjortor. Du får hålla tillgodo med den dåligt uppdaterade sajten med ganska kassa bilder. Lovar att återkomma med bättre bilder på kavajerna och skjortorna. Om du skulle ha vägarna förbi Barcelona så gå till butiken.

http://www.aragaza.com/

05 mars 2010

Mauro och Plura släpper in oss i köket

Den fjärde mars startade kanal 8 tv-programmet "Mauro Och Pluras Kök". Programmet är inspelat hemma hos Plura. Och i det första programmet var Håkan Hellström och Lena PH gäster. Om du inte har TV8 så finns det en playfunktion online där du kan se programmen i efterhand. Tror att detta kan bli värt tiden.

Mitt livs idrottsupplevelse

På plats framför TV:n tillsammans med Författaren och säkert en massa familjemedlemmar. Detta var nog den gång vi var absolut stoltast. Klippet är drygt fem minuter. De kortaste fem minutrarna jag tagit mig leende igenom på länge.

04 mars 2010

Habits

Satt och hade ett trevligt snack med Britt-Amerikanen och han är alltid ett nöje att diskutera, bolla och garva med. Han citerade någon med följande:

"People don´t change habits based on oppurtunities...
They change habits based on fear..." 

Paramore - Crushcrushcrush

Nevada har gjort det igen. Han har övertalat mig igen att lägga upp mer med Panamore.

Här har du den, Crushcrushcrush


Jobbigt att bli så påverkad av att jag tycker att deras vidoes är så djäkla snygga. Gillar dem trots deras "amerikanska teenagepoprock"...

03 mars 2010

RA-RE för henne

Bild från visningen av vårgrejerna från RA-RE. Vem tackar nej för att ha de här på sig när någon vänder sig om eller är på väg ikapp?

Waterboys - A girl called Johnny

Oj vad länge sedan detta var. Jag antar att det var  Rockstjärnan som tipsade mig om Waterboys någon gång i historien. Eller så var det ett sådant där tillfälle där vi oberoende av varandra fick koll på dem samtidigt.

Du kanske  kommer tycka att det ser lite och hörs lite 80-taligt men de var enormt bra.

Njut av A girl called Johnny.

02 mars 2010

Helen Keller

Denna bilden tog jag på en toalett. Den satt på insidan på toalettdörren. Numera åker allid iPhonen upp och dokumenterar och detta blev resultatet denna gången. Jag blev kanske ej helt frälst av citatet, men jag blev nyfiken på att Helen Keller är ett namn jag hört många gånger men att jag inte har en aning om vem det är. Så vid nästa sittning med dubbel espresso blev det lite surfning efter kunskap om Helen Keller.
Det visade sig att Helen Keller var en amerikansk författarinna. Hon var även politiskt aktiv och föreläsare. Helen Keller var den första dövblinda person som tog en akademisk examen. Hon skrev och fick tolv böcker publicerade samt dessutom ett stort antal artiklar publicerades. Hade det varit idag så hade hon kanske haft en helenkeller.com och varit bloggare. Hon var politiskt aktiv och verkade för kvinnors, funktionshindrades och arbetstagares rättigheter.

Vid 19 månaders ålder drabbades hon själv av en eller någon febersjukdom. Den tidigare livliga och glada flickan förvandlades till ett terroriserande vilddjur som föräldrarna hade svårt att tackla. Föräldrarna tog kontakt med den icke helt okände Alexander Graham Bell, som arbetade med döva barn. Helen var även blind, och Alexander Bell rekommenderade föräldrarna att kontakta Perkins Blindinstitut.
Vid institutet fick den då endast tjugo år gamla lärarinnan Anne Sullivan den delikata uppgiften att vara ansvarig för Helen Keller. Samarbetet dem emellan fortsatte i 49 år. Även Sullivan var synskadad och fick Helens pappas tillstånd att isolera dottern från den övriga familjen i en liten avlägsen stuga. Sullivans första mål var att få fram disciplin i den mycket bortskämda Helen. Det andra steget var att Sullivan ritade symboler i Helens hand för olika föremål.
När Helen Keller var tio år gammal hörde Sullivan om en norska flicka som hade lärt sig tala trots att hon var blind och döv. Detta genom en metod som innebar att man rörde vid läpparna på varandra medan man talade och på så sätt kunde uppfatta vibrationerna. Helen Keller försökte lära sig att tala med samma metoder, men hennes muntliga språk var otydligt i hela hennes liv.

Efter sin collegeexamen gjorde Keller det till sin uppgift att arbeta för de sinneshandikappade i världen. Keller var aktiv socialist och hade bland annat kontakter med misstänkta kommunister, vilka ofta var föremål för FBI:s till synes mycket märkliga utredningar. Ni vet den där J. Edgar Hoover & Kompani...

1960 skrev Helen Keller boken "Ljus i mitt mörker". Hon avled 1968. Hon avled trettio år efter sin lärare Anne Sullivan. Baserat på Kellers självbiografi "Mitt livs historia" skrevs en teaterpjäs som spelades på Broadway i nära två år och senare filmatiserades den även tre gånger. Den har även gått på teater i Stockholm i början av 60-talet.

Bo Burnham har skrivit en låt om Hellen Keller som heter The perfect Woman

David Bowie - Fashion

Alltid rätt att ha med vid varje visning. Bowie's Fashion...

Du kan läsa massor om låten via http://en.wikipedia.org/wiki/Fashion_(David_Bowie_song)

Nedan hittar du orginalvideon och exten nedanför den.



There's a brand new dance
but I don't know its name
That people from bad homes
do again and again
It's big and it's bland
full of tension and fear
They do it over there but we don't do it here
Fashion! Turn to the left
Fashion! Turn to the right
Oooh, fashion!
We are the goon squad
and we're coming to town
Beep-beep
Beep-beep
Listen to me - don't listen to me
Talk to me - don't talk to me
Dance with me - don't dance with me, no
Beep-beep
There's a brand new talk,
but it's not very clear
That people from good homes
are talking this year
It's loud and tasteless
and I've heard it before
You shout it while you're dancing
on the whole dance floor
Oh bop, fashion
Listen to me - don't listen to me
Talk to me - don't talk to me
Dance with me - don't dance with me, no
Beep-beep
Beep-beep
Oh, bop, do do do do do do do do
a-fa-fa-fa-fashion
Oh, bop, do do do do do do do do
Fa-fa-fa-fa-fashion
La-la la la la la la-la

01 mars 2010

Cool lampa eller lampidé

Jag har förmånen att springa runt i en massa städer och här får du en briljant och cool lampidé. Mitt bland IKEA's rislampor hängde ett par av dessa telefonkatalogslampor på BAR LOBO i Barcelona. Coolt ställe med bra mat, trevlig  personal och en kalassnubbe som ägare.
Här finner du och kan titta mer på deras sajt med sidscroll! 

Reeperbahn - Marrakesh

Vi väntade på detta program som visades en gång per vecka och hoppades alltid på att det skulle vara Lustans, Ratata, Reeperbahn eller andra av Strandeds spännande band. Allt spelades givetvis in på video och analyserades djupt.

28 februari 2010

Jag är jag...

Av någon anledning får jag alltid frågor om hur jag hinner med allt och var jag får kraften från...

Jag har faktiskt ingen aning vad jag skall svara. Jag har ju inget annat att jämföra med än hur det är än hur det är att vara mig. Och jag är jag.

Jag förstår frågan endast baserat på att jag alltid fått höra att jag inte är som alla andra, att jag sägs ha en massa konstig energi och att jag tänker annorlunda. Fast innerst inne så vet jag inte själv.

Jag är jag!

Tre saker som alltid wobblar...

Det finns tre saker som alltid wobblar i min själ. Alla tre är "citat" Den första kommer från förr och jag och Författaren brukade diskutera detta citat mycket. "Man kan leva ett helt liv utan kärlek, men inte utan bästa vänner". Min åsikt är att jag inte vet vad skillnaden är. Jag kan ej för mitt liv förstå skillnaden mellan kärlek och bästa vänner. Förhoppningsvis kommer jag heller aldrig förstå skillnaden.

Det andra citatet är: "Satsa all din kraft på det du kan påverka". Det hoppas jag att jag ständigt påminner mig själv om. Även om jag ibland kan frångå denna livsregel för att visa mig "lite vanlig".

Det tredje är: "Skilj på sak och person". Det är den enkla. Att vara så öppen och mottaglig så att jag alltid förutsätter att det finns en skillnad.
Jag sade ovan tre saker som inledning på en middag för ett tag sedan. Hoppas att de som var med mig den kvällen förstod vad jag sade. För ovan är precis varför jag har sådan kärlek till dem och därmed varför de är mina vänner.