04 juni 2010

Plastic Bertrand

Plastic Bertrand känner jag bara till en enda låt med. Han räknades ej heller som riktigt punkig utan möjligen som lite kul eller barnsligt skojig. Ça plane pour moi från 1977, blev hur som helst en skojig klassiker inom New Wave-eran.
Plastic Bertrand, är hans artistnamn och belgaren heter egentligen Roger Jouret. Han är bara känd för hit-låten Ca Plane Pour Moi. Dessutom har han varit med i Eurovision Song Contest 1987, jag tror att låten Amour Amour fick tre eller fyra poäng.

Jag hittade dessutom en kuriosa på nätet. Och det var att på Plastics skiva L'album från 1980 fanns låten "Rock'n' roll, je te hais" som var en franskspråkig cover på Magnus Ugglas låt "Vittring" (1978) med. Det hade jag ingen aning om...

Roligare än så här var det ej och låten är fortfarande kul. Hoppas att Roger har gått vidare i livet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag har hört från den fransktalande delen av bekantskapskretsen, så var han överlag betraktad som en slags Dr. Bombayfigur redan när det begav sig....hans inhopp i populärmusiken var nog lika djupt förankrat i hans klassika musikaliska skolning som Frank Zappas "Bobby Brown" var en eftergift till ett kommersiellt skivbolags krav på att han skulle (vilket dom starkt betvivlade)producera en hitlåt! Och vilket sjuhelvetes svar på tal han gav! Betydligt roligare och allvarligare knä i skrevet är PB's försök! Tänk att få en hel generation småglin gå och ovetande nynna "I can take about an hour on the tower of power..." allt låter cool på engelska, sa den oäkta förenta staten i kör;)
R.S

Unknown sa...

Det finns de som läser denna bloggen ibland.
Det finns de som läser den ofta.

Det finns de som aldrig kommenterar inläggen.
Det finns de som kommenterar ibland.


Och så finns det R.S.