04 september 2010

Moon Thai Citchen - Bästa thairestaurangen i Göteborg


Nästa gång du besöker Little Village så ska du definitivt besöka Moon Thai Citchen. Den ligger på Storgatan 1, precis vid baksidan på Hagakyrkan.

Mig veterligen den enda thairestaurangen i Little Village som har delvis importerade thailändska grönsaker och som har tagit inredning och menyer hela vägen till den kitchighet som annars bara går att hitta på plats i Siam. 

Har varit där ett par gånger med Stylisten och Fixaren och lite andra och det är suveränt gott. Jag har ätit bland annat Lab Moo båda gångerna och den är extremt god. Allt annat inklusive de turistifierade pannkakorna är enormt gott. Det är ett ställe som kommer göra dig lyckligare. Kanske kommer du få fel på beställningen och ett enormt trevligt och personligt bemötande. Underbar mat till bra priser.Du hittar deras webbsida här. Bara att gå dit nästa gång du är i Little Village.

03 september 2010

Normaliseringsprojektet pågår

Efter att ha fått lite raka besked innan sommaren och efter att ha fått rådet eller ordern att göra radikala förändringar så har jag tagit det hela på allvar. Jag tar steg mot normalisering. Många tror att jag skojar och andra, om än få, vet att jag menar allvar. Så normalisering it is.

De första sakerna jag gjort är att jag är hemma ibland, att jag äter frukost och att jag handlar en del saker till hemmet. Låter det imponerande? Gissar att du tycker att det är märkligt, men för mig är det stora steg. Att ta mig tid att läsa DI på morgonen och samtidigt äta mild lättyoughurt med vaniljsmak, Paulins müsli med jordgubbssylt och juice och ibland ett par rostade mackor. Det, det är inget annat än en praktsensation. Det har inte hänt på enormt många år att jag ätit frukost hemma.

Jag har handlat nya handdukar, lakan, ny brödrost, mattor, kökshanddukar, TV och annat. Sådana saker som jag ser att alla vänner alltid har handlat löpande och som även jag ägnade mig åt för flera år sedan. Att jag handlar till hemmet är ovant och kul. Hela denna start på upprustning hemma går ut på att bli vän med min lägenhet igen. Vi har inte varit vänner på många år. Efter att min fru flyttade ut så har jag endast sovit i min lägenhet och inte haft vare sig vänner eller tillfälliga bekanta hos mig, med någon kompis få övernattningar som sällsynt undantag. Kom på denna sommaren att det var mitt fel och inte lägenhetens att jag ogillar den och därmed var det dags att börja umgås med lägenheten igen och börja uppvakta den. 

Jag har dessutom sovit i lägenheten ett par gånger på vardagar under fler än fem timmar. 


Så ovan finner du starten på de radikala förändringarna och nu vet du att projektnamnet är Normaliseringsprojektet. Projektstart var i mitten av juli och jag ska se till att hålla dig uppdaterad, vare sig du vill det eller inte.

02 september 2010

Manchester på tvären

Mrs Telecom tipsade om detta.


Alla sade att horisontella ränder på kläder får bäraren att se bredare ut. Då gick det igång något på Chris Lindland . Chris är grundare av cordarounds.com. Hans enkla idé är att vända riktning på manchestertyg. Idén kom fram ur ovan vanliga påstående från modebranschen.

Han tog upp idén under ett samtal om design med min dåvarande tjej och hennes kollegor. Den blev unisont sågad och han lade den på hyllan. Flera år senare nämnde han tanken igen för en ny flickvän. Hon kände en klädtillverkare, så han lät sy upp ett par byxor för sakens skull. Det förhållandet tog slut ungefär samtidigt som byxorna var färdiga, så han hade på sig dem ute på barer. När kvinnor började röra vid hans ben för att inspektera ränderna insåg han att han var något på spåren.

Det har dock gjorts studier som visar att horisontella ränders funktion som kiloförhöjande synvilla är en myt.

Deras manchesterbyxor är tunnrandiga och jordfärgade. Det gör att skillnaden blir subtil och att du bara på nära håll kan se att de är annorlunda.

cordarounds.com är helt nätbaserat och kör sin marknadsföring genom bland annat Facebook och Google.

– Som alla vet är internet världshistoriens bästa forum för småprat. Jag lärde mig snabbt att om din produkt skapar samtal online, följer uppmärksamhet och kreditkort snart efter. Bäst resultat har våra nyhetsbrev gett. 40 procent av prenumeranterna öppnar och läser nyhetsbreven, vilket är en väldigt hög siffra inom marknadsföringsvärlden.

cordarounds.com använder mycket humor i sin marknadsföring och kommer med ett plagg varje tisdag och kompletteras av nyhetsbrev med videoklipp och reklamtexter med spektakulärt eller osannolikt innehåll. Byxmodellerna har lanserats genom att släppas upp i luften med heliumballonger, en annan modell har genom världens första moderiktiga matkrig. Andra modeller har kommentarat aktualiteter skojfriskt, som när Eyjafallajökullarounds släpptes i april efter det isländska vulkanutbrottet.

– Vi skapar en liten show i samband med varje veckas släpp, där storyn måste gå utöver vår produkt. Jag väntar mig inte att folk ska köpa av oss 52 gånger per år, men om jag enbart ägnade mig åt att sälja byxor skulle folk sluta läsa våra nyhetsbrev.

Än så länge omsätter cordarounds.com en låg volym, men vem vet…


Cordoround på nätet
Twitter 
cordarounds.com 
Bloggen

01 september 2010

Lätt med dig

Ibland går det en dag eller två. En vecka eller två. En månad eller så. När jag träffar dig så märks det inte att tiden går. Jag saknar dig först när jag träffar dig. Du är riktigt bra du. Puss!

Billie Holiday - Strange Fruit

I slutet av varje uppträdande körde Billie Holiday gärna låten Strange Fruit. Den framfördes oftast med nedsläckt belysning och en ensam spot på Billie lutad framåt mot mikrofonen.

Strange Fruit handlade om lynchade svarta människor som hängts upp snarade i träden. I december 1999 utnämndes Strange Fruit till det århundradets starkaste sång av Time Magazine. Innan Strange Fruit blev en sång var det en dikt av en lärare i Bronx, Abel Meeropol.

Here´s Strange Fruit

31 augusti 2010

Leonard Cohen

Det finns få musiker eller band som ger mig totalt lugn. Sade gör det om det är de gamla grejerna. En del klassiskt kan göra det. Van Morrison gör det om jag håller mig vaken. Leonard Cohen gör det alltid.

Min introduktion till Cohen kom givetvis genom Feffe och sedan köpte min storasyster en LP med Cohen som heter Death of a ladies man. En vacker skiva med fantastiskt omslag. Detta var dels tiden för LP och de alltid lika spännande omslagen där foto, material och design alltid spelade roll för att kunna bedöma helheten av vad en artist var värd.

21 september fyller Leonard Cohen 76 år och han är still going strong.


Vackra Dance Me to the End Of Love

30 augusti 2010

Allan Bennett - Drottningen vänder blad


Fick för mig att läsa denna korta roman som egentligen känns som en lång novell. Drottningen vänder blad är skriven av Allan Bennett som sags vara en av Englands ledande dramatiker. Min Lilla fick den I presenta av Gympafröken och jag bad att få låna den en dag, eftersom hon inte hade börjat på den än.

Drottningen vänder blad handlar om den brittiska drottningen. Och det sägs eller skrivs aldrig att det forestaller Elizabeth II, men jag förutsätter att det ska vara hon.

En dag när drottningens hundar är mer än vanligt besvärliga så börjar de skälla på en bokbuss som star utanför slottet. Artig som sig bör går drottningen in I bussen och ber som royalistiskt om ursäkt. Dessutom passar hon på att låna en bok. Viktigt att visa sig artig med besked.

Veckan därpå lämnar hon tillbaka den i hennes tycke tråkiga boken och lånar en ny bok, och den visar sig vara riktigt bra. Denna bok blir början på en slukande passion för läsning. Tillsammans med den unge Norman utforskar drottningen litteraturens värld, så till den grad at thon åsidosätter sina kungliga plikter. Detta får hennes personal att ta till alla medel för att få tanten att sluta läsa.

En meningslös och nördigt mysig bok. 

29 augusti 2010

Uppmaning till sändande bolag från nästa VM

Det har varit massor med prat, filmvisningar och analyserande av olika standard från SVT och TV4. Nästa gång är det livsviktigt för kanalen eller kanalarna som sänder att ha med Pelle Blohm.


Eller så bör de byta chefer till sådana chefer som förstår att det finns intelligenta tittare som kan fotboll och vill lära oss än mer. 


Så länge får du hålla tillgodo med Pelle's kommenterande i Canal + och med Pelles blogg samt hans i Nerikes Allehanda och Totalfotboll