27 november 2010

George Best om Beckham

"He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn't score many goals. Apart from that he's all right."
George Best

26 november 2010

Beck - Advokaten

Haha. Så har jag då lyssnat på ett avsnitt till. Ja, jag menar att jag lyssnat. Det är numera mitt höga söndagskvällsnöje att ha på de oändliga avsnitten av Beck och bara ha på ljudet medan jag gör andra småvettiga saker. Varje film är oändligt lik den förra och oftast är Gunvald arg konstant. Så inte denna gången i denna filmen. Den heter Advokaten för att det är en advokat som mördas. 
Trots att jag inte ser det som hörs så känns det som om den som skrivit denna film har varit orolig att vi inte ska förstå vem mördaren är... Det är givet vid larmsamtalet då den tillfälliga flickvännen ringer...


Det som är extremt annorlunda med Advokaten är att Gunvald inte är lika arg... De har skojat till det lite... Han verkar faktiskt lite dolt förtjust i Becks dotter. De har hittat någon form av kontakt. I Advokaten har Gunvald bara ett bussigt utbrott och det mest beroende på att han för ovanlighetens skull är beordrad innetjänst för våld och är under intern utredning. Det finns även spår av att han är lite trevlig mot vissa kollegor. 


Beck han funderar och tänker medan Gunvald är mindre arg. Han skallar en kille som har en strumpa över skallen, det är allt. Alla är misstänkta och allt löser till slut. 


Undrar hur många som egentligen gillar dessa Beckisar, och då menar jag med bild och ljud.

25 november 2010

När Google annonserar

Lite kul är det... När Google skickar ut reklam för Google och Ad Words så skickar de ett pappersutskick med en värdecheck med gammelpost...

Tror att det heter contradiction på engelska...

För övrigt är Google en av mina bästa vänner. Viktigt att skilja på sak och person!

24 november 2010

Håkan Hellström - River en vacker dröm


I videon till sin nya singel ”River en vacker dröm” gör Håkan Hellström en bugning för sitt kära GAIS. 
Håkan spelade pojklagsfotboll i GAIS och är nu ute på turné efter att ha släppt sin sin nya platta ”Två steg från paradise”. Plattan släpptes på dagen tio år efter Håkans debutplatta ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” släpptes.

Videon till ”River en vacker dröm” utspelar sig på en vandring genom väl bekanta miljöer i Little Village. Cirka tre minuter in i den fem minuter långa sången sker bugningen.
Relationen mellan artisten och GAIS är stark och han syns ofta på GAIS hemmamatcher. Klubben och supportrarna har också valt att ha Håkans låt ”Gårdakvarnar och skit” som officiell hymn , och den spelas varke match strax innan lagen gör entré på Gamla Ullevi.
Håkan måste vara klubbens största ambassadör. Vid två hemmamatcher det senaste året har Håkan sjungit låten tillsammans med klacken. En gång arrangerat ute på plan och vid ett derby mot en lokal konkurrent ställda han sig upp oannonserat på hedersläktaren med mick och sjöng tillsammans med klacken.

23 november 2010

Skönt nog 100 år sedan
Idag är det 100 år sedan den senaste människan avrättades för sina brott av myndigheter och stat i Avlånga Landet. Han hette Johan Alfred Andersson Ander. Vid 37 års ålder tog han sitt sista andetag på Långholmens centralfängelse i Stockholm. 
Under sitt liv arbetade han som kypare och värdshusvärd. Han är än så länge den enda som avrättats i Sverige med giljotin. Anledningen till separation med huvud och kropp var ett brutalt rånmord han genomfört. 


Om jag läst på rätt så var han en gosse som levde ett fladdrigt liv och var en djäkel på att göra kassa affärer i restaurangbranschen. Han drev rörelser i såväl Finland som Sverige med samma katastrofala resultat under kraftiga alkoholintags inverkan. Från och till så häktades han och befann sig även på rymmen minst en gång. Samt att han misshandlade sin fru från och till.

Så kom då dagen för rånet av ett växelkontor i Stockholm, som han aldrig erkände. En misshandel som ledde till döden samt 6000 riksdaler blev dagsverket och domen blev döden och avrättning.


Denna dom verkställdes av skarprättare (kul ord va?) Anders Gustaf Dalman med hjälp av en från Frankrike införskaffad giljotin. 


Hittade en kuriosa på nätet som sade att den onde Ander vägrade tala med fängelseprästen före avrättningen och att hans sista ord var en förfrågan till Dalmans assistent om han fick säga något före avrättningen. Vilket han dock förvägrades. Dock säger vissa källor att det inte är helt säkert att han förvägrades detta. Vissa källor hävdar att assistenten nickade jakande, och att skarprättare Dalman tolkade det som att han skulle dra i spaken, vilket han också gjorde.


Nåväl, skönt att det kanske var sista gången och att det är 100 år sedan.

22 november 2010

Förhör och vittnen

Har precis lärt mig vad som kan hända när en ung människa blir kallad till förhör hos polisen.  

En ung människa blir kallad till förhör för att polisen vet att personen kan ha varit vittne till ett mord. Den unga människan har inget sett, bara hört, men går givetvis till det lokala polishuset för att polisen kallat till förhör. Utanför polisstationen möter den unga personen storväxta killar som står lite nonchalant i bredd vid parkeringen och som plåtar den unga människan samtidigt som de håller ett hyschande finger för munnen utan att säga ett ljud eller ge en min.

Den unga människan går föbi och blir givetvis lovligt nervös. Vem skulle inte blivit det?


Detta var inte precis vad den unga personen trodde att den skulle mötas av utanför ett polishus. Den unga personen hade faktiskt aldrig förut varit kallad till förhör. Så när den unga människan väl passerat de fotograferande männen och kom fram till polishuset så bultade hjärtat rejält och skallen snurrade. När den unga människan frågade polisen om detta innan förhöret så förklarades det för den unga människan att det kanske kändes konstigt att bli plåtad men att det faktiskt var en allmän plats. Och att polisen inte kunde göra något åt det hela. Dessutom fick den unga människan reda på att de som plåtat dem med största sannolikhet kunder få fram deras namn och personnummer. Kul att gå på förhör med de insikterna. I detta fallet var det förmodligen tur att den unga människan faktiskt inte sett vem mördaren var. Kan någon förväntas säga vem mördaren är under denna typ av omständigheter? Hade du sagt sanningen under dessa förutsättningar? Och vad är det för samhälle när det fungerar på detta sättet? Kunde polisen inte ha förhören på annan plats, informera i förväg eller ta in vittnen en annan väg?

Vad jag vet så är mördaren inte gripen och vad jag minns så var det helt enkelt ingen som såg mördaren alls,  trots att det var flera hundra personer runt det som skedde och dessutom fanns såväl vakter, personal som poliser i närheten...

RA-RE Fall Winter 2010

Jag är egentligen emot att lägga ett klipp så nära inpå att det låg senast. Du behöver knappt scrolla för att hitta det förra... Men ok då... Eftersom så många hört av sig...

21 november 2010

Beck - Gamen

Beckfilmerna är verkligen speciella, och när jag skriver speciella finns det inte ett enda uns av beröm. I helgen slölyssnade jag på en som heter Gamen.
Såååå himla unik story. En man som suttit i regeringen har försvunnit. Det visar sig att han har ett spelberoende . Hans fru blir helt förfärad. Ingen visste något om detta och dagen innan har han delat ut två miljarder från Svenska Spel i en TV-gala.

Beck dansar med grannen och Gunvald är arg.

Beck träffar okänd dessilusionerad kvinna och går hem till henne och tar en Gammeldansk. Givetvis får han syn på ett foto på hennes son när hon hämtar Gammeldansken.

Mannen som suttit i regeringen är fortfarande borta och han som visar sig kallas för Gamen är på flykt utan att veta om det.

Beck säger att de kommer dra åt skruvarna och att det bara är början för den undre världen.

Gunvald et consortes börjar springa runt. Gunvald rycker och smäller i dörrar. Gunvald är

Gunvald träffar Beck’s dotter. Beck tänker. Gunvald blir arg.

Allt löser sig och Gunvald smällde inte i en enda dörr, vad jag hörde. Ibland skojar de till det och varierar i mitten eller slutet.

Den okända dessilusionerada kvinnan son var skyldig, men ändå inte. Bad men ändå good.

Vilka skitfilmer detta är, ens inte värda att lyssna på.