04 april 2013

Ovana

Jag vet att det är många saker som efter ett tag går per automatik och så kallat går i samma hjulspår. Det må vara simpla saker som att välja vilken restaurang du går till, var du föredrar att sitta på flyget, vem du gillar att samtala med, vilken musik du lyssnar på, vad du dricker till maten, vad du har på dig, vem som kör vilken typ av sträcka, vilken sida av sängen vem sover på, var du lägger osthyveln när du skurit de första skivorna ost, vad du handlar eller använder för kläder när, vilka du helst firar midsommar med, hur den första vårträningen känns, vilka som får en personlig hälsning i någon form på födelsedagen... ja, du fattar... Och förhoppningsvis läste du ovan sakta, för du fick förmodligen en hel del bilder när du gjorde det.

Jag är just inne i en period när jag medvetandegör vilka saker som går per automatik och vad som blivit en vana som jag vill utmana och göra till en ny vana. Jag tänker inte rabbla upp dem nu, för alla vi som gillar att vara lite maniska har en tendens att ändra på mycket fort. Så även jag.

Men just nu går analysmotorn dygnet runt på alla möjliga sätt med alla möjliga fokus. Och jag gillar det. Vissa saker som är medvetendegjorda inbillar jag mig ger fysiska konsekvenser, påverkan eller inverkan. Andra vrider och utmanar på komforten eller påverkar basala saker som vila och avslappning.

Jag vet inte och ska ta reda på vad triggern till detta är, fast det finns nog bara en som kan bilden men som absolut inte förstår fullt ut, och det är jag själv.

Jag kommer inte rapportera mer än så här på bloggen, men min avsikt med detta inlägg var snarast att du skulle börja tänka och kanske prova att ändra på några vanor efter att ha läst detta. Om du för så gratulerar jag dig och önska dig ett varmt lycka till!


Eder ödmjuke skribent,
MR

Shearwater - On The Death Of The Waters

03 april 2013

En liten paus

Jag har tagit en paus från Instagram, Twitter, LinkedIn och Facebook. Pausen är inte tidsbestämd.

Jag är en person som håller bra koll på det som jag har användning av i jobbet och en person som har haft relativt och jämförelsevis sett en väldigt hög frekvens i aktiviteter på de fyra ovan uppräknade platserna. 

Nu har jag dock gjort en omprioritering på obestämd tid. Så om du brukar ha mycket kontakt med mig på de platserna så är omprioriteringen väldigt medvetet gjord.

Så få inte för dig att sakna mig och mina Like´s eller ens att tycka att det är skönt att slippa mig. Jag kanske kommer tillbaka. Kanske imorgon eller om några år.

Det är ingen paus eller något annat larvigt, det är bara en omprioritering som gäller just nu.


Puss från Eder ödmjuke skribent,
MR

Roxy Music - Love Is The Drug

02 april 2013

Din dagliga Bowie

Detta är David Bowie... Ingen annan...

Ovanligt och ovant


Fler av de saker som händer runt mig just nu är något helt nytt. Kanske är allt det som händer runt mig just nu något helt nytt.

Och en av de saker som är mest ovana och bäst är att jag är helt utom kontroll på och bortom allt vad komfortzoner heter, och tur är det.

Någon sa till mig att det var den som var utom kontroll i samma fall som ovan... Mitt svar var att inte fasen är det jag som har koll eller kontroll i alla fall...

Det och det som händer runt mig just nu påverkar positivt, känns ovanligt och ovant.

Och samtidigt så är det inte så djäkla mycket att orda om eller skriva om här...

Du vet hur det kan vara, vissa tankar blir patetiska när du ska formulera dem... Andra blir bara svåra att förklara... Och detta inlägg får jag nog se till att läsa om ett tag för att kunna veta vad fasen jag försökte säga till mig själv med dessa ord.

Eder alltid lika ödmjuke skribent,

MR

Roxy Music - More Than This

01 april 2013

Hur vilar man?

Jag vet inte hur man vilar. Har blivit varse att det jag egentligen gör att förbereda mig för prestation när jag trodde att jag vilade.

Just nu lurar jag på och provar hur jag ska hitta vila och vad det är. Jag är ju van vid att se till att vara själv och göra mig osynlig och låta ljud, ljus, miljöer och allt se till att jag får nya tankar och uppslag, det var det jag trodde var vila...

Nu har jag förstått att det finns något annat, och det letar jag nu efter...

Tror att jag känner det när jag är med en endaste person. Tidigare började jag alltid gäspa när jag var med en person. Nu är jag ibland med en som gör att axlarna faller och att pulsen märkbart går ned. Då tror jag att det är att slappna av. Nu ska jag leta efter vila.

Two Young Lions - IntoDeepWater

Här kommer det påskmangel i kvadrat för andra gången, ifall du missade detta klippet för några dagar sedan!

Så här skriver de själva på YouTube:

"IntoDeepWater took a break from the record-sessions, just to let loos n´ have some fun trying out an old Stamperfreon somg called Two Young Lions! This is all together the second or third time we played it, trying out different ideas... and to memorise it until the next studiosession:)
As you can see we are pretty loud, that's pure volume that makes the focus jump steady!
Enjoy"

Och enjoy gör vi!

31 mars 2013

Olle Ljungström- Jag är både listig och stark

Köpte boken "Jag är både listig och stark" till mamma på Påskafton och eftersom jag ska åka vidare på måndag så bestämde jag mig för att bläddra lite i den. Läste den när den kom men ville bläddra i den. Nu blev det jag att jag läste om de 227 sidorna för att jag insåg att jag var mer intresserad av att läsa den denna gången. Var i bättre mood helt enkelt.

Om du gillar att tänka eller om du gillar Olle Ljungström är samma anledning till att läsa den. Alla har så djävla olika uppfattningar om Olle, och skulle de två motpoolerna gilla och ogilla läsa denna så skulle båda förmodlingen ha en förstärkt uppfattning efteråt. Eventuellt skulle ogilla tycka ok.

Boken är varierat skriven tack vare att det är olika författare till olika delar som bidrar i en ordnad huller- om bullerordning.

Jag har inget annat att säga än, läs den. Kanske även om du läst den tidigare. 

Apan som liknar dig - Olle Ljungström

Detta klipp är från år 2000 och de deltagande storstjärnornaär Olle Ljungström, Heinz Liljedahl, Jerker Odelholm, Andreas Dahlbäck och Staffan Andersson. Detta klipp utgör även en form av bevis på att det är Olles låt och ingen annans. Även om flera andra gjort trivsamma eller egna varianter av den.