01 oktober 2011

Just nu

Just nu på en bänk i Little Village utanför W19 + Guapa...

Bowie - Eastwoood Guitar

Ska detta bli den första gittaren jag köper till min kommande samling? Är det den jag ska börja med? Eastwood Guitars kanske är rätt start?
David Bowie hade denna på Reality Tour i mitten av detta årtiondet. Han är ju känd för sin smak och koll, så jag kör den.

Skönt med morgonfika i rätt skor

Du vet att dessa bilder dyker upp med jämna mellanrum. Idag innehåller bilden ett par av mina riktigt gamla NIKE, ett par som jag fick för säkert tio år sedan! De satt skönt på foten vid en utomhusfrukost den sista helgen i september. NIKE är förresten för alltid ett varumärke som jag är tacksam för vad de gjort för mig och de mina.
Skönt med en morgonfika i rätt skor.

30 september 2011

Hur förvarar du dina kläder?

Var sjutton har du alla väskor, rockar, jackor, skor, klockor, armband, halsband och kläder? Hur får du plats med allt? Slänger du grejer efter hand? Eller ger du bort dem?


Frågorna är många och svaren följer. De korta svaren blir: lite olika städer och ställen, Ordning och reda samt Nej och Nej!


Mina kläder, skor, klockor, kängor, väskor och annat gör att mina rum och ställen får hon Marco's skorum att verka som ödsliga källare.
Någon gång i framtiden kommer jag öppna en online store med internationellt mode från en mångd år. Kommer bli en orgie för män som har storlek 50 på kostym, 31-33 på jeans och 43 i skonummer. Kan vara så att det är den mest kompletta samlingen av kläder och delvis fritidsgrejer som existerar i världen, och kommer att bli den mest omskrivna modeplatsen i världen. Alla intäkter kommer gå till välgörande ändamål... Varumärket och en .com är redan på plats, och framförallt finns ett ständigt påfyllt varulager på plats...

29 september 2011

Myrorna imponerar

Hela hösten håller vi nu på att fixa på tomten i Paradiset. Vi röjer, sågar, krattar, rensar, klipper och annat. Du vet, sånt där som rensar skallen och påminner oss om vårt kroppsarbetande påbrå och ursprung... och som tjänar som den totala avkopplingen. Blir det tråkigt så är det bara att gå ned en promis på stranden eller elt enkelt tända en brasa i vardagsrummet och lägga sig på golvet. Enkelt och riktigt. 


En lördag för ett tag sedan fastnade jag helt och slog mig ned på backen under en timme. Jag hade fått syn på en enorm myrstack som inte fanns där söndagen helgen innan.


Det är intressant och fascinerande att se myror jobba och bygga. Hur fasen är de organiserade? Vem är chef, förman eller vilka är projektledare? Det bärs saker och grejer som borde vara för tunga, gångar grävs, ägg flyttas, tempot är högt. En myra tar över ett barr från en annan myra. Någon grupp möter en annan grupp som ska upp respektive ned i det pågående stackbygget eller en ska in i en gång...


Nu känns det som det är dags att plugga på dessa varelser som i förhålllande till oss Homo Sapiens känns mer dedikerade, starka, strukturerade och skärpta. Jag har aldrig sett ett tema med Homo Sapiens som kommer i närheten.


Dags att börja gilla ett ordspråk, trots att ordspråk är något som jag annars ogillar generellt.


Flitig som en myra! Bäst på planeten! Me Like!


28 september 2011

Färgfylld klädstil

Det är inte reklambranschen som springer i täten för mode och bra klädsmak. I Sverige klär sig de patetiska delarna av branschen fortfarande helt i svart. Kvar finns även en fruktan bland svenska män, mycket backade av deras föräldrar, att killar ska akta sig för färger. Detta kan göra att de ser provocerande ut, kan det höras sägas.
Jag säger att du ska se till att ha plagg som får dig att känna dig varm i magen. Minst ett plagg åt gången som lyser är skönt, för dig och för andra.

PS. Om du tycker att bilden är oskarp så vill jag upplysa dig om att det är meningen.

27 september 2011

Nya prylar till Garderoben i Little Village

Nu har det handlats en del de senaste veckorna till The Enormous Wardrobe i Little Village. 


Tre olika oljemålningar av olika okända konstnärer, tror att du sett minst en av dem på bloggen. Dessutom en enormt stor och suveränt vacker taklampa för tre kandelabrar. Samt en stol som också kommer komma på bloggen. 


Du kommer få fler bilder, vilka butiker jag handlat i och mer input en annan dag.

26 september 2011

Brian Eno's senaste alster

Och direkt vill R.S veta mer och få länkar... Här kommer lite...

Från inspelningarna av Drums Between the Bells - samarbetet mellan Eno och den brittiske poeten Rick Holland – en ny EP med titeln Panic Of Looking.

Så här skrivs det på Eno's site... The 6 tracks continue the exploration of how lyric & song-writing are perceived in the post-everything era. As the Sunday Times Culture suggests, "The poems aren't sung, yet the pieces are undeniably songlike, first because the music refuses to act simply as background, but lurches frequently, sometimes unexpected to the fore, and second because we hear the meaning of the words in the way we normally pick up song lyrics," while WIRED Magazine calls Eno’s soundscapes, "a tapestry of pillowy synths, minor-key melodies, chiming guitars and skittering drums."

All of these elements come together for the November 7th/8th release of the EP, which was produced by Eno and features his original artwork on vinyl, CD & digital formats.
PANIC OF LOOKING - LÅTLISTA
in the future
not a story
panic of looking
if these steps
watch a single swallow in a thermal sky, or figure why it flies
west bay

Imagery av Brian Eno. Design av Nick Robertson.
Köp den här

Läs mer här

Brian Eno på Facebook

Brian Eno's sida här

När bestämmer du vad du ska ha på dig?

I förhållande till när du vaknar en vardagsmorgon, och ska till jobbet, när bestämmer du vad du ska ha på dig?


Jag bestämmer mig senast precis innan jag somnar, var jag än är och när det än är. Åtminstone är det min uppfattning. Att det sedan ibland ändrar sig när jag väl är vaken och ska klä på mig styrs av känsla.


Det som är grunden för planerandet är en mappning av vad som är viktigast som styrs av crm-minnet i iPhonen och som analyserar, exluderar och adderar baserat på vilka jag ska träffa och hur hela flödet av dagen ser ut. Förr var det ofta klocka, bälte och skor som styrde. Numera är det svårare att veta vad som avgör generellt. Solklart är att jag förutsätter att kläder ska på och av, vilket gör att de olika delarna ska hänga samman.


När bestämmer du vad du ska ha på dig? Och vilket plagg och vilken agenda styr valen?

25 september 2011

Kollade Bladerunner för några dagar sedan

Filmen Bladerunner måste vara väldigt påhittad. Jag kollade på den för några dagar sedan för att det nu var många år sedan jag kollade på den. Den handlarom 2019, nu kan jag meddela att den är fejk. När Harrison Ford syns på skärmenförsta gången läser han en papperstidning... Och det var ju flera år sedan somnågon läste sådana redan nu, och nu är det ju bara 2011.