17 december 2011

The Black Keys - Lonely Boy

Ibland eller ofta kommer det tips till mig från er. The one and only R.S skickade detta för ett tag sedan. Lite slappt låg jag i soffan i vardagsrummert i Muzak City och pillade på bloggen och fick syn på denna länken från R.S! Och dra åt helvete vad förvånad jag blev över vad det var, sväningt så in i helvete och enormt bra video. Faktiskt det bästa jag hört och sett på enormt länge, Enjoy!

16 december 2011

Önskelåten från R.S!

Så här kom det i en kommentar längre ned...


Ops, glömde nästan att INTE kommentera det här inlägget utan att lägga denna länk, till
"The Final Teen Spirit Mash", det finns fler där men denna måste höras....

Er vänlige vän!
R.S Och när R.S ber så bjuds det...

Citat om godis

"Jag tycker inte att godis är gott, men det är roligt att äta det" Citat från min vän, Gladys Glory, som säger skojklokiga saker

15 december 2011

Pecha Kucha

Pecha Kucha är en föreläsningsform där föreläsaren har 20 slides på sig att förmedla någonting. Dessutom skall varje slide ta 20 sekunder - varken mer eller mindre.

Det blir sex minuter och fyrtio sekunder.

Ett bra tips är att se till att de bläddras eller åker automatiskt och att du har din egen skärm eller monitor som håller tempot så följer du bildernas tempo på vad du säger. Tjugo sekunder låter lite men när du är en bra förmedlare som har bra saker att förmedla så är det lång tid per bild och lång tid sammanlagt.

Pecha kucha-formatet uppkom i Japan, och har sedan spritt sig världen runt. Uttrycket betyder ungefär "snick-snack". Det hela startade på ett arkitektkontor i Tokyo när två arkitekter tröttnade på alla långa och riktigt sega och tråkiga dragningar och all tidsom gick åt. De bestämde sig för att en presentation fick omfatta maxmalt 20x20 enligt ovan. Som du säkert förstår så ville de ställa krav på att presentatören MÅSTE fokusera på det viktiga.

14 december 2011

Hotell Nordic Light

Nära Arlanda Express vid Vasagatan ligger Nordic Light Hotell. Jag har hamnat där några timmar då och då under hösten. Hotellet börjar bli gammalt men rummen håller bra eller ok standard.


Jag hade senast varit på middag och checkade in vid två på natten och skulle åka kl sex på morgonen. Så jag bad "dörrvakten" som checkade in mig att det var av stor vikt att jag fick manuel väckning via rumstelefonen klockan fem. Dörrvakten tänker du? Ja, det är helt fascinerande att detta hotell med sin profil har personer i receptionen som känns som gängmedlemmar eller dörrvakter. Kanske är det så, för det känns som de får göra samhällstjänst på Nordic Light innan de är totalt frigivna från hispan eller kåken.


Och har du tur finns det en tjej eller liknande bakom disken, då kan chansen till någorlunda trevligt bemötande skönjas. Ovan gör att upplevelsen, trots att rummen är av ok kvalitet, blir lätt tvingat patetisk. Det ska sägas att jag gillar sängarna och stuket extremt mycket och att om personalen varit normal så hade alla andra värden stigit. Eller så har jag bara haft hundraprocentig otur att träffa fel personer som tänkta att vara serviceinriktade vid mina besök. Kanske borde de skickas till Clarion Sign eller annorstädes för att kolla hur det känns att mötas av vänlighet och värme. Måhända blir det en chock...!


Patti Smith - 1959

Tack Feffe!

13 december 2011

DAVID BOWIE - ROCK'N'ROLL SUICIDE - LIVE TOKYO 1990

Skickade ett meddelande till Perceptionisten idag. Det löd så här:

-----Original Message-----
From: MrRaRe
Sent: den 13 december 2011 12:18
To: Perceptionisten
Subject: Årets musikvideo enligt mig http://www.youtube.com/watch?v=uD64ruAb8vs

Fick prompt svaret: 

-----Original Message-----
From: Perceptionisten
Sent: den 13 december 2011 12:18
To: MrRaRe
Subject: Årets musikvideo enligt mig http://www.youtube.com/watch?v=uD64ruAb8vs

Ja, må så vara, men DEN HÄR är alla års musikvideo enligt mig ;)
http://www.youtube.com/watch?v=YnoyiVZUxUk

Och han har givetvis helt rätt!!! ENJOY!

Lena ritar!

Lena är en fin vän från förr, jag har alltid storgillat hennes teckningar. Jag vet att det finns några gamla teckningar av mig och det glada livet någonstans i The Enormous Wardrobe, tror helt enkelt att jag får leta fram dem. Vill minnas att det fanns en riktigt "otäck" en som handlade om AIDS. Blev riktigt glad av att få syn på att Lena har denna platsen för att prototyp sina teckningar.


Ta en titt här och kanske i de dagstidningar där Lenas tecknade serie "Sån't e livet" finns. 


Lena! Hoppas att det var ok att jag la upp detta utan din tillåtelse?


David Bowie - Heroes- Marc Bolan show

12 december 2011

Ligga på golvet och kolla film

Det är alltid lika fantastiskt skönt att ligga på golvet och kolla på film. Skönt för ryggen och lättare att hålla sig vaken. Just denna kvällen så blev det trevligt sällskap, fantastisk bild på projektorn och en enormt dålig film...

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Tycker du att den håller fortfarande? Jag tycker att den fortfarande är en enormt vacker och skön låt som jag gissar kommer finnas med till min sista dags trampande, inte topp 10, som en vacker liten reminder...

11 december 2011

Jag packar...

Känner du personer som packar flera dagar innan de ska resa? 


Som när du hör av dig svarar att de inte kan ses för att de ska resa om en vecka och håller på att stryka eller tänka igenom vad de ska ha med sig?


Jag kan tycka att det är charmigt när det är en person som faktiskt nästan aldrig rest och jag har förståelse när förutsättningen är att vännerna har fem barn och att deras dementa farmor ska med. När däremot andra vill skjuta på livet fram till resan på grund av packningsbestyr...


Om jag nu vill göra detta lite läsvärt och slarvigt så skriver jag så här. Hur fasen kan det ta mer än 30 minuter per person och väska? Det är helt omöjligt. 


Och vill alla innan dess göra en lista med allt som ska med så förstår jag även det. Fast mer än det...? Vad gör du då? Stryker? Viker? 


Personligen har jag inte ett enda plagg som kräver att jag stryker det innan en resa och vill jag ha det välstruket så gör jag det inom planeringstiden ovan. Och allt jag stryker innan det åker ned i resväskan kräver faktiskt att jag hänger upp det när jag anländer och oftast än mer strykning på plats. Så jag konstaterar att ingen svensk får använda mer än en timmes tid sammanlagt till packning...

Tweet från Mister Mareng

Mauro Scocco är en av de roligare och mer followvärda Twittrarna, se bara här...