19 november 2011

Just nu i Little Village

Ja, det blev detta paret jag satte på mig även denna lördagen... Säkert tredje gången jag använder dem. Du vet det här paret jag visade här på bloggen för ett tag sedan och som är det unika paret från Delle Cose. Bilden är tagen sittandes med en espresso i näven inne på W19+Guapa.
Och eftersom bilden ser lite mörk ut så får du även denna bilden.

David Bowie - Station To Station

Ibland var det bättre förr? Nej är svaret, då som nu låg han före oss andra.

Johnny Rotten by Richard Corman

Role Model: Johnny Rotten

Rockstjärnan?

Vet att Rockstjärnan sågs fingrandes på en liknande hatt i Nackaland för ett par helger sedan. Var det en hatt av denna typen han köpte? Eller köpte han ingen?

Schysst bild och bildtext

Hittade denna hos Jolin på Facebook, som i sin tur fått den från någon, tyvärr vet jag inte vem jag ska credda för bilden och därmed bilddtexten, men den e fin!

18 november 2011

Alshammar & andra tjejer...

Du vet att jag skrivit det förut, Svensk idrotts enda lysande individuella idrottstjärna just nu är Therese Alshammar. Och precis som tidigare skrivet, hon bara levererar och kör!
Jag har respekt och förståelse för att Zlatans prestationer, bok och privatliv är mer intressant men inte att flata regler inom gullepluttsporten hockey får mer publicitet. Eller att amatörlaget på semesterresa i Finland får en massa tid utan att vi kan se Alshammar i direktsändning. Jag vet att det är tittarsiffror som avgör, men ibland behöver folket smakstöd och guidning. 


Therese är utan konkurrens den enda individuella idrottare vi haft sedan Borg och Stenmarks dagar som varit så totalt dominerande och då är hon idag minst tio år äldre än vad Björn var när han fick smak på annat och tappade fokus.


För övrigt så är de svenska damlagen som levererar i VM, EM och internationella cuper. Har även förståelse för att det ger mindre uppmärksamhet, men borde det åtminstone inte motivera herrlagen att prestera ett snäpp till, eller har manlig elitidrott blivit för bekväm och välbetald i vissa lagsporter?


Hur som haver... Puss Tessan, du "Kick Ass"!

17 november 2011

David Bowie Citat

Ledin - Naturligt positiv

Såg fem minuter av programmet där halvkändisar sjunger varandras käcka sånger.


Och naturligtvis är det folkliga leendet Tomas Ledin med. Han är så enormt naturligt glad och härligt strålande lycklig över allt på denna jord. Dessutom ligger han bakom den mesta moderna musik som kommit ut. De få minuter jag såg programmet var han än mer naturlligt lyckligt glad än någonsin när han matade en kalv med en nappflaska. Enligt egen uppgift så tyckte han det var fantastiskt. Han är för härlig, känns lite som att han är vår predikant och överstepräst.


Verkligen skönt att se att Tomas är så tillfreds och nöjd, vad som än händer. Och kanske missade jag att skriva hur härligt naturlig han känns. Lite som Lill-Babs faktiskt!

16 november 2011

Ja, jag vet...

Snart kommer någon eller några av er kanske säga till att det varit för mycket videoklipp och för mycket Bowie de senaste dagarna.


Fast, du behöver inte säga till, jag vet att jag bara får fullständiga febertoppar med Bowie. 


Jag bara behöver detta frosseri i hans skapelse, uppenbarelse och likamen. Behöver gå varm på allt om och av Bowie då och då. Du får tänka på och respekt för att jag under delar av min uppväxt så smått har inbillat mig att han kunde vara förälder till mig och att han bara adopterat bort mig. Och på sätt och vis har han ju faktiskt varit min storebrorsa sedan jag var sju år. Inser när jag skriver dessa rader att han och jag faktiskt är besläktade eller i alla fall mer nära än de flesta syskon och släktingar någonsin är. 


Så "bare with me"! Det kommer komma fler sådana här ryck... För alla vill vara... DB!
 Hannelore Knuts och Diana Meszaros 
Tilda Swinton
Tilda Swinton igen 

Tilda Swinton en sista gång

15 november 2011

Omelett

Omelett är en av mina favoriträtter. Det finns ingen rätt, förutom blodpudding, som passar så bra vid alla tillfällen. Försök komma på en måltid då omelett i någon form inte passar, det går inte. Omelett passar alltid vid alla måltider.


Min absoluta favorit är att äta en omelett i ett enormt varmt land mixat med den lokala maten och en god juice till. Worth waiting for.


För dig som är dålig på eller ovan vid att laga mat så kommer här ett recept.


Ingredienser (2 portioner)


3 st ägg
1,5 msk mjölk
0,5 krm salt
0,25 krm vitpeppar
1 st smör


Och så då ordningen på det hela


  1. 1. Blanda ägg, mjölk och kryddor så allt blir väl blandat utan att vispa.
  2. 2. Hetta upp smöret till svag brun färg.
  3. 3. Häll i smeten, sänk värmen. Peta hål i omeletten vartefter så att smeten rinner ner i botten.
  4. 4. Om du tänker ha fyllning i så är den färdig när ytan har stelnat men fortfarande är fuktig. Den behöver då inte vändas.
  5. 5. Ska du servera den "som den är" så vänd den och ge den färg även på andra sidan.
Försök nu att klara detta, antar att ett lycka till är god ton...

14 november 2011

Vilket nyhetsmail läser du 100 ggr av 100?

Hela tanken med nyhetsbrev och updates via mail må ha varit och är mycket god. Det bygger på att du kommer in någonstans online och erbjuds möjligheten att prenumerera på nyheter från det varumärke du landat på. Men hur många av dem läser du alltid? Hur många av alla du prenumererat på eller prenumererar på nu kastar du dig över och lusläser? 


Problemen är flera saker. Varumärken som skickar dem vill väldigt gärna berätta om sig själva och hur förträffliga de är. Innehållet handlar enbart om dem, deras produkter eller tjänster samt deras varumärke. Segmenteringen är som vanligt så totalt brutto som något kan vara. Känslan och försöken till nyfiket intresse på mottagaren är klent, om jag är snäll och generell. 


 Vilka nyhetsmail läser du alltid när de kommer?

Daily Dilbert

Dilbert.com

13 november 2011

Fars Dag

Vet att det förra helgen var dags för alla att känna samvete eller riktigt dåligt samvete att de borde gå till närståendes gravar. 
Jag går sällan till gravar de beslutat viktiga dagarna, jag brukar besöka mina gravar så ofta jag kan och kanske är det viktigaste att vara där när det behövs för mig. De flesta går jag sällan till  fysiskt, däremot besöker jag dem ofta på det för mig viktigaste sättet. 


En grav har jag extremt behov av besöka fysiskt och mentalt, och frekvent. Du som känner mig vet att det är Min Kompis grav. Jag är där nu, när jag skriver, och jag har oftast med mig Min Kompis när jag behöver tänka och besluta. 


Det är faktiskt så att det ögonblick jag tänker oftast på är ett av många ögonblick med Min Kompis, ett ögonblick som jag valde skulle påverka mig mycket. 


Idag är en sådan där dag då det räcker med det viktigaste, TACK!