03 september 2011

N.K.N.F.H Nu Kan Något Få Hända - FÅGELMÄNNEN

Ibland har jag svårt att komma ihåg vilka låtar jag lagt upp på bloggen. Oavsett om jag lagt denna tidigare så lägger jag upp den igen. Fågelmännens fantastiska video och låt, Nu Kan Något Få Hända...
Slår någon svensk sångare denna rösten? Nej
Finns det en bättre musikvideo i Sverige år? Nej
Vad tycker R.S?
Varför har de inte varit med på Nyhetsmorgon?
Frågorna är enormt många, vem sitter inne med svaren?

02 september 2011

Black Sabbath-fladder

Såg dokumentären om black Sabbath för några dagar sedan på någon kanal. Efter att ha sett dokumentären så har kvällarna med jobb ekat från Spotify med en av världens bästa plattor, Paranoid!
Jag är inskolad och hjärntvättad av Feffe med Sabbath sedan sjuårsåldern. Så varenda ton, bild och slinga sitter stenhårt och i ryggmärgen. Dokumentären gjorde dock att Paranoid tog ytterligare ett kliv, som jag inte hade en aning om att en redan så enormt bra platta kunde ta. 


Jag har helt enkelt Black Sabbath-fladder!!!


Enjoy War Pigs!

Optikerförbundet har fest...

Och då är det klackarna i taket...

01 september 2011

Linus på linjen #215

Han talar i dubbel mening för sig själv, Mr RaRe presents Linus på linjen, avsnitt 215... 

31 augusti 2011

Patti Smith - Just Kids

Köp den. Kan vara mitt personliga rekord i att läsa en bok koncentrerat, fokuserat, intresserat och snabbast. Såg Patti Smith i Nyhetsmorgon i helgen och boken hade legat på vänt i vardagsrummet ett tag. Jag bara brände av sidorna i ett svep och konstaterade att jag är kär i Patti Smiths hjärna. 

Bara läs den och njut, enkelt va?


Recension från DN hittar du här.

30 augusti 2011

Kineserna kommer...

Såg denna förra söndagen och det är en fenomenalt intressant och kul dokumentär fylld av flata och annorlunda karaktärer. Annorlunda händelser och skeenden.


Det var länge sedan jag såg en så intressant dokumentär som samtidigt var en buskis i svensk byråkrati och "sketcherna" med fackpampen är oförglömliga... Kanske behöver Sverige utvecklas en bit till för att kunna fånga möjligheterna som samarbeten och utbyten med Kina faktiskt skulle kunna ge. Vår största chans är ju faktiskt att bli ett turistland för asiater och araber. Byggt på faktumen i denna filmen har vi en bit kvar...


Jag kommer kolla på denna minst en gång till och rekommenderar dig att titta på alla avsnitten som någon vänlig själ har laddat upp på You Tube, jag har lagt dem nedan. 


29 augusti 2011

Jack Smith

Den enda person som Andy Warhol sa att han aldrig skulle kunna kopiera var den Amerikanska artisten, filmmakaren and skådespelaren Jack Smith. Jack Smith levde 1932 till 1989. Han dog som alltför många i AIDS.
Jack Smith var 'King of the underground' i 60-talets New York, Jack Smith byggde upp en kult som följde hans hjärnblåsande, fantasifyllda filmer och foton och han var en stor insprationskälla och influens för bland andra Federico Fellini, Andy Warhol, John Waters, och många fler.
Läs mer om Jack Smith här på svenska Wiki och här på engelska Wiki

28 augusti 2011

29 augusti 2008 kl 05.21

Nu är det snart exakt tre år sedan. Du ska veta att du har lämnat efter dig allt du ville och det har blivit precis som du önskade och som du ville. Jag säger att allt och alla i ditt gäng har rätt fokus och riktning. Du hade nog tyckt att det fanns en del att åtgärda med resten av världen dock. Kanske hade du på känn hur det skulle komma att bli och förmodligen hade du haft lösningar eller svar. Nu när jag skriver mina små rader till dig så får jag för mig att du faktiskt vet och håller koll på det jag rapporterar här ovanför... Du är faktiskt allestädes närvarande och har gjort avtryck, så är det. Vet att du får ett alltid lika välkommet besök imorgon. 


 Jag saknar dig Kompis!

Linus på linjen

Den fantastiska Linus på linjen. Första gången jag såg honom var evigheter sedan. Och det är en karaktär som alltid har lockat mig och skapat avtryck. Det är en italiensk tecknad TV-serie som kom 1969. Wikipedia säger att skaparen hette Osvaldo Cavandoli.

Linus med stor näsa, överrörlig kontur och som aldrig inser att han sitter samman med linjen han är bildad av som ibland är marken och ibland annat som han står och går på. Han stötter på stora och små hinder, skrattet ekar och saliv sprutar. Språket var en favorit att härma inför lärare och kompisar och en kompis till mig var helt grym på att ta det och härma det till yttersta likhet.

Mer om min personliga favorit Linus kan du läsa på svenska Wiki.

Här kommer en episod, fler kommer…