16 april 2011

Kronér är en gråvit figur


Tittade några minuter på ett program där vuxna skulle klara av att svara på frågor som femteklassare ska klara. Programmet och formen verkade kul och bra. Frågorna var på bra nivå och barnen som fanns med verkade duktiga... Och så var då Kronér där... Jag känner inte honom och kanske skulle ha en annan uppfattning om honom om jag gjorde det. 
Jag har en positiv sak att säga, och det är att han inte hade sin frack och sina gympaskor. I övrigt så är han en katastrof i allt han företar sig. Han är intetsägande, utdaterad, långsam och profillös. Jag vet inte vilka program han gjort de senaste åren och är väldigt glad att jag inte tittat på dem. Och jag vill även säga att det övergår mitt tonöra att förstå varför han ska sjunga och spela eftersom han absolut inte kan sjunga. Spelandet får någon annan manad svara på om han kan. 

Lasse Kronér är en gråvit figur!  

Lingon, lådvin och långkalsonger

Om du är en som skryter med svenska popgrupper du inte ens gillar när du träffar folk utomlands, har du ittala-glas med klisterlapparna kvar på, sparar etiketten på kavajärmen, går på Friskis, pratar väder, bokar semestern ett halvår i förväg, tycker att det var roligare förr och har applåderat vid en flygplanslandning? Svarade du ja på någon av dessa frågor så är vi lite olika vad gäller ovan. Du ska dock definitivt läsa nedan, för där har du mycket mer att hämta än jag.

Lingon, lådvin och långkalsonger är ett kul spel där du får, eller blir av med, poäng genom att svara på frågor om allt från melodifestivalen och foppatofflor till falukorv och mellandagsrea.

Spelet innehåller en trehundra frågor och du tävlar om att vara mest ”typiskt svensk”. På gott och ont…  Ett kul spel med hög igenkänningsfaktor (för vissa då)!

Lingon, lådvin och långkalsonger är en utmärkt present och ett festligt sätt att lära känna både dig själv och dina vänner bättre! Perfekt för festen eller middagen, grillkvällen, fredagsmyset, efter Robinson, efter Idol eller vid ett annat festligt tillfälle.

Provade det för några helger sedan och jag vann inte....

15 april 2011

Mr Perswall och Rädda Barnen i samarbete

Det finns så mycket att läsa...

Befinner mig i någon sorts exstas just nu. Jag har hunnit eller tagit mig tid att läsa massor det senaste. Det blir alltid lika allvarligt varje gång jag tar mig tid för läsande. Det blir någon slags multiutveckling av hela kroppen på en gång. Numera brukar det bli på hotellrum på nätter med TED eller annat på och en site eller blogg på skärmen och det landets nyheter på skärmen. Sedan avslutas det innan jag somnar med traditionell bok. Just nu är det boken ONE av Stefan Engeseth som avnjutes innan nedsläckning eller vid avsvimning...


Vad jag vill säga är att det är enormt kul att ta sig tiden att utveckla sig oavsett det är via bloggar, böcker, PEW, Nielsen, eller vad det än må vara.


Min uppmaning till dig och mig är... Ta eller skaffa tiden!

14 april 2011

Grattis Prinsessan!Idag fyller världens enda Prinsessa år! 
Min vän, Du är unik och guld värd, 
Hipp Hipp Hurra för Dig!

Go Go – Wifi with wings

Fantastiskt skönt. På American Airlines gick det att surfa och maila med deras in flight internet. Jag blev så glad att det t.o.m. var värt att skriva detta. För ni har hört det förut och jag kommer skriva det igen. Täckning, roamingavgifter och hur batterierna räcker utan laddning är hinder för mänsklighetens utveckling. Och vi har mycket mer mognad och bråttom än alla inblandade industriföretag tycks förstå. De som förstår är de icke traditionella varumärken som jag brukar kalla för C2C.

Jag bidde så glader att jag t.o.m. klippte ur deras logga och deras lilla slogan...:)

13 april 2011

Nyfödda barn

Nyfödda barn är 100% vinnare, de lever i nuet, de har 100% sjävförtroende, Fantasin står på sin höjd, de är enormt envisa, De är 100% ärliga och 100% positiva!


Ge dem chansen att fortsätta att vara det de föds till! Ge dem så bra förutsättingar som är möjligt att ta chansen att själva styra hur de vill bli och vad de ska göra med det här trampandet på rundeln.


12 april 2011

True Religion – Var så hot, hot, hot...

Ett tag var True Religion ovanligt och positionerat som ett exklusivt brand och som en liten gräddskvätt på modemoset så var det dessutom grymma grejer. På min senaste resa till det till Det Stora Landet har jag verkligen kollat in det. och inkollat har det blivit med mina mer än europeiska ögon för att få en känsla av vart det är på väg. Och det är ta mig rackaren ingen rolig syn. Nu har jag ju faktiskt inte varit på inköp av nästa sommars grejer eller liknande utan bara kollat in dem i butikerna just nu. Och det känns som om de stått still med sin då ovanliga och nu bara feta sömmar som dessutom bara känns gamla. Jag såg en del coola armyliknande byxor för dam och herr. Jag såg några coola mockaskor á lá sneakers men ändå strikta och jag såg att de, som flera andra, jobbar mer med kavajer och annat i denna nya klädda stil dit alla varumärken varit på väg ett tag.

De ligger kvar i samma prisklass som när Daniel på United Fashion introducerade märket för mig, men det är en prisklass där alla andra finns nu också. Och de har framförallt designmässigt en bra bit dit där flera and jeansmärken gick efter det att True Religion blev populärt.

Min tes är att det kommer sluta som ett märke som bara säljs på Malls och Outlets.
Synd, men sannolikt. Jag kommer dock fortsätta att bevaka dem online, kolla deras sajter och läsa deras nyhetsbrev.

Du hittar dem här och på FB

Nu är Freddie igång

Nu är han igång i Celtic, Fredrik Ljungberg. Vet inte om det nått svensk media än, men det finns i en internationella tidningar bl.a. här.

11 april 2011

Vad är ett bra utbud i en stad?

Det kan finnas fördelar med att resa till större städer än den du lever i. Oavsett var du bor, och bor du i en av de absolut största, så finns det skäl att åka åt andra hållet. Jag vet att flera av er vet, och ändå vill ändå berätta att det finns städer som fortfarande säljer blommor hos riktiga florister och som har rakstugor.


Vad är det som gör att det är annorlunda att handla i en affär i ett annat land? Som gör att jag funderar på att köpa sjuttio olika kryddburkar i Paris? En lampa i München och en matta i Milano? Varför funkar vissa ställen och deras stuk i andra länder men relativt få typer av ställen i Avlånga Landet?

Så fort jag sätter min fot utanför Skandinavien så är det något som händer med mig och med min inspiration. Plötsligt känns det att en halvtimmes umgänge efter sysslan är självklar och varenda restaurang är sprängfylld på söndagskvällen. Förutom de som brukar vara fyllda av turister under säsong. Jag blir inspirerad av allt från vita linnedukar till stora handdukar och går fullkomligt i random med avtryckarfingret på kameran. Det bara smattrar. Och jag åker aldrig charter.

10 april 2011

Bara är så att jag har svårt för Micke Jönsson

Han må ha gjort massor av bra låtar, han må ha varit en snäll filur som tyckte om barn och apor. Jag har dock svårt att lyssna på honom och tycka att han gjorde något fantastiskt beroende på att han sov med barn. Jag hade förstått om han ville ta hand om och hjälpa barn. Det är mer än behjärtansvärt oavsett hur mycket eller lite pengar någon har och viktigt. Men var han tvungen att ha dem i sin säng? Jag kan inte påstå att det vare sig är behjärtansvärt eller gulligt. Det är bara korkat eller så var det helt enkelt något han gick igång på.


Jag förstår att det är svårt att bli falskt anklagad för något och att hans risk för att bli anklagad som pedofil var hög med tanke på hans vana vid att ha sina vänner i samma säng över natten. Om han nu inte var pedofil, kunde då ingen av hans säkert högavlönade rådgivare ha sett till att han hoppade över denna ovana. 


Jaja, vi får aldrig reda på sanningen. Men han får heller aldrig min respekt eller beundran, hur bra vi människor än kan vara på att glömma så fort någon dör.